Care este nivelul ideal de umiditate pentru camera unui copil? Iată ce trebuie să știi dacă ai un bebe

Care este nivelul ideal de umiditate pentru camera unui copil? Iata ce trebuie sa stii daca ai un bebe

Care este nivelul ideal de umiditate pentru camera unui copil? Iată ce trebuie să știi dacă ai un bebe

Care este nivelul ideal de umiditate pentru camera unui copil? Umiditatea ideală în camera unui bebeluș este, în general, situată în intervalul de 40% până la 60%. Menținerea unei astfel de umidități în cameră poate oferi mai mult confort pentru bebeluș și poate contribui la prevenirea unor probleme de sănătate.

Umiditatea ridicată poate perturba cu somnul bebelusului, dar umiditatea scăzută se poate dovedi la fel de dăunătoare. - iata ce trebuie sa stii de la medicul pediatru.

veti citi
Camera in care doarme bebe: contează umiditatea aerului?
Cum să monitorizam nivel de umiditate din camera lui bebe
Umiditatea din camera poate afecta sănătatea bebelușului ?
 

Camera in care doarme bebe: contează umiditatea aerului?

Meseria de mami sau tati de bebe este o meserie cu extrem de multa responsabiltiate si este perfect normal sa fii preocupat de toate detaliile. Inclusiv de umiditatea ideala acolo unde doarme. Pentru ca aceasta poate influenta calitatea somnului lui bebe dar si sanatatea sa.

umiditate camera lui bebe

Se stie ca un somn de calitate este crucial pentru sănătatea noastră generală, dar avand un bebe mic trebuie sa stii ca umiditatea din camera poate influenta calitatea somnului sau (si al parintilor sai).

Deoarece corpurile noastre folosesc unele dintre cele mai intense procese de recuperare în timp ce dormim, anumite conditii din camera se pot dovedi problematice. Expunerea la niveluri dăunătoare de umiditate ne poate împiedica să profităm de toate beneficiile unei odihne de noapte.

Deci, cum vă protejați micuții de aceste complicații? Răspunsul este mai simplu decât crezi. Este doar o chestiune de menținere a nivelurilor corecte de umiditate în casa și în camera un care doarme bebe.

Nivelul ideal de umiditate pentru camera unui copil este între 40% și 60%. Academia Americana de Pediatrie recomandă acest interval de umiditate interioară și afirmă că umiditatea in casa nu trebuie să depășească niciodată 60%.

Aici gasesti instrumente de masurare a umiditarii in camera lui bebe.

Iată motive pentru care menținerea umidității în acest interval este importantă pentru un bebeluș:

1. Respirație sănătoasă: Umiditatea potrivită poate ajuta la menținerea căilor respiratorii superioare hidratate și poate facilita respirația, ceea ce poate fi benefic în cazul în care bebelușul are probleme respiratorii, cum ar fi nasul congestionat.

2. Confort termic: O umiditate adecvată poate ajuta la menținerea unei temperaturi mai confortabile în cameră. Bebelușii pot fi sensibili la schimbările bruște de temperatură și umiditate.

3. Evitarea uscării pielii: Umiditatea potrivită poate contribui la menținerea pielii bebelușului hidratată și poate ajuta la prevenirea uscării și a iritațiilor.

4. Reducerea riscului de infecții respiratorii: Un nivel optim de umiditate poate contribui la reducerea riscului de infecții respiratorii, în special în sezonul rece, când aerul uscat poate favoriza răspândirea virusurilor.

Pentru a menține umiditatea în intervalul recomandat, puteți utiliza un umidificator de aer, care poate adăuga umiditate în cameră. Este important să curățați și să întrețineți regulat umidificatorul pentru a evita dezvoltarea mucegaiului sau bacteriilor. De asemenea, asigurați-vă că nivelul de umiditate nu depășește 60%, deoarece un exces de umiditate poate crea un mediu favorabil pentru mucegai și acarieni.

Monitorizați nivelul de umiditate cu un higrometru pentru a vă asigura că acesta rămâne în intervalul recomandat și ajustați setările umidificatorului în funcție de necesitățile specifice ale camerei și ale bebelușului dumneavoastră.

Cum să monitorizam nivel de umiditate din camera lui bebe

Având în vedere că nu putem detecta singuri nivelul de umiditate, vă recomandăm să investiți într-un higrometru. Acesta se gaseste de obicei incorporat intr-un termomentru de interior de calitate. Aici gasesti instrumente de masurare a umiditarii in camera lui bebe.

Un higrometru este un dispozitiv conceput pentru a măsura nivelul de umiditate și vă poate ajuta să determinați ce soluții sunt necesare pentru a crea un mediu confortabil de dormit pentru copilul dumneavoastră.

Ce e de facut dacă nivelul de umiditate este prea mare?

Daca in camera lui bebe este prea multa umiditate, puteti lua în considerare utilizarea unui dezumidificator sau chiar declansarea din cand in cand a aerului condiționat. Funcționarea unui dezumidificator sau a aerului condiționat poate reduce umiditatea și poate reduce umiditatea aerului, prevenind răspândirea acarienilor, mucegaiului și a altor dăunători care ar putea declanșa reacții alergice la copilul dumneavoastră.

În schimb, dacă camera este prea uscată, poți folosi un umidificator pentru a crește umiditatea din locuința ta și pentru a îmbunătăți condițiile unei încăperi prea uscate.

Umiditatea din camera poate afecta sănătatea bebelușului ?

Umiditatea ridicată poate perturba cu somnul bebelusului, dar umiditatea scăzută se poate dovedi la fel de dăunătoare. Situatii de umiditate scăzută apar adesea în timpul iernii. Când temperatura scade afară, umiditatea relativă începe în mod natural să scadă.

Agravăm problema atunci când apelam la incălzire pentru a incalzi camera - eliminând mai multă umiditate din aer. Această schimbare a climei interioare poate duce la multe simptome și semne nedorite că trebuie să utilizați un umidificator. Un aer prea uscat poate sta la cauza unei pieli uscate, iritația sinusurilor și afecțiuni ale gâtului, prevenind astfel un somn de calitate.

Citeste in continuare Ce temperatură trebuie să fie in camera bebelușului iarna? Atenție la supraîncălzire și pericolul de SIDS - sfatul medicului

► Citeste in continuare Bebe plânge mult noaptea - ce vor crede vecinii? 4 strategii pentru ca să nu te simți vinovată

Despre somnul bebelusului in primele luni, citeste

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic?

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

  autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 203

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Banyai Andreea
    Banyai Andreeatrimis la 26/10/2017

    Draga moșule,imi doresc de la tine patinele cu ambar din soy luna marimea 39 deoarece familia mea nu are cum sa imi ia.Si imi mai doresc un laptop apple.Te rog din suflet dami cemi doresc!

    Raspunde la acest comentariu
  2. daniel stanciu
    daniel stanciutrimis la 16/11/2015

    draga mos craciun eu mias dori daca poti sa imi aduciun set lego ninjago si manusi de portar

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII