Bebe plânge mult noaptea - ce vor crede vecinii? 4 strategii pentru ca să nu te simți vinovată

Bebe plange mult noaptea - ce vor crede vecinii? 4 strategii pentru ca sa nu te simti vinovata

Bebe plânge mult noaptea - ce vor crede vecinii? 4 strategii pentru ca să nu te simți vinovată

Este adevărat că in primele luni, un bebe plânge mult noaptea. Mami (și chiar și tati) sunt obositi și stresați. Este suficient că trebuie să il auzi pe bebe plangând in toiul noptii, dar să te mai ingrijoreze și vecinii ?

→ Iată 4 strategii pentru ca să nu te simți vinovată când bebe plânge noaptea și aude tot blocul...

veti citi
Bebe plânge mult noaptea? Ce vor crede vecinii?
Bebe nu doarme noaptea și plânge mult... ce facem cu vecinii?
Despre somnul bebelusului in primele luni
 

Bebe plânge mult noaptea? Ce vor crede vecinii?

Suntem parinti de bebe si locuim la bloc. In camera bebelusului avem un perete comun cu apartamentul vecin. Probabil ca vecinii pot auzi cat de mult plange bebe noaptea. Mai ales acum cand incercamsa il invatam sa adoarma singur, dar, sincer, ne este teama de ce vor crede vecinii despre plansul lui bebe. Ori ca noi suntem niste parinti rai ori ca nu ne pasa de ei...Ce sfaturi imi puteti da? - ne intreaba o mamica de bebe pe forumul Desprecopii.

Bebe nu doarme noaptea și plânge mult... ce facem cu vecinii?

Este adevarat ca in primele luni, un bebe plange mult noaptea. Mami (si chiar si tati) sunt obositi si stresati. Este suficient ca trebuie sa il auzi pe bebe plangand in toiul noptii, dar sa te mat ingrijoreze si vecinii ?

Daca locuiesti intr-un apartament sau in vecinatatea altor familii, poate parea destul de neprietenos pentru vecini sa lasi copilul sa planga o anumita perioada In timpul noptii. Iata cum il poti invata pe bebe doarma bine fara sa iti transformi vecinii in dusmani - 4 strategii.

1. Anunta-ti vecinii din timp. Informeaza-i ca aveti un bebe mic si... ca invata sa doarma noaptea.

Este important sa ii anunti inainte si nu la 3 noaptea cand ar putea suna la usa sau dupa ce eventual fac o reclamatie (da, unii vecini nu stiu sau au uitat ce inseamna sa ai un bebelus...)

2. Cumpara-ti iertarea...

Cere scuze in avans pentru plansul de noapte al lui bebe si daca nu ai facut asta deja... cumpara-ti iertarea... Sunt toate sansele ca vecinii sa nu fie foarte incantati de perspectiva galagiei noaptea dar lucrurile se pot discuta. Vecinii care au si ei copii (si si-au facut rondul de plimbat cu un bebe plangand tn brate) pot fi empatici si poate iti vor oferi chiar cateva sfaturi...

Alti vecini s-ar putea sa fie mai putin intelegatori si cine ii poate invinovati? Scuzele se accepta mai gratios daca sunt insotite de un mic simbol al pacii (o sticla de vin, un cos de fructe si branzeturi, o cutie de bomboane sau, in cazurile dificile, toate trei). Daca vecinii au simtul umorului (si roaga-te sa aiba), le-ai putea oferi niste casti...

3. Inchide ferestrele. Asigura-te ca plansele bebelusului nu trec dincolo de ferestre si afara in strada.

la niste masuri de izolare fonica. Atarna paturi pe pereti in camera copilului sau la ferestrele care sunt langa cele ale vecinilor. Daca este posibil, asaza patul lui bebe intr-o incapere cu covoare sau asaza un cover sub el pentru a izola mai bine sunetul.

4. Nu te simti vinovata.

Cand locuiesti intr-un apartament sau chiar intr-o casa la oras, oricum esti expusa la zgomote deci sunt toate sansele sa fi avut si tu partea ta de latraturi, vecini care tipa, copii care zbiara in curte, usi trantite, pasi ln miez de noapte, muzica asurzitoare, aspiratoare pornite in zori.

Adevarul este ca un vecin bun va fi la fel de tolerant fata de plansul copilasului tau.

► Citeste in continuare Ajutor bebe nu are nici un program de somn noaptea. Mami, acum cel mai important este ALTCEVA: 3 motive pe care le are bebe

Despre somnul bebelusului in primele luni, citeste

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII