10 motive sa consumam broccoli ...

10 motive sa consumam broccoli ...

10 motive sa consumam broccoli ...

  • In afara de faptul ca este delicios si copiii cred ca este dragut (se pare ca seamana cu niste copaci mititei!), exista o multime de motive bune pentru a manca broccoli, dintre care unele pe care le cunoasteti deja, dar altele care ar putea sa va surprinda. Deci, care sunt toate aceste beneficii?

In afara de faptul ca este delicios si copiii cred ca este dragut (se pare ca seamana cu niste copaci mititei!), exista o multime de motive bune pentru a manca broccoli, dintre care unele pe care le cunoasteti deja, dar altele care ar putea sa va surprinda. Deci, care sunt toate aceste beneficii?

1. Este un anti-inflamator
Daca suferiti de boli cronice inflamatorii dureroase, cum ar fi artrita sau guta, unul dintre cele mai bune motive pentru a manca broccoli este ca acesta contine un flavonoid numit kaempferol, care este un puternic anti-inflamator.

2. Ajuta persoanele cu alergii
Impreuna cu combaterea inflamatiei, care, de asemenea, kaempferol previne si alergiile. Puteti incerca si varza, capsuni, rosii si struguri.

3. Este bogat in fibre
Broccoli este prietenul celor care tin dieta - 2 grame fibra per portie.

4. Ajuta la absorbtia vitaminei D
Broccoli este o sursa excelenta de vitamine A si K, care ajuta la absorbtia sanatoasa de vitamina D.

5. E bun pentru ochi
Broccoli este bogat in doua carotenoide numite luteina si zeaxantina, ambele sunt bune pentru ochi.

6. Va ofera o piele minunata!
Una dintre substantele chimice din broccoli, numita Glucoraphanin, este transformata in alta substanta chimica in timpul digestiei, care, la randul ei, încurajeaza regenerarea celulelor pielii sanatoase.

7. Ajuta la prevenirea bolilor de inima
In afara de imbunatatirea sanatatii ochilor, luteina, in broccoli, de asemenea, ajuta la prevenirea bolilor de inima. Acesta mentine arterele deschise si sangele curge in mod corespunzator.

8. Este bogat in...proteine?
Cine a stiut? O portie contine 3 grame de proteine, si zero grame de grasime. Uimitor!

9. Ajuta la crampele musculare
Potasiul este important, deoarece ajuta la prevenirea crampelor musculare ... si ajuta, de asemenea, la combaterea tensiunii arteriale.

10. E bun pentru oase!
Stiati ca puteti obtine 4% din cantitatea recomanda de calciu dintr-o singura portie de broccoli? Este important mai ales pentru femei, fiindca sufera adesea de boli osoase, cum ar fi osteoporoza.

Cine a stiut ca umilul broccoli este atat de sanatos? Data viitoare cand aveti nevoie de o garnitura sau o gustare, sper ca veti alege o gramada mica de mini-copacei crocanti.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII