Salata pentru slabanoage stilate

Salata pentru slabanoage stilate

Salata pentru slabanoage stilate

  • Daca Gwyneth, mananca asa ceva, nu pot decat sa recomand si eu mai departe chestia asta aristocrata, pe care o denumesc in cinstea ei: Salata pentru slabanoage stilate.

O ador pe Gwyneth Paltrow.  E o aparitie plina de stil, cu un zambet dulce si suav, cu o silueta despre care nu putem comenta. In plus imi place mult si de maica-sa, actrita care a jucat in rolul nevestei lui Robert deNiro in Meet the Parents .
Am descoperit intr-una din zilele trecute blogul ei, goop.com  - unde tine si o sectiune de retete speciale si mi-a atras atentia o salata de acolo pe care, tinand cont de recomandarea ei, am incercat-o si eu.

Asadar, dupa ce mama a facut pe asistentul meu, taind usturoiul si paine in cubulete pe care le-am pus la rumenit in tigaie am mancat rezultatul  - platou pe care l-am si pozat, pentru memoria digitala ...  si mancat ullterior - alaturi de un Chianti pus la frigider cu o ora inainte.

Daca Gwyneth, o slabanoaga cu stil si farmec mananca asa ceva, nu pot decat sa recomand si eu mai departe chestia asta aristocrata, pe care o denumesc in cinstea ei: Salata pentru slabanoage stilate.  (salata care o va faca cu ochiul mai ales daca sunteti in lupta cu kilogramele si faceti eforturi pentru a deveni silfide :))
Scrieti-ne daca v-a placut :)


asta e ce mi-a iesit mie si e delicioasa!

De ce aveti nevoie:

- 1 capatana de salata romana - de dimensiuni mici, spalata frunza cu frunza |
- o cutie de ansoave (pestele ala foarte mic si foarte sarat)
- 1 felie de paine (de o zi) - taiata in cubulete
- 1 ou
- jumatate de lamiae
- 3 linguri de ulei de masline
- parmesan
- sare si piper

Ce facem cu ingredientele :)

1. Aruncati frunzele mari, exterioare ale capatanei de salata, alegandu-le pe cele mai mic, dinspre centru.

2. Intre timp, taiati felia de paine in cubulete (de marimea cuburilor de zahar). Ungeti cu ulei de masline o tigaie de teflon si lasati-o sa se incinga pe aragaz. Cand e incinsa, puneti cuburile de paine si lasati pe foc, amestecand cu o lingura de lemn pana cand painea incepe sa se coloreze frumos ... apoi aruncati peste ea usturoi tocat si mai lasati tigaia pe aragaz pana painea are o culoare aurie...Adaugati o ploaie de sare si piper peste ea si luati tigaia de pe foc.

3. Taiati catelul ramas de usturoi in doua si frecati jumatatile cu peretii unui castron (nu am inteles bine faza asta dar nu m-am abatut de la sfatul ei :)) Adaugati in castron un ou (ea spune intreg ...) si adaugati sucul de lamaie si bateti cu furculita pana se omogenizeaza. Cand s-a omogenizat, adaugati o lingura de ulei de masline.

4. Adaugati in acest castron frunzele de salata si mestecati usurel ...pana frunzele primesc botezul acelui amestec..

5. Aranjati frunzele pe un platou. Puneti cate un cruton in centrul fiecarei frunze si deaspura crutonului plasati o ansoava. Presarati parmesan proaspat ras si adaugati sare si piper proapat macinat, dupa gust.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Editorial

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII