Alaptarea previne obezitatea la copil

Alaptarea previne obezitatea la copil

Alaptarea previne obezitatea la copil

Copiii nascuti din mame supraponderale se confrunta cu un risc mai mare de a fi ei insisi supraponderali - dar alaptarea si introducerea tardiva a alimentelor solide pot reduce riscul unui copil de a deveni supraponderal, cu aproximativ 15%, sustin cercetatorii.

- in acest articol veti citi mai multe despre:

Copiii care sunt supraponderali la 5 ani, au mai multe sanse de a deveni obezi
Copiii alaptati au cu 15% mai putine sanse sa devina obezi
Fumatul mareste riscul bebelusului sa devina supraponderal
Grupuri de suport si ghid de alaptare
Informatii utile despre alaptare

Copiii nascuti din mame supraponderale se confrunta cu un risc mai mare de a fi ei insisi supraponderali - dar alaptarea si introducerea tardiva a alimentelor solide pot reduce riscul unui copil de a deveni supraponderal, cu aproximativ 15%, sustin cercetatorii. Mamele supraponderale si cele fumatoare maresc sansele copiilor de a fi obezi, alaturi de greutatea mare la nastere si cresterea rapida in greutate. Cercetatorii spun ca acest lucru ar trebui sa ajute mamele in a lua decizii mai sanatoase pentru copiii lor.

Cercetatorii englezi sunt de parere ca dezvoltarea copilului depinde de influente diverse, de la genetica, la stilul de viata al parintilor. "Putem specula cu privire la modul in care alaptarea atenueaza riscul de obezitate in copilarie - ar putea fi hranirea mixta, laptele matern redus in calorii, atitudinile parentale, sau o combinatie a acestor factori. Cercetarile arata ca bebelusii alaptati au un beneficiu modest fata de cei care nu sunt alaptati."

Obezitatea infantila este alarmanta, un sfert dintre copiii de 4 si 5 ani si o treime dintre cei de 10 si 11 ani sunt supraponderali

Dovezile sugereaza ca, copiii care sunt supraponderali la 5 ani, au mai multe sanse de a deveni obezi - asa incat, obezitatea le ameninta starea de sanatate la varsta adulta. Rezultatele provin dintr-o revizuire si analiza sistematica a datelor din 30 de studii anterioare pe 200.000 de persoane.

Studiile au investigat factorii care influenteaza copii in timpul primelor 12 luni de viata si potentiala legatura cu obezitatea din copilarie. Studiul, publicat in revista de pediatrie KIDS, a descoperit ca acei copii care au fost alaptati si care au fost alimentati cu hrana solida mai tarziu, au o sansa mai redusa de a deveni supraponderali.

bebelus alaptat

Copiii ai caror mame au fost supraponderale inainte de sarcina, au cu 1,37 mai multe sanse de a fi obezi la varsta de 3 ani, 4.25 mai multe sanse la 7 ani si 2.36 ori intre 9 si 14 ani. 6 din 7 studii care s-au ocupat de greutatea sugarului la nastere, arata o legatura semnificativa intre greutatea mare la nastere si obezitatea in copilaria tarzie. In mod similar, cresterea rapida in greutate in primul an, duce adesea la obezitate, asa cum, un alt studiu, arata ca bebelusii care iau cel mai mult in greutate, au de 4 ori mai multe sanse sa devina obezi la varsta de 4 ani.

Obezitatea infantila este o epidemie in Romania. Societate de Endocrinologie estimeaza ca peste 40% dintre copii sunt supraponderali. De 20 ori mai multi decat in urma cu 10 ani.

Copiii care au fost alaptati la san - chiar daca pentru scurt timp - au cu 15 % mai putine sanse de a deveni supraponderali

DIversificarea timpurie poate fi legata de obezitatea care apare mai tarziu, deoarece un studiu arata ca bebelusii care au fost hraniti cu lapte praf inainte de 4 luni au de 6 ori mai multe sanse de a fi supraponderali la 3 ani, fata de cei care au avut aceeasi alimentatie pentru prima data intre 4 si 5 luni.

Fumatul in timpul sarcinii este dauntor

Fumatul in timpul sarcinii mareste, de asemenea riscul ca bebelusul sa devina supraponderal cu 47.5%. Cu toate acestea, acest lucru se intampla deoarece fumatul este un bun indicator al altor caracteristici sociale si al stilul de viata, a spus dr. Weng.

fumatul in sarcina

El crede ca rezultatele ar putea fi folosite pentru a compila o "lista de verificare" pentru medicii de familie - un ajutor in descoperirea copiilor cu risc sporit de obezitate.

consultant in lactatie

Specialistele in alaptare: consultantele cu certificat international pentru lactatie din Romania

Alaptarea bebelusului este departe de a fi cel mai simplu lucru din lume. Multe mamici de bebelusi se confrunta cu probleme in timpul alaptarii. Multe din ele renunta la alaptare tocmai din lipsa unui suport adecvat si practic. Desi pe Desprecopii puteti gasi tone de sfaturi scrise, uneori sfatul unei consultante in alaptare este mai potrivit si mai eficient.

Si tocmai pentru ca stim cat de mult conteaza sfaturile unui specialist - va facem cunostinta cu Specialistele in alaptare din Romania, cu certificare internationala ... citeste mai departe

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2017

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII