Tarta cu pere si sos de ciocolata

Tarta cu pere si sos de ciocolata

Tarta cu pere si sos de ciocolata

  • Preincalzeste cuptorul la 200 C. Pune aluatul intr-o tava pe o foaie de copt sau o tava speciala de tarta, rotunda, si marcheaza un cadru in jurul marginii, de 2 cm, cu un cutit. Pune-l in frigider. Se curata perele, se injumatatesc, se scoate miezul si se taie felii subtiri.

Tarta cu pere si sos de ciocolata

Ingrediente:

  • 375g aluat foietaj
  • 4 - 5 pere, cum ar fi Comice
  • putin unt topit
  • un ou batut, pentru glazura
  • 5 linguri gem de caise
  • 150ml smantana
  • 50g unt
  • 75g ciocolata neagra

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 C. Pune aluatul intr-o tava pe o foaie de copt sau o tava speciala de tarta, rotunda, si marcheaza un cadru in jurul marginii, de 2 cm, cu un cutit. Pune-l in frigider. Se curata perele, se injumatatesc, se scoate miezul si se taie felii subtiri.

Aseaza feliutele de pere suprapuse, pe foaia de aluat, unge-le cu unt si unge marginea aluatului cu oul batut; lasa tarat la copt 20 - 30 de minute. Se incalzeste gemul intr-o tigaie, apoi cu o pensula se ung perele.

Pentru a face un sos sos bun, incalzeste 150ml smantana cu 50g unt si 75g ciocolata neagra. Dupa ce sosul ete fin si ciocolata topita se serveste pe tarta.

 

autor: bucatar supereva.ro - Toate drepturile rezervate (c) 2013

Va dorim pofta buna!

Tarta cu sirop de artar

Tarta cu sirop de artar

SuperEva va prezinta o reteta de tarta simpla, rapida si delicioasa. Va dorim Pofta Buna!

Tarta crumble cu fructe

Tarta crumble cu fructe

Curatati si taiati in sferturi fructele, apoi in feliute subtiri, dupa care amestecati-le cu sucul de lamaie, vanilie si zahar. La final incorporatiusor doua treimi din afine. Transferati amestecul…

Tarta cu espresso si ciocolata

Tarta cu espresso si ciocolata

Pune biscuitii digestivi intr-o punga mare de plastic, si striveste-i cu un sucitor pana cand seamana cu pesmetul, apoi amesteca-i cu pudra de cacao si untul topit. Se amesteca bine

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII