As vrea sa nu creasca atat de repede!

As vrea sa nu creasca atat de repede!

As vrea sa nu creasca atat de repede!

  • Imi revin in minte o gramada de amintiri legate de perioada in care era si Andreea bebe… Ce minunatii ni se intamplau…. Era o permanenta lupta cu timpul, cu problemele financiare dar ce satisfactii… Prima data cand a gangurit ceva din 2 silabe noua ni s-a parut a fi TATA (a spus tata dupa vreo 2 luni  ), prima data cand a facut la olita, primul dintisor, prima data cand, la mare fiind (in camera) striga “pipis, pipis” si noi ne-am chinuit 15 minute sa o punem la olita…( ajunsesem pana acolo incat eram siguri ca este racita, ca o doare si nu poate sa faca si ea nu dorea altceva decat sa ajungem mai repede la nisip, la plaja .Cand am ajuns a strigat satisfacuta “pipiiiiiiiiiis” parca vroia sa ne sublinieze cat de greu intelegem unele lucruri simple…)..

Eeee…. Citesc cu mare placere postarile fetelor care scriu despre copilasul lor pe blogurile Desprecopii (Olguta, Elise, Notquiteso, Witchie, Ruxandraru si altele ).

Imi revin in minte o gramada de amintiri legate de perioada in care era si Andreea bebe… Ce minunatii ni se intamplau…. Era o permanenta lupta cu timpul, cu problemele financiare dar ce satisfactii… Prima data cand a gangurit ceva din 2 silabe noua ni s-a parut a fi TATA (a spus tata dupa vreo 2 luni  ), prima data cand a facut la olita, primul dintisor, prima data cand, la mare fiind (in camera) striga “pipis, pipis” si noi ne-am chinuit 15 minute sa o punem la olita…( ajunsesem pana acolo incat eram siguri ca este racita, ca o doare si nu poate sa faca si ea nu dorea altceva decat sa ajungem mai repede la nisip, la plaja .

Cand am ajuns a strigat satisfacuta “pipiiiiiiiiiis” parca vroia sa ne sublinieze cat de greu intelegem unele lucruri simple…).. prima data cand a ras uitandu-se la o frunza care se misca vreo 20 minute , de ajunsesem sa credem ca vrea sa ne incerce sa vada cat de mult timp putem misca frunza aia si cine rezista mai mult noi sau ea … Multe, multe fapte care pentru noi erau cele mai importante si mai frumoase… Noptile nedormite, grijile, faptul ca atunci cand era bolnavioara era sfarsitul lumii… uitate!

Acum este MARE. A implinit 11 ani. Nu s-a schimbat nimic… aceleasi satisfactii, alte griji… Suntem f. apropiate, asa cum am fost de cand a aparut pe lume. Refuz sa cred ca va veni perioada de pubertate cand se va indeparta, cand povestile cu care vine de la scoala nu vor mai exista, cand va avea “o viata a ei” cum spun fetele de pe forum care au copii mai mari.

Ieri a venit de la scoala si mi-a povestit ce “drama” s-a intamplat in clasa. Y (baiat) a aflat despre X (fata) ca ar fi zis ca nu ii place de el si ii place de alt baiat prin urmare baiatul nu a mai invitat-o pe respectiva la ziua lui (pana in momentul acele erau in consens – adica se placeau reciproc). Ce drama – fata a inceput sa planga, baiatul sa o ignore, fetele din clasa sa intervina… 11 ani… Ma trezesc zambind … ce inocente mi se par lucrurile dar daca ar fi avut 16-17 ani? Mai avem pana atunci…

alte 15 Supe pentru suflet

Mai multe supe pentru suflet >>

Imi rezerv dreptul, vreo cativa ani de acum in colo, de a zimbi la aceste “drame”. Ii spun ”Mami, tu sa nu faci asa. Sa nu plangi la scoala pentru baieti. Vi acasa si ii spui mamei”. Da, da! Imediat! Nici eu nu cred lucrul asta … da sper!

Sper doar ca v-a avea o viata fericita, ca baietii din viata ei vor fi putini si compatibili cu ea, ca nu va suferi pentru nimeni si pentru nimic, ca va ramane aceesi fata frumoasa, desteapta si vesela (doar e a mea! ). Financiar va fi ferita de suferinte (am avut noi grija! ), va putea sa-si aleaga ce meserie va vrea fara sa se gandeasca la ce va pune pe masa, fara sa faca compromisuri... Dar sentimental... Nu putem decat sa fim alaturi de ea, sa ii aratam ce e bine si ce e rau, sa o indemnam sa se uite in dreapta si in stanga si sa traga invataminte.

Am permanent impresia ca trebuie sa fac ceva mai mult, sa o pregatesc mai mult pentru lucrurile astea. Da, da cum sa fac? Nu ma invatat nimeni sa fiu MAMA. Totul a venit de la sine. Pana acum, zic eu, rezultatele sunt bune ... Dar e un domeniu tare vast...

E inca mica... dar ce repede trece timpul!
As vrea sa nu creasca atat de repede!

autor: Chan, membra a comunitatii Desprecopii.com|
Urmariti comentariile pe Blogul Desprecopii aici >>
Toate drepturile rezervate - (c) desprecopii.com 2008

Mai multe supe pentru suflet >>

Mai cititi:

Subiecte tratate:
Tema:

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: As vrea sa nu creasca atat de repede! .

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Diaspora Desprecopii - de departe, aici

Diaspora Desprecopii - de departe, aici

Departe de Romania dar cetateni ai limbii romane. Diaspora romana online.
Hoteluri, pensiuni, vacante, concedii, calatorii..

Hoteluri, pensiuni, vacante, concedii, calatorii..

Experiente de vacante si calatorii. Evaluari de hoteluri, pensiuni si recomandari. Toate testate de comunitatea DC!
Zona artelor

Zona artelor

Carti, Muzica, filme, televiziune ... si alte genuri de arta.
Casa noastra, dulce casa

Casa noastra, dulce casa

Decoratiuni, stiluri, perdele, planuri de casa, dulapuri, faiante, bidinele, galeti cu var :))

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ultimile 1 comentarii

  1. sanziana27
    sanziana27trimis la 25/3/2008

    E o adevarata minute sa ai copii...noi suntem la etapa vorbim o

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII