Supa pentru suflet

Supa pentru suflet

Desprecopii.com dedica acest spatiu calatoriilor sufletului si emotiei pure. Membrii acestei comunitati combina perfect arta cuvintelor cu ritmul prezentului. Supa calda pentru suflet!
Nr. total: 65 - Pag. 1 din 10
Prima pagina / Pagina Precedenta / Pagina urmatoare / Ultima pagina

Unde camasile se duc sa moara

Pentru prestatiile mele beletristice am fost rasplatit saptamana trecuta de o prietena apropiata.

 

A considerat ca merita incurajat dezmatul meu prozaic si mi-a trimis cu toata generozitatea un pachetel cu un continut tare interesant.

>>
 
Dupa 12 ani si cu momente ce au incaput inghesuite intr-o cutie de carton

Un tatic de la Desprecopii ne spune: Cand viata va da lamai, faceti o limonada strasnica din continutul cutiei proprii.
Sau despre ieri, cu gandul catre maine.

Au fost 12 ani in care ne-am petrecut impreuna ca am vrut sau nu, cate 10 ore pe zi. Ati fost un surogat de familie si mi-e dor de voi.

>>
 
Cat e de bine, totusi, sa fii inalta?

Am un metru optzeci. Uneori, dimineața, după ce beau cafea, chiar un pic mai mult. Am înălțimea asta din clasa a opta, de când am crescut maxim un centimetru.

Din motive pe care oamenii de știință le pot explica mult mai bine decât mine, o talie înaltă e unul dintre atributele cele mai apreciate în ceea ce privește aspectul fizic. În sprijinul acestui deziderat, există studii care dovedesc că oamenii înalți au locuri de muncă mai bine plătite decât cei scunzi, sunt mai puțin expuși bolilor de inimă, au abilități relaționare socială mai bine dezvoltate, sunt mai fericiți și mai inteligenți și au o încredere în sine superioară. Plus că, ce mai, arată bine.

>>
 
De ce-o sa-mi fac cont de Facebook

Pentru ca viata mea monotona merita un roman. Macar o scurta nuvela.


Sau un pamflet. Cum e asta.


Iata motivele pentru care o sa-mi fac cont de Facebook:

>>
 
De ce vara mea este altfel: coordonate subiective

Vara ”mea” (asta dacă există câte un anotimp creat după gusturile și preferințele fiecăruia) nu are nimic din explozia de exuberanță, de veselie estivală forțată care ni se bagă pe gât prin televizoare, panouri publicitare, monitoare de calculator și hituri de muzică (foarte) ușoară începând cu luna mai si până-n începutul toamnei. Nu e vara cu ”la mare, la soare, fetițele sunt goale” sau variațiuni pe aceeași temă, cu corpuri perfect sculptate care se tolănesc pe nisip și se scufundă în valuri. Nu e nimic din toată promovarea asta obsesivă a distracției, a soarelui arzător, a coctailurilor cu umbreluțe și a vacanțelor în locuri mai mult sau mai puțin exotice...

>>
 
Fetita care a iubit atat de mult gimnastica

Eram o fetiță de vreo 10-11 ani, nu mai mult. Îmi amintesc perioada în detaliu, pentru că atunci mi s-a frânt primul vis și a fost întâia oară când am simțit durerea neputinței. Și a realității cu care urma să mă confrunt de mai multe ori de atunci încolo, la fel ca toți oamenii: că stelele la care tânjești nu sunt întotdeauna în vârful degetelor tale întinse.

>>
 
Epilatul brazilian - o alta prima nastere!

Printre experiențele ”first time” prin care am trecut în viața mea de femeie, experiențe pe care cele mai multe femei din lumea asta le bifează, se numără multe și diverse activități, mai mult sau mai puțin romantice. Primul sărut. Prima iubire. Prima trădare. Prima naștere. Prima parcare laterală reușită (n-o fi ea așa de rarissimă, dar a fost un mare succes personal).
 

În virtutea continuării acestor prime dăți, am considerat la un moment dat că n-ar strica să mai tai de pe listă o experiență inițiatică pe care am plasat-o imaginativ, mult timp din viața mea, undeva între încărcătura emoțională a primei parcări și durerea dătătoare de fiori reci asociată travaliului. Asa ca iata relatarea mea despre epilatul brazilian - o alta prima nastere!...

>>
 
Nr. total: 65 - Pag. 1 din 10
Prima pagina / Pagina Precedenta / Pagina urmatoare / Ultima pagina