Valentino, ultima colectie: primavara-vara 2008

Valentino, ultima colectie: primavara-vara 2008

Valentino, ultima colectie: primavara-vara 2008

  • 45 de ani inseamna pentru unii o viata de om. Pentru Valentino inseamna finalul glorios al unei cariere fastuoase care, in timp, a facut ca numele celebrului creator sa devina sinonim cu eleganta, bunul gust si feminitatea insasi.. Si asta pentru ca toata viata Valentino a avut o singura deviza: “Sa respect femeile, facandu-le frumoase.” Valentino s-a retras. Iata o trecere in revista a ultimei colectii Valentino.

La sfarsitul anului trecut, creatorul Valentino a decis ca e timpul sa treaca de cealalta parte a podiumului, pentru a putea admira in liniste ceea ce a cladit o viata intreaga – un imperiu al elegantei. Ultima sa colectie, haute couture, primavara-vara 2008, a oferit admiratorilor maestrului si nu numai un adevarat regal de eleganta in stil italian.

Lansarea colectiei a fost mai mult decat o defilare obisnuita. Prezente in primele randuri, nume sonore, printre care Emanuel Ungaro, Alber Elbaz, Miuccia Prada, Claudia Schiffer, Marie-Chantal de Grèce au venit sa il aplaude pe celebrul creator, al carui loc in cadrul casei de moda va fi preluat, inca din februarie, de Alessandra Facchinetti.

Desi brandul Valentino este cunoscut in mare parte datorita colectiilor de couture, este foarte probabil ca Permira sa excluda aceasta linie vestimentara si sa se concentreze pe brandurile pret-à-porter, care includ Hugo Boss si Marlboro Classics. Creatorul de moda a imbracat celebritati ca Jacqueline Kennedy Onassis, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor si Julia Roberts.

Impresionanta prin numarul de tinute (peste 70), dar mai ales prin rafinamentul desavarsit, ultima colectie Valentino propune un amestec de clasic, romantic si modern intr-o varietate de croieli si nuante.

Valentino Clasic

Tinutele de zi sunt dominate, in general, de linii clasice, ferme, completate in mod reusit de manusi albe. Nuantele foarte deschise pentru care creatorul a optat ca dominanta a colectiei (roz, bleu, vernal, lila etc) dau o nota de feminitate desavarsita. Tinutele deux pieces, mantourile clasice, deasupra genunchiului se inscriu in linia deja consacrata de colectiile anterioare ale designerului. Combinatia alb – negru isi pastreaza statutul de vedeta a stilului clasic si in aceasta colectie…

Valentino Romantic

 Valentino a inteles insa de mult timp ca feminitatea nu inseamna doar siguranta de sine si frumusete clasica, ci si o alura romantica, fragila si plina de mister. Folosindu-se de aceleasi nuante calde, pastelate sau de eternul alb-negru, creatorul completeaza in mod fericit colectia cu o suita de tinute vaporoase care arata ca femeia moderna poate fi inca o romantica incurabila… Dantela, matase , voal, mult voal, acestea par a fi cuvintele cheie, mai ales in cazul rochiilor de seara…

Valentino Modern

Designerul nu a uitat nici de tendintele actuale ale podiumului (culori vii, tesaturi metalizate, centuri care subliniaza linia taliei, combinatii inedite de tesaturi etc). Indiferent ca este vorba despre tinute de zi sau de seara, Valentino stie sa faca din femeia secolului al XX-lea o adevarata seducatoare ale carei “arme” clasice se imbina perfect cu cele moderne…

Valentino Stil… la superlativ

Ceea ce desavarseste colectia sunt insa, in mod cert, broderiile sofisticate si aplicatiile de pietre pretioase asortate discret cu accesorii de un rafinament desavarsit. Bijuteriile alese pentru prezentare se incadreaza perfect in imaginea de ansamblu a colectiei, completata ingenios de defilarea finala a manechinelor in rochii de seara de un rosu aprins, simbol al pasiunii – o pasiune eternal pentru frumos a unui om caruia ii vom simti lipsa pe podium – Valentino.


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII