Sindromul de malabsobtie la copil

Sindromul de malabsobtie la copil

Sindromul de malabsobtie la copil

Sindromului de malabsorbtie poate sta la baza: anemiei, crampelor, constipatiei, diareei cronice, balonarii, carentelor vitaminice, hipocalcemiei, bolilor autoimune, obosealii si multor alte neplaceri pentru copil. Sindromul de malabsorbtie se poate defini ca fiind imposibilitatea organismului de a absorbi eficient vitaminele, mineralele si alti nutrienti din alimentatie. Sindromul include doua procese: maldigestia (tulburarea proceselor de digestie) si malabsorbtia (tulburarea transportului produselor rezultate din digestie, a apei si a elecrolitilor prin mucoasa intestinala si sistemul vascular).

Care sunt cauzele malabsorbtiei la copii?

Cauzele malabsorbtiei sunt: secretie digestiva si enzimatica insuficienta cu tulburari ale metabolismului lipidic, glucidic si proteic, deficit de saruri biliare,  reducerea suprafetei de absorbtie (atrofie vilozitara, chirurgie, radioterapie),  sindromul de intestin iritabil, diverticuloza, disbacterioza intestinala, diaree, parazitoze (giardioza, oxiuraza, ascaridiaza, teniaza, toxocaroza, etc.), boala celiaca, intoleranta la lactoza, tratament cu glucocorticoizi, alergii alimentare, SIDA.

Cum se manifesta malabsorbtia?

Manifestarile sindromului de malabsorbtie includ: anemie pluricarentiala (feripriva sau macrocitara), constipatie, diaree cronica (cu deshidratare, scadere in greutate, casexie), steatoree - semnul distinctiv (scaune moi, deschise la culoare, pastoase), balonare, flatulenta, carente vitaminice (vitamine din grupul B, vitamina D, K, A), hipocalcemie, hipomagnezemie, hipopotasemie, hipoproteinemie, dezechilibre hormonale (ex.: tulburari de crestere), boli autoimune sau imunodeficienta, oboseala, scaderea capacitatii de concentrare, piele uscata, par friabil, crampe musculare, edeme.

Cum se trateaza malabsobtia copilului?

Copiilor cu sindrom de malabsorbtie li se vor administra mai multi nutrienti decat unui copil sanatos pentru a compensa, trata si corecta problemele aparute.

Tratamentul va urmari corectarea disbacteriozei, protejarea mucoasei intestinale, reducerea deficitului de vitamine si minerale, reducerea reactiilor alergice, completarea necesarului enzimatic si va include produsele:

Sport pentru copii, activitati educative, animalute

Dezvoltarea intelectuala a copilului (4-12 ani)

 Forum specializat

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

COLOSTRUM CU PROBIOTICE Childlife Essentials:

 • dezvolta si protejeaza flora intestinala benefica a copiilor, reface mucoasa intestinala, reduce balonarile, indigestiile, flatulenta, constipatia, colicile, stimuleaza sinteza proteinelor, vitaminelor din complexul B, a zincului, calciului, manganului şi a fosforului, reglează echilibrul acido-bazic
 • reduce efectele negative ale consumului de antibiotice si de corticosteroizi si manifestarile sindromului de intestin permeabil 
 • protejeaza impotriva infectiilor prin actiunea foarte puternica antivirala, antibacteriana, antimicotica, antiparazitara

 • COLOSTRUM CU PROBIOTICE
  Mai multe informatii aici:
  http://www.anticancer.ro/

  BABY JARRO DOPHILUS™:

 • facilitează digestia, reduce flatulenţa si inflamatiile intestinale, modulează permeabilitatea intestinală,
 • previne şi tratează constipaţia, diareea nonpatogenă, diareea infecţioasă (şi cea provocată de rotavirus la copii)
 • stimulează maturizarea enterocitelor (celulele mucoasei intestinale) şi producţia imunoglobulinei IgA
 • contracarează intoleranţa la lactoză
 • accelerează descompunerea alimentelor ingerate făcându-le asimilabile
 • împiedică proteinele nedescompuse să intre în circuitul sanguin
  Mai multe informatii aici: http://www.anticancer.ro/

 • ALLER-CARE
  Mai multe informatii aici: http://www.anticancer.ro/

  ALLER CARE Childlife Essentials:

 • amelioreaza simptomele in alergii digestive: greaţă, vărsături, diaree, dureri abdominale, etc.
 • reduce manifestarile sindromului de intestin permeabil cauzat de inflamatia si/sau atrofierea mucoasei intestinale care permite trecerea proteinelor incomplet digerate, a bacteriilor si a toxinelor din intestin in circulatia sanguina (boli autoimune,  malabsorbtie, meteorism, diaree si/sau constipatie, infectii bacteriene, virale, fungice, etc.)
 • MULTIVITAMINE SI MINERALE Childlife Essentials: completeaza necesarul de vitamine si minerale din nutritie pentru cresterea armonioasa si sanatoasa a copilului.

  Produsul este indicat in: deficienţe intelectuale, imunitare, dereglări metabolice, hormonale, rahitism, spasmofilie, lipsa poftei de mancare, anemie, carii, afecţiuni osoase, musculare, nervoase, tulburări cardiace, digestive, convalescenta, antibioterapie, chimio si radioterapie

  Tratamentul va fi completat cu L-GLUTAMINE 1000, SUPER DIGEST WAY™ PROTEIN MAXIMIZER, LACTOFERRIN


  MULTIVITAMINE si MULTIMINERALE ChildLife Essentials 

  Mai multe informatii aici: http://www.anticancer.ro/

  autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate, 2008

   In floarea copilariei (4-12 ani)
  Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate.

  Discutii generale
  In discutii generale puteti posta orice doriti!

  Bolile copilului

  Evalueaza acest articol
   Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
  forumuri specializate Forumuri specializate

  5 comentarii din 9
  Trimis de Mariana

  Cum se administreaza L-glutamina la copii?

  Trimis de ocu mariana

  Am si eu copii cu sindrom de malabsorbtie multiplu si mi.as dori din suflet daca mama baietelului cu sindrom de malabsorbtie multiplu mi.ar oferi niste informatii.Va rog din suflet poate putem lua legatura.

  Trimis de ocu mariana

  As dori sa vorbesc cu mama al cărui copil are sindrom de malabsorbtie multiplu pt ca si al meu copil are acelasi sindrom.

  Trimis de Lucia

  Va rog frumos sa imi spuneti cum se poate diagnostica malabsorbtia.Am baietel de 9 ani si are de un an probleme ,nimeni nu i-a dat un diagnostic pina acum dar citind cele de mai sus,tind sa cred ca ar putea avea malabsorbtie.Multumesc frumos

  Trimis de ioana

  am si eu o problema cu fetita mea de 2 ani si jumatate care a fost descoperita anul trecut in august cu o lipsa de fier. am facut tratament pana acum si nu asimileaza deloc. ce poate sa fie ma poate ajuta cineva?va multumesc!

  Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

  (!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

  Inchide

  Trimite unui prieten

  Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

  (!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.