7 alimente care ajuta la lupta impotriva alergiilor

7 alimente care ajuta la lupta impotriva alergiilor

7 alimente care ajuta la lupta impotriva alergiilor

  • Alergiile sunt intr-adevar neplacite, dar in loc de a ajunge la medicamente, putem "solicita" acum ajutor de la diverse alimente. Printre cunoscutele alimente care ajuta la lupta impotriva alergiilor  sunt citricele, strugurii rosii, broccoli, nucile, merele, pestele, ceapa si usturoiul.

7 alimente care ajuta la lupta impotriva alergiilor

Alergiile sunt intr-adevar neplacite, dar in loc de a ajunge la medicamente, putem "solicita" acum ajutor de la diverse alimente. Printre cunoscutele alimente care ajuta la lupta impotriva alergiilor  sunt citricele, strugurii rosii, broccoli, nucile, merele, pestele, ceapa si usturoiul. Cu o dieta imbogatita cu aceste alimente, persoanele alergice se vor simti mult mai bine.

Citricele

Exista mai multe studii care dovedesc puterea vitaminei C. Si ce modalitate mai buna de a obtine vitamina C decat citricele: portocale, lamai si grapefruit.

portocale

Struguri rosii

Unul dintre efectele cele mai suparatoare ale alergiilor este inflamatia. Consumul de alimente bogate in antioxidanti pot ajuta la reducerea inflamatiei care poate sa apara in intregul organism. Antioxidantii lucreaza pentru a proteja celulele de daune oxidative. Coaja strugurilor rosii este, de asemenea, bogata in resveratrol, care este la fel de eficient pentru anti-inflamatie.

Struguri rosii

Broccoli

Un sinus blocat se poate trata prin consumul de broccoli. Dar nu este singurul beneficiu al acestei legume. Este de asemenea, bogat in vitamina C. Ca o chestiune de fapt, in functie de cercetatori, o cana de broccoli crud contine pana la 80 mg de vitamina C.

Broccoli

Nuci

Nucile sunt pline de magneziu si vitamina E. Magneziul poate lucra impotriva respiratiei suieratoare, care de multe ori vine insotita de astm. Vitamina E, pe de alta parte, poate ajuta la imbunatatirea imunitatii. Aceasta vitamina, de asemenea, functioneaza pentru a ajuta protectia organismului impotriva radicalilor liberi, prevenind astfel inflamatia si daunele asupra tesutului.

Nuci

Mere

Potrivit unui studiu, persoanele care mananca mere au in mod regulat sanse mai mari de protectie de la alergii si astm. Acest fruct contine quercetin, care este un fel de flavonoid, eficient pentru utilizarea impotriva inflamatiei. Coaja de mere este, de asemenea, bogata in antioxidanti, in special polifenoli care protejeaza celulele de daune.

Mere

Peste

Pestele este o mare sursa de acizi grasi omega-3 cunoscuti pentru proprietatile lor anti-inflamatorii. Omega-3 poate ajuta, de asemenea, la imbunatatirea sistemului imunitar, astfel incat organismul sa poata lupta mai bine cu alergiile.

Peste

Ceapa si usturoi

Ceapa si usturoiul sunt, de asemenea, bogate in quercetin. Ca o chestiune de fapt, ei pot actiona la fel ca un antihistaminic.

Exista o multime de solutii in alimentele din jurul nostru, care ne pot face sa ne simtim mult mai bine decat pastilele. Cea mai buna parte este ca toate sunt solutii naturale si pot fi savurate. Persoanele care sunt predispuse la alergii ar trebui sa se asigure ca dieta lor este dotata cu aceste tipuri de produse alimentare pentru a se proteja si pentru a evita suferinta. 

Interesant de citit:
Guma de mastic omoara Helicobacter pylori

Chiar si dozele mici de guma de mastic (mastic gum) - 1 mg pe zi, timp de doua saptamani - pot duce la vindecarea ulcerului peptic, foarte rapid, dar mecanismul prin care are loc acest proces nu… ... citeste

10 ierburi si condimente pentru intarirea sistemului imunitar

Alimentele care stimuleaza sistemul imunitar al organismului pot oferi o multime de optiuni sanatoase pentru cei care doresc sa fie mai constienti de tot ce consuma. ... citeste

Calmant natural pentru dureri de gat si raceala

Combina intr-un borcan felii de lamaie, miere ecologica si ghimbir feliat. Pune-i capacul si lasa-l la frigider; se va forma un "jeleu". Se pastreaza la frigider timp de 2-3 luni.Pentru… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII