Frumusețea in timpul verii: 10 sfaturi pentru un ten frumos și sănătos de la medicul dermatolog

Frumusetea in timpul verii: 10 sfaturi pentru un ten frumos si sanatos de la medicul dermatolog

Frumusețea in timpul verii: 10 sfaturi pentru un ten frumos și sănătos de la medicul dermatolog

Pielea noastra este intr-un continuu proces de erodare, fiind afectata de vant, frig, caldura sau soare puternic. Vestea buna este ca, daca urmati aceste zece sfaturi date de medicul dermatolog, tenul dumneavaostra va continua sa straluceasca si in timpul verii.

1. Evitati zaharul si dulciurile daca vreti sa mai aratati supla in costmul de baie, sa amanati aparitia ridurilor si imbatranirea accelerata.

Zaharul si carbohidratii cu continut glicemic ridicat, precum painea, pastele, cerealele rafinate, prajiturile cu orez, cipsurile, covrigeii, deserturile, sucurile, bauturile acidulate si asa mai departe, provoaca o crestere rapida a nivelului zaharului din sange, ce duce la accelerarea arderilor, accelerand astfel si procesul de imbatranire, care se vede mai intai la nivelul pielii.

Iata de ce. Cand aceste alimente se transforma rapid in zahar in sange, pot incepe glicarea proteinelor din tesuturile noastre (legarea incrucisata a proteinelor si a zaharurilor pentru a forma structuri nefunctionale – adica nefolositoare – in organism), echivalenta cu procesul care face alimentele sa se decoloreze si sa se intareasca in timpul depozitarii. Moleculele de zahar se ataseaza la fibrele de colagen, care la randul lor se leaga de moleculele de colagen invecinate, ducand la pierderea elasticitatii pielii si la formarea ridurilor profunde. In plus, aceste alimente genereaza o reactie insulinica ce ne face sa depozitam grasimile, in loc sa le ardem.

2. Apa este pretioasa.

Nu uitati sa va mentineti hidratarea band suficienta apa – 8 pana la 10 pahare pe zi. Apa mentine pielea ferma si ajuta la eliminarea toxinelor si a reziduurilor produse in celule. Consumul de apa se afla la baza procesului de pierdere in greutate.

3. Incercati sa nu va coaceti in soare.

Ar trebui sa stati la soare timp de cel putin 15 minute in fiecare zi, in timpul unei plimbari sprintene sau bucurandu-va de alte activitati, dar asta nu inseamna sa va coaceti in soare. Melanocitele incep sa se arda cand va apropiati de 40 de ani, iar pielii ii este mai greu sa lupte impotriva efectelor nocive ale soarelui, ceea ce poate duce la o pigmentatie neuniforma. Cautati creme cu factor de protectie solara care va feresc de arsuri si aveti grija sa curatati pielea cu grija cand reveniti inauntru, la umbra.

4. Fiti atenta la modificarile pielii. In timpul lunilor de vara, o parte mai mare a pielii este expusa luminii directe a soarelui.

Avand atat de multa piele descoperita in lunile de vara, este mai usor sa observati orice alunite neobisnuite sau schimbari ale pielii. Mergeti imediat la medic in cazul in care observati orice schimbari neobisnuite ale pielii sau daca in familia dumneavoastra au mai existat cazuri de cancer.

5. Folositi alfa-hidroxi-acizii si exfolierea blanda pentru a mentine aspectul proaspat si tanar al pielii.

Evitati sapunurile aspre. Folositi in schimb solutiile bande, cu proprietati anti-inflamatoare. Conceptul important pe care trebuie sa-l retineti este sa tratati pielea cu blandete si sa nu exagerati. Tratamentele de exfoliere prea dure sau puternice vor crea o reactie inflamatorie la nivelul pielii, ducand la inrosire si iritare.

6. Capsunile sunt unul dintre secretele frumusetii.

Perioada verii este perfecta pentru a va rasfata fara grija cu fructe precum capsunile si fructele inrudite cu ele – zmeura, coacaze, mure. Incepand cu capsunile cele rosii din iunie, continuand cu zmeura in iulie, apoi cu afinele si coacazele in August, va puteti asigura o reintinerire rapida datorita acestor delicioase fructe care actioneaza contra imbatranirii. Cand este posibil, cumparati fructe organice.

7. Imbunatatiti tonusul abdomenului, coapselor si bratelor aplicand pe corp lotiuni tonice cu acid alfa-lipoic avand un nivel ridicat de DMAE (dimetilaminoetanol).

8. Binefacerile gratarului.

Pentru o experienta delicioasa cu gratarul, somonul salbatic este pestele pe care vi-l recomandam in primul rand. Are o carne rosie si frageda si mai ales, cea mai ridicata concentratie de acizi grasi esentiali omega-3, continand si antioxidanti biologici ca astaxantina. Studiile sugereaza ca astaxantina este de 10 ori mai eficienta ca antioxidant decat alti carotenoizi si de 100 de ori mai puternica decat vitamina E.

Nu uitati, antioxidantii sunt antiinflamatori naturali, ceea ce inseamna ca o dieta bogata in acesti nutrienti care lupta contra imbatranirii vor pastra in timpul verii aspectul catifelat, suplu si tanar al pielii – indiferent de varsta pe care o aveti.

9. Daca va doriti o piele frumoasa, ganditi-va la cantalupi (pepeni galbeni).

Indiferent de forma sub care le consumati, aceste fructe dulci, sanatoase si delicioase sunt bogate in vitamine si antioxidanti si ofera pielii o hidratate unica. Rezultatul? Un ten radios, catifelat si stralucitor.

10. Mentineti frumusetea pielii aplicand o „super-forma“ de vitamina E numita tocotrienol.

Produsele bogate in tocotrienol dau stralucire parului, ajuta la reducerea aspectului inrosit si descuamat al pielii cu uscaciune severa si previn ruperea unghiilor. Cautati in magazinele de cosmetice asemenea produse. Aceste produse unice vor readuce aspectul radios si matasos pe fata si corpul arse de caldura.

► Citeste si 10 deodorante fără aluminiu și fără parabeni pe care vi le recomandăm

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2021
realizat cu sfaturile Dr. M. van den Akker - medic dermatolog Haga, Olanda.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII