Itinerar de lux in insula Creta

Itinerar de lux in insula Creta

Itinerar de lux in insula Creta

  • Un sejur in Creta poate sa va satisfaca deopotriva dorinta de a simti sub talpi nisipul fin al marii, dar si pe aceea de a va lasa cuprinsi de razele soarelui, cat mai aproape de cer, intr-o zona montana. O vacanta in Creta ar trebui sa includa in mod obligatoriu un periplu prin cateva localitati renumite pentru frumusetea lor. Fie ca decideti sa ramaneti intr-un singur hotel pe toata perioada sejurului, fie ca preferati varietatea si veti schimba mai multe locuri de odihna, incercati sa va faceti un itinerar prealabil pentru a putea savura cat mai multe din splendorile insulei. Nu uitati sa includeti in acest itinerar cateva dintre numele de mai jos:

Cea mai mare insula a Greciei si a cincea ca marime din Marea Mediterana, Creta are o suprafata de peste 8.000 km2 si o lungime de coasta de 1.041 km. Celebra pentru vestigiile istorice pe care le adaposteste, dar si pentru privelistile superbe care incanta privirea oricui, insula Creta este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din intreaga Grecie. Statisticile arata ca aproximativ 50% dintre turistii ce poposesc anual in Grecia aleg ca destinatie Heraklionul, cel mai important oras al insulei. Creta este vizitata anual de peste 2 milioane de turisti din intreaga lume. De aceea, daca va decideti sa petreceti o vacanta in Creta, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va rezervati o camera la hotel cu foarte mult timp inainte de calatoria propriu zisa.

Un sejur in Creta poate sa va satisfaca deopotriva dorinta de a simti sub talpi nisipul fin al marii, dar si pe aceea de a va lasa cuprinsi de razele soarelui, cat mai aproape de cer, intr-o zona montana. O vacanta in Creta ar trebui sa includa in mod obligatoriu un periplu prin cateva localitati renumite pentru frumusetea lor. Fie ca decideti sa ramaneti intr-un singur hotel pe toata perioada sejurului, fie ca preferati varietatea si veti schimba mai multe locuri de odihna, incercati sa va faceti un itinerar prealabil pentru a putea savura cat mai multe din splendorile insulei. Nu uitati sa includeti in acest itinerar cateva dintre numele de mai jos:

Chania
 
Situat in Portul Venetian, Chania este unul dintre cele mai mari orase din insula Creta. Este punctul din care poate sa inceapa un sejur cu adevarat impresionant. Chania este renumit pentru nisipul sau alb si fin, dar si pentru posibilitatea de a explora de aici Muntii Lefka Ori.

Arhitectura veche a cladirilor in stil venetian si turcesc ofera turistilor o priveliste rar intalnita, egalata poate doar de imaginea marii care poate fi admirata de pe numeroasele terase amenajate in zona plajei.Orasul este si un important centru comercial, oferind o gama variata de produse, raspandite in magazine de lux care impanzesc strazile.
Daca vreti sa popositi mai mult in Chania, alegeti pentru un sejur Casa Delfino, un hotel de lux cu 21 de apartamente, situat la 10 km de aeroportul Chania. Apartamentele sunt de un bun gust desavarsit, 9 dintre ele avand si jacuzzi. Intreaga cladire este decorata in stil venetian si este cu siguranta cea mai buna alegere pentru un sejur in Chania.


 

Heraklion

Cel mai mare si mai zgomotos al Cretei, Heraklionul ofera, pe langa peisajul inegalabil si cele mai multe atractii culturale. Palatul Knossos este cu siguranta una dintre ele. In Heraklion se afla cele mai importante muzee de arheologie din Creta, precum si un impresionant Muzeu de Istorie Naturala.

Zona in care se afla orasul este una a contrastelor – plajele si cluburile care te intampina la tot pasul sunt concurate de peisajele montane. De fapt, Heraklionul este un punct de plecare mai ales pentru destinatiile sudice ca Agia Gallini, Matala sau Lentas.
Posibilitatile de cazare in Heraklion sunt foarte variate, insa una dintre cele mai bune alegeri este hotelul Lato. Datorita amplasarii sale centrale este unul dintre cele mai cautate hoteluri din intregul oras. Elegant, cu o oferta de servicii de inalta calitate, hotelul pune la dispozitia turistilor 58 de camere cu vedere splendida a coastei.

cititi: Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
 

Agios Nikolaos

Renumita pentru „lacul” sau cu o adancime necunoscuta (este vorba, de fapt, despre un golf maritim), localitatea are imaginea unei adevarate statiuni balneare de lux. Hotelurile sunt foarte numeroase, fiind amplasate in zone diferite ale orasului si oferind o varietate de fete ale acestuia.

Unul dintre cele mai luxoase hoteluri este St Nicolas Bay Hotel, amplasat la circa 1,5 km de centrul orasului. Romantism, calitate, lux sunt cuvintele cheie ale acestui loc in care nimic nu este imposibil pentru un turist capricios. 5 restaurante cu atmosfera diversificata si 3 baruri sunt puse la dispozitia clientilor care pot sa aleaga unde sa manance sau sa se relaxeze in functie de starea pe care o au intr-un anumit moment.

Elounda

Elounda ar putea fi supradenumita drept „regiunea statiunilor” datorita numeroaselor hoteluri de lux dotate cu gradini bogat ornamentate si cu piscine largi, reconfortante. Elounda Gulf Luxury Villas este un complex de 18 vile, fiecare cu piscina proprie, decorate in stil individual. Cea mai frumoasa este Royal Villa, decorata cu obiecte antice exceptionale. Vila, ca si celelalte, ofera o priveliste marina inegalabila. Frumusetea vilelor este completata de cea a numeroaselor restaurante si cafenele din Elounda.
Un loc inedit, in apropierea Eloundei, pe care nu trebuie sa il ratati este insula istorica Spinalonga.


  
Sitia

Cu plaja sa lunga si alba, de-a lungula careia sunt construite numeroase hoteluri si cafenele cu vederea spre mare, Sitia este un loc ideal pentru inot si pentru surf. Atmosfera localitatii este foarte placuta si linistita. Sitia este locul perfect pentru explorarea plajelor cretane si a vestigiilor arheologice, Fortareata Kazarma fiind una dintre atractiile principale.
Ferita de aglomeratia care predomina de obicei in majoritatea localitatilor din Creta, Sitia este un adevarat tinut al manastirilor (Toplou este una dintre cele mai interesante).


Sitia Bay Hotel este alegerea ideala pentru un sejur in Sitia. Deschis din aprilie pana in octombrie, hotelul ofera numeroase facilitati care completeaza privelistea superba pe care o au terasele sale (mai ales cele amenajate pe acoperis).


Hersonissos

Situata la jumatate de ora de aeroportul din Heraklion, localitatea este renumita pentru amestecul de baruri, discoteci si hoteluri de lux, care dau nastere unei atmosphere estivale continue. Este o alegere ideala pentru cei care vor sa se distreze zi si noapte in ritmuri estivale.
Optiunile de cazare sunt si aici numeroase. Bella Creta Maris, Hersonisos Palace se numara printre cele mai cautate hoteluri de aici. Daca vreti insa un loc mai linistit, departe de agitatia continua, alegeti Paradise Island Villas, un complex de vile situate in Anissaras, in imediata apropiere a Hersonissosului.

Complexul are 12 vile, fiecare avand amenajate gradina proprie, piscina si jacuzzi. Complexul are si o piscina mai mare, comuna si un restaurant in care servirea este foarte buna.
 
Rethymno

Situata intre Chania si Heraklion, Rethymno a fost binecuvantata cu o plaja superba, aproape nesfarsita, infrumusetata de o veche fortareata, de un vechi golf, precum si de numeroase strazi istorice, in care sunt amenajate restaurante, cafenele si baruri. Localitatea adaposteste cateva muzee, biserici si gradini foarte vizitate de turisti, manastirea Arkadi fiind una dintre principalele ei atractii.

Tot aici are loc, anual, cel mai mare caranaval din Creta. Un loc ideal pentru un sejur romantic in Creta este complexul de apartamente Avli, un minihotel format din 7 apartamente amenajate in doua cladiri in stil Venetian, din orasul vechi. Este un loc deosebit, in care istoria si frumusetea se combina perfect. Fiecare apartament are o culoare proprie si cate un jaccuzi in dormitor. Fara nicio indoiala, un sejur in apartamentele Avli este ideal pentru luna de miere.


 Matala 

Renumita pentru plajele sale incantatoare si pentru grotele sapate in roci, localitatea este destul de aglomerata. Regiunea este interesanta mai ales pentru ca se afla in apropierea unor zone arheologice ca Gortys, Kommos si Phaestos. Posibilitatile de cazare sunt numeroase insa hotelurile sunt destul de mici si aglomerate.


 

Archanes

Archanes este foarte aproape de Heraklion. Este un sat destul de mare, restaurat recent din fonduri ale Uniunii Europene. Aici se afla patru situri arheologice (unul in sat si trei in apropiere). Zona este considerata a doua din Europa in ceea ce priveste calitatea restaurarii si se situeaza pe primul loc in privinta proiectelor de dezvoltare pe termen lung. Posibilitatile de cazare sunt reduse. Pentru amatorii de traditie locala, Kalimera Archanes este o alegere interesanta. Este un mini-complex format din 3 case amenajate in stil traditional, intim.

Askifou

Situata in inima Muntilor Lefka Ori, localitatea ofera o priveliste montanta superba. Aici se afla statiunea montana Lefkoritis, un loc foarte cautat de romanticii incurabili. Camerele sunt amenajate in stil traditional, iar semineele sunt nelipsite.
Una dintre principalele atractii ale zonei este vanatoarea (sezonul incepe pe 15 august si se termina pe 15 martie). Chiar daca nu sunteti pasionati de ea, treziti-va in zori pentru a admira din balcon peisajul pe care il ofera valea Askifou. Este o experienta de neuitat.


 

Zaros

Plasata in varful muntilor, langa lacul Votomos, localitatea Zaros este un refugiu splendid pentru turistii dornici de plimbari pitoresti pe carari de munte. In jur se afla mai multe sate care incanta privirea cu peisajele lor. Una dintre principalele atractii este calaritul. Puteti face o plimbare calare in toata zona, insotiti de un ghid. O alta atractie sunt preparatele din pastrav proaspat, nelipsite din restaurantele amenajate in zona.
Hotelul Idi este un loc ideal pentru a petrece cateva nopti in varful muntilor. Eleonas Inn este, de asemenea, o varianta alternativa daca v-ati decis sa ramaneti peste noapte in Zaros. Complexul are 10 bungalow-uri, iar privelistea este superba.


 
Chiar daca nu veti reusi sa ajungeti in toate aceste locuri intr-o singura vara, este bine sa le retineti pentru sejururile ulterioare pentru ca, mai devreme sau mai tarziu veti reveni cu siguranta intr-o alta vacanta de vis in insula Creta.


 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Grecia

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII