Tarta cu nuci

Tarta cu nuci

Tarta cu nuci

  • Cerne faina, jumatate din zahar si un praf de sare intr-un castron. Se amesteca untul si oul pana la omogenizare. Incorporeaza faina cu untul, framanta pana devine un aluat neted, inveleste-l in folie de plastic si pune-l la rece pentru 30 de minute.

Tarta cu nuci

Ingrediente:

  • 250g faina + putin extra
  • 250g zahar pudra
  • 150g unt taiat cubulete
  • 1 ou
  • 220g nuci
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 2 lingur lapte

Mod de preparare:

Cerne faina, jumatate din zahar si un praf de sare intr-un castron. Se amesteca untul si oul pana la omogenizare. Incorporeaza faina cu untul, framanta pana devine un aluat neted, inveleste-l in folie de plastic si pune-l la rece pentru 30 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 175°C.

Pastreaza intregi 12 nuci, iar restul taie-le grosolan. Intre timp, se topesre la foc foarte mic restul de zahar, intr-o cratita mai mare. Dupa ce s-a topit si incepe sa se caramelizeze usor, adauga smantana si nucile tocate, amestecand continuu. Se aduce la fierbere si se fierbe 1 minut, apoi se lasa la racit.

Din aluatul racit se formeaza 2 foi, dar se pastreaza si 3-6 bilute pentru design. Cu ajutorul unui sucitor intinde jumatate din aluat cat sa se potriveasca in tava rotunda pentru tarta, dar sa acopere si marginea. Toarna amestecul de nuci si intindeti cealalta foaie sa acopere complet tarta. Din bilutele ramase se formeaza frunze de aluat si se decoreaza.

Perie aluatul cu lapte si pune tava in cuptorul incalzit cca 30 de minute, apoi aseaza cele 12 nucile si mai las-o inca 10 minute la cuptor. Se serveste calduta. Optional se poate presara si un amestec de scortisoara cu zahar.

autor: bucatar supereva.ro - Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

Interesant de citit:
Ciocolata cu fistic si merisoare in 5 simpli pasi

O reteta delicoasa pentru masa de Craciun! Usor de preparat si un succes garantat! Pofta Buna! ... citeste

Prajitura rapida de caise

Incalzeste cuptorul la 180°C si unge cu grasime o tava de 16cm x 25.5cm. Combina intr-un castron caisele cu laptele, si lasa-le sa stea timp de 10 minute. ... citeste

Tort cu crema de lamaie

Incalzeste cuptorul la 176°C. Unge cu unt si presara cu faina 2 tavi rotunde ptr tort. Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Separat bate untul cu zaharul, coaja si sucul de… ... citeste

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII