Divortul parintilor si cum sufera copiii pe urma lui

Divortul parintilor si cum sufera copiii pe urma lui

Divortul parintilor si cum sufera copiii pe urma lui

Divortul este dureros si provoaca suferinta. Insa cel mai tare copiii - in cazul unui divort al parintilor.  Mai ales fetele - in cazul cuplurilor divortate, pot suferi mai tarziu in viata consecinte grave. Evident, divortul nu este de bun augur pentru urmasi. Performanta scolara se deterioreaza, sanatatea si longevitatea de asemenea, iar increderea lor si tenacitatea mentala se deterioreaza.

Iata cum sufera copilul in cazul cand drumurile parintilor se despart ...

Separarea provoaca suferinta dar copiii sunt cei mai afectati de divort
Consecinte ale divortului parintilor
Baietii suporta mai usor situatia unui divort
In contrast, fetele se consuma mult mai mult "pe interior"
Fetele au o relatie speciala cu tatii
Nu faceti din divort o afacere urata
Despre divort, altfel spus
Despre despartiri si divort

Se stie deja ca separarea provoaca suferinta dar copiii sunt cei mai afectati

Acest lucru este valabil mai ales in cazul copiilor. Mai ales fetele - in cazul cuplurilor divortate, pot suferi mai tarziu in viata consecinte grave. Evident, divortul nu este de bun augur pentru urmasi. Performanta scolara se deterioreaza, sanatatea si longevitatea de asemenea, iar increderea lor si tenacitatea mentala se deterioreaza.

Consecinte ale divortului parintilor

Copiii cuplurilor divortate pleaca de acasa de la o varsta mai tanara, si prezinta un risc mai mare de a suferi de o despartie in propria relatie. Foarte important este felul in care se desfasoara si se incheie divortul. Multi copii sufera in special din cauza unui divort "urat", unde parintii continua lupta chiar si dupa separare / sau se pronunta foarte negativ despre celalalt parinte.

Baietii suporta mai usor situatia unui divort

Studiile facute de psihologi au demonstrat ca totusi, baietii suporta mai usor situatia unui divort al parintilor. 25% din fetele tinere care cresc fara tata, lupta in adolescenta cu depresia. Fetele tinere prezinta de asemenea un risc cu 50% mai mare sa dezvolte probleme psihologice mai tarziu, spre deosebire de fetele mai mari.

Doar 10% dintre baietii intervievati sufera de depresie in adolescenta. Confruntarea cu aceste probleme se face diferit la baieti fata de fete.  Baietii prezinta cel mai adesea un comportament negativ externalizat - este comportamentul pe care il vedem la exterior. Ei sunt de multe ori agresivi, zgomotosi si dificili pentru cei din jur. De asemenea, au rezultate mai proaste decat media la scoala. Astfel de probleme sunt vizibile si din acest motiv se pot recunoaste si adresa.

In contrast, fetele se consuma mult mai mult "pe interior"

Ele se simt deprimate si triste, se simt vinovate, si sunt nerabdatoare sau au probleme cu propria persoana. Cei din jur nu observa din pacate prea mult. Problemele lor sunt interiorizate.

La baieti,  intre cei cu varsta cuprinsa intre 5-10 ani, 17% lupta cu depresia mai tarziu in viata. Cu 10% mai mult decat la baietii ai caror parinti au ramas impreuna . Inainte ca parintii sa-si dea seama, raul este deja facut,  asta vizeaza mai ales parintii care sunt foarte ocupati cu ei insisi, din cauza procesului de separare, si care nu sunt intotdeauna deschisi problemelor copiilor lor. Asta face ca o problema sa duca la alta.

Fetele au o relatie speciala cu tatii

Cel mai mare risc de probleme de sanatate mintala au fetele foarte tinere care intre varsta de 1-5 ani nu il au pe  tatal lor alaturi.

Nu faceti din divort o afacere urata

Potrivit expertilor in divort, este important sa NU se faca din divort o afacere "murdara". Aceste cazuri sunt devastatoare atat pentru baieti cat si pentru fete, in timp ce astfel de probleme sunt considerabil mai mici in cazul in care parintii reusesc sa se separe intr-un mod respectuos . In acest caz, in care copiii nu trebuie sa "aleaga", suferinta este diminuata.

Despre divort, altfel spus, mai cititi:

Divortul sau sfarsitul care iti da dreptul la un nou inceput

Divortul sau sfarsitul care iti da dreptul la un nou inceput

Divortul este o experiența care face parte din vietile unora dintre noi si care, ne place sau nu sa acceptam, ne modeleaza caracterul si modul de a percepe lumea. Dar ...Exista viata dupa…

Torturi traznite pentru divort

Torturi traznite pentru divort

Taierea tortului este un act simbolic in mod normal asociat cu inceputul casatoriei. Dar, din ce in ce cupluri spun "nu" si celebreaza sfarsitul unei casatorii iubitoare sau nu chiar, in acelasi…

Motive de divort si studii surprinzatoare despre divort plus ceea ce NU trebuie spus copiilor

Motive de divort si studii surprinzatoare despre divort plus ceea ce NU trebuie spus copiilor

Motivul unui divorț poate fi surprinzător. În primul rând, printre cauzele care duc la divorț se numără violența domestică. Dar, divorțul poate fi…

 

Despre despartiri si divort, mai puteti citi:

Pregatiti-va copiii pentru divort 
Cum trecem peste o despartire dureroasa?
Siguranta si nesiguranta in cuplu
Cand trecutul iti distruge casnicia...
Cand tati nu e - sau despre barbatii care isi parasesc familia
7 sfaturi pentru mame singure
Invata to let go
Divortul ne inbolnaveste

 Forumuri de suport unde discutam despre viata in 2

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

Clubul mamicilor si taticilor singuri
Si mama si tata la un loc. Suport, experiente, atitudine si mai ales infratire. Aici nu sunteti singuri!

autor: redactor A.Z. - Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) decembrie 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Divort

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII