Cum colaborăm, ca părinți, după divorț? - sfatul avocatului

Cum colaboram, ca parinti, dupa divort? - sfatul avocatului

Cum colaborăm, ca părinți, după divorț? - sfatul avocatului

Părinții care au custodie comună trebuie să colaboreze din punct de vedere legal pentru a înscrie copilul la grădiniță, școală, pentru a decide o anumită operație sau tratament, inclusiv stomatologic, pentru a merge cu copilul la o formă de terapie, pentru a ieși din țară.

• Te invităm să citești mai departe articolul realizat în cadrul proiectului informativ-educativ DespreCopii, pentru a afla sfaturile prețioase ale doamnei Avocat Andreea Saveli, specializată în toate aspectele privind dreptul familiei.


Temerea părinților de a nu putea asigura continuitatea vieții copiilor

Totuși, mulți părinți divorțați se tem că vor avea dificultăți în a comunica și colabora în mod eficient în ceea ce privește copiii lor. Această temere derivează din preocuparea că divergențele și tensiunile dintre ei ar putea afecta negativ bunăstarea și dezvoltarea copiilor.

Părinții divorțați se tem că schimbările aduse de divorț vor perturba stabilitatea și rutina familiei. Există preocuparea că vor apărea dificultăți în menținerea unui mediu familial coerent și că minorii vor fi supuși la stres și instabilitate pe termen lung.

Temerea părinților de a fi tratați în mod nedrept

Cea mai puternică temere este de a fi tratați în mod nedrept sau de a nu avea un cuvânt egal în ceea ce privește deciziile importante legate de copii, cum ar fi educația sau sănătatea copilului.

Această temere poate fi alimentată de sentimentul de pierdere a controlului și de îngrijorarea cu privire la drepturile lor ca părinți după divorț.

Dar aici trebuie să-și acorde timp pentru a se adapta la noua normalitate, la noua viață de familie.

Autor: articol realizat în cadrul proiectului informativ-educativ DespreCopii & asistenta-juridica.ro (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Divort

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII