Tarta de lamaie

Tarta de lamaie

Tarta de lamaie

  • Pune faina, zaharul si un praf de sare intr-un procesor de alimente si pulseaza scurt. Taie untul cubulete si pune-l in procesor mixand pana la omogenizare.

Tarta de lamaie

Ingrediente baza:

  • 180g faina
  • 90g zahar pudra
  • 90g unt, plus extra
  • 3 galbenusuri si 1 albus
Ingrediente umplutura:
  • 6 lamai bine spalate
  • 275g zahar
  • 4 oua batute
  • 300g unt, taiat cubulete mici

Mod de preparare:

Pune faina, zaharul si un praf de sare intr-un procesor de alimente si pulseaza scurt. Taie untul cubulete si pune-l in procesor mixand pana la omogenizare.

Cu motorul inca pornit, se adauga galbenusurile, pana se formeaza aluatul. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se lasa la rece cca 1 ora. Aluatul se poate face si amestecand/framantand cu mainile.

Se unge cu unt o tava de tarta, de 22cm. Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina pana cand ajunge la grosimea de 5 mm, se aseaza in tava si apoi din nou la rece pana se intareste.

Se incalzeste cuptorul la 190°C. Pune peste aluatul din tava o foaie de copt si peste ea toarna doua maini de fasole uscata, apoi pune tava in cuptorul incins pentru cca 15 minute, pana cand marginile devin aurii. Scoate hartia, fasolea si perie baza cu albus de ou. Se mai coace inca 8 minute apoi se lasa la racit.

Adu o tigaie mica cu apa la temperatura de fierbere iar peste ea aseaza un bol rezistent la caldura. Rade coaja a 5 lamai, apoi adauga 225g de zahar si freaca putin. Incorporeaza ouale si sucul de la 3 ½ lamai, amestecand usor dar continuu, pana se ingroasa. Ia de pe foc bolul, lasand vasul de apa in cazul in care mai ai nevoie de ea.

Amestecul se lasa la racit 10 minute, apoi se incorporeaza untul si se bate cu un mixer sau cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se toarna peste blatul de tarta, si se lasa la racit complet.

Taie restul lamailor in felii frumoase, arunca samburii, si pune-le in tigaia cu apa ce fierbe pentru 10 minute. In acelasi timp, pune restul de 50g de zahar intr-o tigaie cu 50 ml de apa, si amesteca sa se dizolve bine.

Adauga in apa cu zahar feliile de lamaie scurse si fierbe-le timp de 10 minute, apoi se scot cu grija si se orneaza tarta cu ele. La final se mai perie/ung feliile cu siropul in care au fiert acestea. Se lasa la racit si se serveste.

autor: bucatar supereva.ro - Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

Interesant de citit:
Panacota cu sos de pepene

Panacota este un desert delicios, italian. Panacota cu sos de pepene este o adevarata piesa culinara!O portie contine: 765 kCal - Proteine 9 g - Grasime 30 g - Carbohidrati 115 g ... citeste

13 retete delicioase de inghetata

Combinatii cunoscute, si chiar mai putin intlanite de retete de ighetata va pot desfata papilele gustative cand vine ora desertului. Nu este nevoie sa fi un impatimit al dulciurilor sa tragi cu ochiul… ... citeste

Batoane mic-dejun

Piseaza banana decojita intr-un castron mare si adauga celelalte ingrediente, amestecand bine. Stergeti putin o tava cu ulei de masline si intinde uniform amestecul. ... citeste

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII