Momentul PERFECT pentru a deveni părinți: 6 concluzii

Momentul perfect pentru a deveni parinti: 6 concluzii

Momentul PERFECT pentru a deveni părinți: 6 concluzii

Când e momentul să ai un copil? La 22 de ani? La 36? Imediat după facultate? Să aștepți până când capeți promovarea? Până ai mașina? Până ai casă destul de mare pentru un copil? Ce e mai important?

Disponibilitatea de a-ți crește copilul sau destui bani să-ți permiți orice pentru copilul tău? Dacă încă mai stăți pe gânduri, dați o raită pe forumul Desprecopii. Vei descoperi că sarcina poate fi o perioadă minunată, că nașterea este uneori o experiență de-a dreptul mistică, că puteți supraviețui primelor zile cu copilul acasă și că de pe la doi ani încoace chiar ai talent în meseria de părinte... 🤔👶💕

Sunteți pe un site despre copii. Deci sunteți pe drumul cel bun... 🚀

- despre momentul perfect pentru a deveni parinti: 6 concluzii, veti citi:
Cand e momentul perfect pentru a deveni mamica?
Cand e momentul să ai un copil?
Concluzii intre prieteni
Sunt avantaje si dezavantaje si in amanarea unei sarcini.
Suntem influentati de timpurile pe care le traim dar depinde in primul rand de noi
Anturajul isi spune si aici cuvantul
Daca amanati prea mult s-ar putea sa regretati mai tarziu
Ceasul biologic nu minte
Banii sunt importanti dar nu cei mai importanti
Inca ceva: nu sinteti singuri
Despre sex si relatia cu partenerul dvs mai cititi
SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!
Despre planificarea unui copil, merita citit:   
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

Cand e momentul perfect pentru a deveni mamica?

Daca inca mai stati pe ganduri, dati o raita pe forumul nostru. Veti descoperi ca sarcina poate fi o perioada minunata (sau dimpotriva, dar macar veti fi puse in tema) ca nasterea este uneori o experienta de-a dreptul mistica, ca puteti supravietui primelor zile cu copilul acasa si ca de pe la doi ani incolo...Sunteti pe un site despre copii. Deci sunteti pe drumul cel bun.

 Azi noapte l-am visat pe fiul nostru, i-am spus într-o dimineaţă soţului meu. S-a întors spre mine şi m-a privit şi mi s-a tăiat răsuflarea... Era răpitor... doar fiul tău ar fi putut avea efectul ăsta asupra mea... Acum câteva săptămâni am visat că născusem o fetiţă. Stăteam cu ea în braţe, aici în patul nostru şi eram fericită, o strângeam la piept şi mă inundase o fericire nătângă, ce zici de visele astea, or însemna şi ele ceva...

Cand e momentul să ai un copil?

Cand e momentul să ai un copil? La 22 de ani? La 36? Imediat dupa facultate? Sa astepti pana capeti promovarea? Pana ai masina? Pana ai casa destul de mare pentru un copil? Ce e mai important? Disponibilitatea de a-ti creste copilul sau destui bani sa-ti permiti orice pentru copilul tau?

Treaba asta cu copiii este cumplit de complicată şi de înduioşătoare în acelaşi timp. E ca un soi de epidemie, am înţeles că aşa se întâmplă de fiecare dată, e de-ajuns ca unul din grup (de obicei, cel mai puţin probabil) să intre în clubul ăsta şi-o să vedeţi cum brusc, se răspândeşte dorinţa de a citi poveşti unei burţi ţuguiate, în care se fabrică îngeraşul trandafiriu.

Evident "virusul" e purtat de femei.

Lor li se aburesc ochii mai uşor (deşi între cunoscuţii mei sunt câţiva bărbaţi dornici şi nerăbdători să schimbe scutece), ele încep să-şi viseze copiii, ele aleg cu mare grijă cadourile pentru bebeluşii altora, ele descoperă pe internet site-urile şi forumurile despre copii (vai, iubitule, ce drăguţ, ştiai că încă din perioada intrauterină copiii aud şi percep lumina! Habar n-am avut, ce interesant...)

Şi dintr-o dată, auzi că şi Mişu aşteaptă un bebe, şi Corina (o mai ţii minte pe Corina? Tipa aia de pe chat, nu se poate să n-o ştii) aşteaptă al doilea copil, şi a născut şi Adela (cum n-o mai ştii pe Adela?) o fetiţă superbă, o să o cheme Deanna. Dacă femeia se mai apropie şi de 30 de ani, fandacsia-i gata& Dar e adevarat, in ziua de azi, copiii se fac din ce in ce mai tarziu...

De citit Cand un barbat nu este pregatit pentru a deveni tata...

Concluzii intre prieteni

Aceasta este si concluzia la care au ajuns prietenele mele de pe forumul Desprecopii.com. Cea care a pornit discutia a fost Ramonika, deocamdata mama de pisici:

 Din ce observ la persoanele din jurul meu, se fac copii din ce in ce mai tarziu. nu stiu daca e numai un caz izolat (cazul meu, adica ceea ce vad in jurul meu), sau e peste tot la fel.

 

Din grupul nostru de prieteni doar un cuplu are o fetita de aproape 2 ani (ea avea 32 de ani cand a nascut-o, iar el vreo 35-36). restul nimic. unii nici nu sunt casatoriti... trebuie sa mentionez ca eu si sotul implinim 30 anul asta. (aproape) toti prietenii nostri se invart in jurul acestei varste. Un prieten are 32 de ani si nu e insurat, nici macar nu are prietena, altul are mai mult aventuri, mai stim vreo 2-3 cupluri care inca nici nu s-au casatorit si nici nu locuiesc impreuna, deci probabil nici vorba de copii, altii sunt casatoriti, dar nu se grabesc cu copiii.

Dintre prietenele mele patru au 30 sau peste 30 de ani si nu au copii, si nici nu cred ca vor avea prea curand (nu se stie niciodata, dar asa pare la ora actuala)... Inca noi suntem printre primii din anturaj care ne-am casatorit Vad ca tendinta e negativa cu privire la casatorie si la copii. Eu n-am avut nici un copil mic in jurul meu, nici nu am vazut vreodata cum se schimba un copil am fost singura la parinti... ideea e ca... chiar daca sunt constienta ca se apropie "ceasul biologic", toate din jurul meu ma amana sa iau si eu decizia asta... toti inca zburda, au alte prioritati... cuplul de mai sus care are fetita de 2 ani s-au departat de noi si de prietenii lor... plus serviciul, plus alte motive contra copilului, poate comoditatea, ma simt bine, de ce sa ma leg la cap... al meu barbat e si el dupa cum bate vantul... si vrea si nu vrea... (Ramonik)

Iata ce i-au raspuns mamele de pe Desprecopii.com (DC) - 6 concluzii

Sunt avantaje si dezavantaje si in amanarea unei sarcini.

... Eu m-am maritat la 30 de ani si l-am nascut pe Cristi la 37 de ani nu ca n-am vrut mai devreme, am avut ceva probleme. E greu, nu mai am rabdare, putere, sunt mai prapastioasa, imi fac griji din orice etc.etc... Iar prietenele mele, care sunt de aceeasi varsta cu mine, au copiii de 17-18 ani....le invidiez acum (ingridnen)

Suntem influentati de timpurile pe care le traim dar depinde in primul rand de noi

  Traim timpuri in care, pentru femeie maternitatea nu este singura preocupare. E clar ca pana acum femeile aveau alt statut si alte prioritati. Unele nu se simt suficient pregatite, pentru ca venirea unui copil aduce dupa sine un fel de dezbinare a cuplului ( vezi cate mamici sunt singure pe aici chiar daca atunci cand s-au casatorit au fost in al noualea cer, la fel si cand au ramas insarcinate si apoi dupa...). Altele sunt preocupate de statutul social si cariere mai mult decat familia in sine, asta e ratiunea lor de a exista si e ok pt ele. Cred ca depinde in primul rand de femeie. Ea e cea care isi doreste in primul rand copilul maritata sau nu. Acum depinde la care categorie de oameni te raportezi. Unii nici nu stiu sa deschida un calculator dar sa mai si posteze aici. E mai greu mai tarziu, mai apar si probleme de sanatate, bunicii mai pot exista sau nu. Eu am avut baiatul la 26 de ani. L-am crescut singura cu ajutorul alor mei facand naveta saptamanal 300 km pana l-am adus in clasa a cincea definitiv cu mine. Da, acum merg in club cu el. Cred ca e mai bine decat prin parc de mana. (balanta)

Cat de tare iti doresti sa devii mama? DE CITIT: Cat de tare iti doresti sa devii mama?

Anturajul isi spune si aici cuvantul

  In gasca noastra de prieteni nu s-a intamplat sa ne indepartam de cei care nu au inca copii dar e adevarat ca nu mai reusim sa ne vedem la fel de des ca inainte. Pot sa-ti zic ca la noi situatia e cam pe dos: mai intai au fost nasii nostri care au o fetita de 6 ani, apoi noi care avem doi copii de aproape 3 si aproape un an, acum urmeaza finii in mai si alt cuplu de prieteni in iunie. Toti ne invartim pe la 30 de ani +/- un an doi acolo. In rest mai avem un cuplu care nu au copii dar el isi doreste foarte mult de ceva timp pe cand ea nu prea si nu reusesc sa cada la pace. Pana acum cativa ani mergeam la nunti in disperare, aveam cate 7-8 nunti pe sezon de ieseam din vara ruinati acum in schimb am inceput cu botezurile. Am avut deja doua de la inceputul anului, mai mergem la inca doua, din care la unul o sa fim nasi. Pana la urma cred ca depinde de fiecare, nu cred ca este un trend. Si mai cred ca depinde si de anturaj. Daca in cercul de prieteni apropiati se tot nasc copii incepi sa te gandesti ca ai cam vrea si tu, daca asa cum ai zis, toata lumea zburda si-si vede de tinerete iti da si tie ghes la aceleasi preocupari. Evident intr-o anumita masura, in functie de cat de mult iti doresti sa ai sau nu copii inca. (androix)

Si voi, nimic-nimic ? DE CITIT: Si voi, nimic-nimic ?

Daca amanati prea mult s-ar putea sa regretati mai tarziu

  Noi l-am avut pe Bogdan pe la 38 ani. Prietenii nostri aveau copii de 10-12 ani la vremea respectiva. Nu ne-am indepartat, nici cind copii lor erau mai mici, nici acum cind noi avem copil mic. E drept, noi ne-am chinuit ani buni sa avem un copil, poate conteaza si asta, dar cred ca e importanta si firea omului.

Nu stiu cum sint altii, dar mie imi pare rau ca nu am avut copilul cind eram mai tinara. Cind ma gindesc ca daca el se insoara pe la 30 de ani eu ma apropii de 70... mi se face pielea de gaina. Dar asta e, asa a vrut Doamne-Doamne si eu ii multumesc in fiecare zi ca mi l-a dat si ma rog sa fie sanatos si noi pe linga el ca sa-l putem creste. Un copil e o minune indiferent de virsta la care-l ai. (karina)

  Doua cupluri prietene cu noi, au amanat decizia (tot din cauza ca erau multumiti cum erau, aveau alte cupluri fara copii in preajma...etc) pina a fost prea tirziu. Dupa 15 ani, cite unul din fiecare cuplu regreta decizia (sotul in una, sotia in alta). (Andrada)

Ceasul biologic nu minte

  In grupul nostru de prieteni de +30 majoritatea au 1-2 copii. Bebelusul unor prieteni dragi se va naste in aceeasi luna cu al nostru. Mai stiu un cerc foarte strans de prieteni care asteapta toti bebelusii (4 la numar) intr-un interval de 3 luni. La mine ceasul biologic a batut pe la 27 de ani si m-am conformat. E destul de greu sa explic aceasta dorinta puternica ("urge"), nu m-a interesat nimic decat sa am cupchilul meu - am ignorat cu totul cat de greu va fi dupa. Si nu a fost usor dar satisfactiile sunt pe masura. Cam aceeasi poveste s-a intamplat si acum la al doilea bb.   (Monica)

  Imi doream copii, candva si nu chiar acum& si nu chiar cu tot dinadinsul... asta pana cand minunea mea, a noastra, a venit; nici nu m-am straduit prea mult, nici nu ne-am mai ferit... mi-a fost frica si mie, cu banii, cu serviciul... imi este si acum, cand ma gandesc la al doilea copil. dar sper ca cel de sus sa ma calauzeasca spre gandul cel bun si de data asta. Aveam 29 de ani cand am ramas insarcinata; si tot asa, incepusem sa-mi pun intrebari, sa oscilez, ba vroiam sa mai copilaresc, ba...de fapt cred ca era ceasul biologic! (herra)

  Copilul e bine sa-l ai atunci cand te simti pregatita sa-ti asumi responsabilitatea cresterii lui. Ca pentru unii asta inseamna 25 si pentru altii 35, eu cred ca asta nu e o problema grava. Insa trebuie luata in calcul si posibilitatea ca poate nu vrea bebe sa vina atunci cand vrea mami. Degeaba m-am simtit eu pregatita pe la 24-25, ca Alex s-a nascut cand aveam 28. Oricum nu consider ca a fost prea tarziu, cred ca a fost exact la momentul potrivit. (Criss75)

Cand doresti prea tarziu un copil ... DE CITIT: Cand doresti prea tarziu un copil ...

Banii sunt importanti dar nu cei mai importanti

   Eu ma visam femeie de cariera, nu vroiam sot, nici copii, ci doar sa ma dedic meseriei mele. Asta pana l-am intalnit pe El. La 26 de ani eram maritata( of, ce e si cu dragostea asta),dar am zis ca nu vreau copii pana nu sunt eu implinita profesional, dar uite ca socoteala de acasa nu s-a potrivit nu cea din targ... Am colegi care au devenit deja parinti la 26- 27 de ani si am colegi care nici nu vor sa auda de casatorie si copii. Oricum, un rol important in ziua de azi il au banii. Daca nu ai o stabilitate financiara, te simti oarecum frustrat ca poate copilul o sa vrea ceva si tu nu ii poti oferi. (cristina26)

  Eu cred ca daca stai sa analizezi la rece niciodata nu e "momentul perfect" sa ai copii: servici nou, mutat in casa noua, promovare, plecat din tara, cred ca tot timpul se gaseste cate ceva. Noi facem 33 de ani acum si avem o fetita de 2 ani. Am amanat mai mult pentru ca am plecat din tara si voiam sa avem si noi cat de cat radacini aici. Daca ma uit in spate ar fi fost perfect egal daca faceam pe bb la 28 de ani in loc de aproape 31. Mie imi era foarte frica sa nu amanam prea mult si apoi sa descoperim ca nu putem. Stiu 4 cupluri de prieteni din Romania si cateva pe aici care nu pot avea copii. Ma simt asa norocoasa ca nu am avut probleme! (alra)

Inca ceva: nu sinteti singuri! Aveti alaturi pe Desprecopii.com

Puteti si trebuie sa va asteptati la ajutor de-a lungul calatoriei, desi nu stiti inca ce fel de ajutor si sub ce forma va veni. Caracterul si felul dumneavoastra de a fi va fi pus la incercare de momente care vor cere maxim devotament si incredere. Haideti pe cel mai citit si respectat forum pentru aspiratele la meseria de mamica: FORUMUL DESPRECOPII.

Ca orice mare aventura, a fi parinte presupune planificare si incredere in capacitatea proprie de a infrunta necunoscutul. Puteti fi siguri de un singur lucru: veti da mult si veti primi mult.

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !i  

11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata

Sfaturi pentru a ramane insarcinata - Sfaturi garantate pentru a ramane insarcinata nu cunoaste nimeni.

In mod cert insa, in afara de dragostea care ii creaza, copiii vin pe lume si cu un gram de intamplare a destinului.

Avem insa 11 sfaturi care iti pot mari foasrte mult sansa de a deveni mamica citeste mai departe aici.

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

 Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta.

Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. florina
    florinatrimis la 8/2/2015

    buna cine poate sami spuna dac sau este vrun risc daca as ramine insarcinata sotul meu este suspect de o boala ff rara sindromul behcet ce riscuri sunt se mai poate sau sa renunt va rog sa imi spuna careva am 36 de ani si deja timpul este scurt

    Raspunde la acest comentariu
  2. J&A
    J&Atrimis la 16/2/2012

    Cand am aflat ca sunt insarcinata abia implinisem 21 de ani. Veastea a picat ca un traznet,pt mine, in primul rand datorita varstei si in al doilea rand ca nu eram casatorita,cu toate ca eram impreuna cu prietenul meu de 2 ani ,el fiind mai mare cu 7 ani decat mine. Cand i-am dat vestea a fost cel mai fericit barbat din lume, dar fericirea deplina a fost cand am aflat ca vom avea gemeni! Toti cunoscutii si rudele au fost ingrozite la aflarea vesti, fiind siguri ca nu suntem pregatiti. Dar asta nu ne-a afectat si am hotarat sa acceptam provocarea, in ciuda faptului ca nici unul din noi nu lucra la momentul respectiv, eu fiind studenta, iar el tocmai terminase facultatea. Ne-am casatorit si la scurt timp am devenit parintii a doua fetite minunate. Ele ne-au dat puterea sa luptam pt un viitor mai bun si sa le demonstram carcotasilor ca se poate. Astazi sunt o mamica foarte mandra de fetitele mele, care in toamna vor incepe scoala, dar nu aici in tara ci intr-un loc mult mai civilizat, mai calduros, mai prietenos, unde oamenii stiu sa se bucure de viata. Stiu ca am sacrificat multe, dar a meritat fiecare clipa alaturi de ele. Nimic pe lumea asta nu poate fi mai frumos decat zambetul copilului tau fericit, spunandu-ti cat de mult te iubeste!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII