6 simptome de sarcină un pic jenante - dar iertate fiecărei gravide

6 simptome de sarcina un pic jenante - dar iertate fiecarei gravide

6 simptome de sarcină un pic jenante - dar iertate fiecărei gravide

Stiai ca exista si simptome de sarcina care sunt ... oarecum jenante?

Unei femei insarcinate i se pot intampla unele peripetii insa aproape totul este iertat si trecut cu vederea in timpul sarcinii. Expertii spun ca multe si necunoscute sunt manifestarile sarcinii si va pot lua total prin surprindere si chiar ingrijora. Iata, cu sinceritate, 6 simptome jenante ale sarcinii si va sfaturi concrete si curajoase pentru a le infrunta.

Cate din aceste 6 simptome jenante ale sarcinii ai experimentat si tu?

- despre simptome ale sarcinii care pot fi usor jenante, vei citi:
Simtomele de sarcina, povestite de gravidute

Simptome ale sarcinii absolut neasteptate

Simptome ale sarcinii care va pot lua surprinde

Atacul gazelor

Voma, punct permanent pe ordinea de zi

Urina care va strica ciorapii si pantofii

Problemele din zonele intime

Banca de memorie, in incapacitate

Federatia Mondiala a Razboinicelor Insarcinate

Sarcina: grupuri de suport, Comunitatea Gravidutelor inteligente

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Sarcina pe saptamani
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani

Factori de risc in timpul sarcinii


Simtomele de sarcina, povestite de gravidute

Pe forumul Desprecopii.com - in categoria speciala a Odiseei Sarcinii, o multime de mamici in devenire au povestit o multime de intamplari reale despre simptome ale sarcinii absolut neasteptate si chiar amuzante. Unei femei insarcinate i se pot intampla unele periperii jenante - insa aproape totul este iertat si trecut cu vederea in aceasta perioada. Expertii spun ca multe si necunoscute sunt manifestarile sarcinii si va pot lua total prin surprindere si chiar ingrijora. Iata, cu sinceritate, Desprecopii.com va prezinta 6 simptome jenente ale sarcinii si va ofera sfaturi pentru a le infrunta.

Simptome ale sarcinii absolut neasteptate

Ginecologul (fiind si femeie insarcinata) care a vomitat in timp ce examina o pacienta.

Designerul (femeie insarcinata) care insista ca sotul ei a capatat un miros oribil si gretos incepand din clipa in care a ramas insarcinata

Secretara (femeie insarcinata) care nu numai ca a adormit la birou, dar sforaia atat de tare incat seful ei a auzit-o din biroul lui, aflat la capatul celalalt al holului.

Vanzatoarea (femeie insarcinata) care s-a certat cu clientii. 

Cititi si  Neplaceri de-ale sarcinii...  

Simptome ale sarcinii care va pot lua surprinde

Iar acesta este numai varful aisbergului. Expertii spun ca multe si necunoscute sunt manifestarile sarcinii si va pot lua total prin surprindere. Desprecopii va ofera sfaturi pentru a infrunta simptomele jenante, de la balonare la uitare.

Femeile pot crede ca sunt pregatite pentru sarcina, dar oricat ati citi sau discuta cu medicul, nimeni niciodata nu pare sa va pregateasca pentru ciudatele efecte secundare ale sarcinii -  acele stranii si jenante evenimente care nu numai ca va iau prin surprindere, ci uneori va pot speria sau ingrijora, spun specialistii.

In timpul sarcinii veti auzi probabil povestiri ingrozitoare despre nasteri grele, dar nimeni nu va spune nimic despre problemele din zonele intime sau de episoadele de balonare si gaze care cutremura incaperea. Ei bine, daca vi s-au intamplat astfel de lucruri, nu sunteti deloc singura.
 

Pentru a va ajuta sa stiti la ce va puteti astepta cu adevarat cand asteptati un copil, Desprecopii va prezinta sase dintre cele mai obisnuite efecte laterale de greu de povestit ale sarcinii - si sfaturi pentru a le infrunta!

Atacul gazelor

Daca incercati in mod constant sa gasiti noi moduri de a iesi din incapere, sau colegii de birou nu mai pot crede ca pocnetele provin de la recipientele de plastic lasate in cuptorul cu microunde al bucatariei companiei, atunci inseamna ca intelegeti ce jenant este sa eliminati destule gaze sub presiune pentru a alimenta un motor. Gazele in exces sunt in fruntea listei de efecte secundare ale sarcinii, mai ales in primul trimestru.

Problemele sunt cauzate de nivelul ridicat al hormonului de sarcina numit progesteron, ceea ce reduce motilitatea din stomac, permitand gazelor sa se adune in intestine, apoi sa fie eliminate brutal prin flatulatie sau ragaieli puternice tocmai in momentele in care va asteptati mai putin.

Solutia:
Urmariti-va cu atentie dieta. Reducerea alimentelor ca fasolea sau broccoli, ca si a bauturilor acidulate, pot avea efecte semnificative. De asemenea, mancati mai putin si mai des. Cititi: Alimentatia in timpul sarcinii

Remediile vandute liber in farmacii rareori ajuta. Nu este o idee buna sa luati medicamente de care nu aveti cu adevarat nevoie in timpul sarcinii. Totusi, daca ragaielile sunt insotite si de arsuri, medicii pot recomanda produse pe baza de carbonat de calciu.  Cititi: Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii

Voma, punct permanent pe ordinea de zi

Povestirile despre greata de dimineata de la inceputul sarcinii sunt deja legendare. Dar ceea ce multe femei nu stiu este cat de repede pot trece de la faptul ca simt un pic de greata la voma - uneori in situatii din cele mai jenante.

Greata este o parte importanta a aproape tuturor sarcinilor. Dar exista lucruri pe care le puteti face pentru a nu ajunge la punctul in care ati ajunge sa vomitati pe cineva, spun medicii. Una dintre sugestiile pe care le dau medicii este de a schimba momentul zilei cand luati vitaminele prenatale.

Incercati sa le luati noaptea si intotdeauna luati-le cu mancare -  asta va poate ajuta foarte mult sa scapati de greturile matinale. Daca nu ajuta, discutati cu medicul despre trecerea la o combinatie de vitamine cu continut redus de fier, deoarece acesta este una dintre componentele care contribuie adesea la senzatia de greata.

 Cititi: Alimente de evitat in timpul sarcinii si Suplimentele de vitamine in timpul sarcinii

In plus, incercati sa purtati la incheietura o bratara anti-greturi. Aceste bratari sunt proiectate pentru a presa un nerv de acupunctura legat de greata si se spune ca ajuta la reducerea greturilor de dimineata, reducand si riscul de a voma subit. Puteti incerca si acadelele sau inghetata cu aroma de lamaie sau ghimbir, care au un efect antiemetic similar.

Urina care va strica ciorapii si pantofii

Nu este numai un zvon, este chiar adevarul. Sarcina si incontinenta merg mana in mana.

Imi amintesc ca in timpul primei sarcini ieseam la plimbare, iar daca imi venea sa stranut  tasnea si urina. Incercam sa ajung acasa cat mai repede, dar un nou stranut ducea la un nou jet si ei bine, nu mai dura mult pana simteam dara calduta de pipi scurgandu-mi-se pe picior, indreptandu-se direct catre ciorapii si pantofii mei. Ma simteam de parca aveam iarasi 7 ani, spune Carina.

Problema este ca uterul dumneavoastra in aflat in crestere apasa pe vezica, facand dificila retinerea chiar a unei mici cantitati de urina. Desi faptul ca beti mai putine lichide in timpul zilei ajuta daca sunteti plecata de acasa, asta poate insemna ca beti mai multe lichide seara - ceea ce inseamna nu numai ca veti sta treaza toata noaptea ca sa mergeti la baie, ci si ca este posibil sa udati patul.

Incontinenta urinara in timpul sarcinii de citit: Incontinenta urinara in timpul sarcinii

Solutie:
Incepeti sa faceti exercitiile Kegel - miscari de tonifiere a muschilor care ajuta la cresterea controlului urinar. Si nu asteptati sa fiti insarcinata ca sa le faceti - incepeti chiar acum, recomanda medicii. Intre timp, incercati sa aplicati un tampon zilnic pe chilot sau un tampon special pentru incontinenta pentru momentele in care un stranut va ia prin surprindere.  Cititi pe larg: Exercitiile Kegel

Problemele din zonele intime

Desi nu este asa de jenant din punct de vedere public asa cum sunt celelalte, poate fi o sursa de suferinte intime. Este vorba despre problemele vaginale si vulvare din timpul sarcinii, cum sunt secretiile, intensificarea mirosurilor, mancarimile si chiar umflarea vulvei, pe care unele femei le numesc indesarea cheeseburgerului -  ele au numit astfel genul asta de probleme deoarece zona genitala arata ca si cum ar avea indesat un cheeseburger in chiloti.

Medicii spun din nou ca de vina sunt hormonii de sarcina si greutatea tot mai mare a bebelusului. Din fericire, exista lucruri pe care le puteti face pentru a rezolva problemele acestea.

Solutie:
Folosirea tampoanelor zilnice si schimbarea lor frecventa ajuta la mentinerea zonei V curate si uscate, ceea ce va reduce semnificativ mirosurile, mancarimile si disconfortul general.

Medicii nu recomanda folosirea unui deodorant intim sau a altor produse parfumate. Multe femei au arsuri si mancarimi vulvare, ceea ce le provoaca alte probleme.

Trebuie sa va amintiti si ca hormonii de sarcina stimuleaza simtul olfactiv, deci nu trebuie sa va mirati daca nimeni din jur nu simte mirosurile dumneavoastra corporale, despre care insistati ca sunt oribile.

Ceea ce unei femei insarcinate ii miroase de-a dreptul rau este posibil sa nu fie nici macar simtit de altcineva.
Cat despre cheeseburger-ul indesat , expertii spun ca este rezultatul unui flux crescut de fluide si de sange, care duce la umflarea zonei - ceea ce este normal. Astfel, daca zona vulvara umflata este si foarte rosie sau violacee, este posibil sa aveti varicozitati vulvare - sau vene varicoase in zona vulvara. In acest caz, este important sa stati cat mai putin in picioare, precum si sa purtati o centura elastica sub burtica, pe care o puteti gasi in multe raioane de articole de lenjerie pentru gravide. Aveti grija sa discutati cu medicul inainte de a purta asa ceva.

Banca de memorie, in incapacitate

Ridicati telefonul sa sunati un client - si nu va mai amintiti pe cine sunati. Sau poate ca intrati in supermarket, foarte hotarata sa cumparati... ce?  Nu va mai amintiti! Iata numai doua exemple de uitare absenta care par sa afecteze cele mai multe femei insarcinate, de obicei aflate in primul sau al doilea trimestru.

In timp ce multi oameni dau vina pe acei hormoni ai sarcini care isi fac de cap, specialistii spun ca mai degraba programul dat peste cap al viitoarei mame este responsabil pentru gandirea incetosata.

Daca incercati sa faceti fata si tuturor obligatiilor normale si simptomelor sarcinii, si grijilor legate de bebelus, dumneavoastra, viitorul dumneavoastra, si sa stabiliti culoarea camerei copilului, mintea mai poate da rateuri din cand in cand.

Solutie:
Desi acest lucru poate fi jenant, specialistii spun ca puteti tine lucrurile sub control daca acceptati ca nu le puteti face pe toate odata. Simplul fapt ca recunoasteti ca este normal asa ceva - si ca nu este nimic in neregula - indeparteaza stresul, lucru care in schimb va poate ajuta memoria.

Federatia Mondiala a Razboinicelor Insarcinate

Cine a spus ca niciodata nu trebuie sa te pui cu o femeie insarcinata stia despre ce vorbeste. Intr-adevar, hormonii de sarcina pot transforma chiar si femeile cele mai timide in tigroaice de temut!
Nu numai ca furia capata p noua intensitate, dar ideea de a lua parte la o disputa pare sa fie o provocare dezirabila, mai ales in scopul de a invinge cu orice pret, indiferent cine este oponentul.

Hormonii de sarcina pot mari nu numai furia si agresivitatea, dar si melancolia, facand unele femei sa devina plangacioase in orice mic moment emotional.

  Cititi si veti intelege: Drama vesela cu hormoni 

Acestea fiind spuse, mai trebuie mentionat ca aceste reactii ar trebui sa fie trecatoare, iar daca nu sunt, probabil ca se petrece altceva.

Daca ajungeti in punctul in care va dati seama ca sunteti mereu furioasa sau suparata, sau ca plangeti cea mai mare parte a zilei - si nu puteti iesi deloc din starea asta oricat ati vrea - atunci ar trebui sa mergeti la medic. Uneori sarcina aduce la lumina anumite probleme emotionale, ceea ce inseamna ca este vorba de mai mult decat actiunea hormonilor.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. Pe forumul Desprecopii - la sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Mai 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 12 comentarii

  1. Alina
    Alinatrimis la 31/1/2020

    Buna tuturor .Vreau sa ma ajutati si pe mine de cam aproximativ o jumate de luna nu mai am pofta de mincare, am impresia ca voi vomita insa inca niciodata nu sa intimplat,ametesc citeodata imi simt tot corpul in calduri ...Este posibil sa ramin insarcinata?..noi incercam de ceva timp sa avem un bebe si nici nustiu ce sa cred Multumesc anticipat

    Raspunde la acest comentariu
  2. Oncea
    Onceatrimis la 16/1/2018

    Buna tuturor .Vreau sa ma ajutati si pe mine de cam o luna aproximativ nu mai am pofta de mincare, am impresia ca voi vomita insa inca niciodata nu sa intimplat,ametesc citeodata imi simt tot corpul in calduri ...Este posibil sa ramin insarcinata?..noi incercam de ceva timp sa avem un bebe si nici nustiu ce sa cred

    Raspunde la acest comentariu
  3. sofia
    sofiatrimis la 19/5/2016

    buna fetelor am si eu o intrebare spunetimi va rog am arsuri la stomak si sunt sensibile sfircurile ma dor sinii poate sa fiu insarcinata???????????imi doresc foarte tare copii am si mici dureri in abdomen

    Raspunde la acest comentariu
  4. Beatrice
    Beatricetrimis la 29/8/2015

    Buna fetelor, din proprie experienta va zic sa NU mai intrebati pe niciun site nedumeririle care le aveti. Cel mai bine este sa va duceti la medicul ginecolog care va poate raspunde la toate intebarile.Andreea, daca medicul vedea ca bebe nu se misca deja la 4 luni de sarcina, te asigur ca si-ar fi pus niste semne de intrebare. Ti-ai facut ecograf? Eu sunt in aproape 4 luni jumatate si nu o simt miscandu-se, dar cand am fost sa imi fac un ecograf era ffff vioaie, dadea din maini si picioare si se muta de pe o parte pe alta. Fii atenta cand stai in pat la tot ce se intampla in burtica ta si incearca sa si vbesti cu bebi. E totul ok.

    Raspunde la acest comentariu
  5. alina
    alinatrimis la 7/4/2015

    buna miam facut 3 teste de sarcina toate pozitive si inca unu negativ..oare sunt insarcinata?

    Raspunde la acest comentariu
  6. Andreeea
    Andreeeatrimis la 27/3/2015

    Buna, ma numesc Andreea si am 22 de ani. Am si eu putina nevoie de ajutor.... sunt insarcunata in 4 luni jumate si inca copilu meu nu misca... an un mare disconfort cand urinez... pe langa asta am o scurgere maro urat mirositoare... dureri de burta groaznice de nici afara nu imi vne sa ies ( daca ma intelege.ti ) ce inseamna toate astea ? Va multumesc!!!

    Raspunde la acest comentariu
  7. Emilia
    Emiliatrimis la 17/3/2015

    Buna, am si eu nevoe de un sfat sunt deja 14 zile in care ciclul menstrual lipseste, ne dorim mult un beby, sinii meu sunt umflati si grei plus la toate ma si dor au devenit un pic altfel si am greturi mici pe parcursul zilei si obosesc ft tare practit es pina la magazin si simt oboseala, ce sanse am. ms

    Raspunde la acest comentariu
  8. Raluca
    Ralucatrimis la 16/2/2015

    Buna fetelor....eu nu inteleg un lucru....saptamina 12-19 se zice ca am 21 saptamini si ca trebuie sa nasc intre 2-6 iulie....pai deja nu mai sunt 9 luni sunt mai multe.....cum se socoteste de fapt... 37 sapt iese pe 11 iunie,prima sarcina dar si ultima uuuuf.Va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  9. mamic
    mamictrimis la 27/5/2014

    Cu sarcinile toate mamele au tot felul de surprize,citind informatiile de aici mi-am adus aminte cum vorbeam intr-o seara cu sotul despre chestii zilnice,cum a inceput el sa-mi explice ce nu intelegeam si la un moment dat m-am trezit ca nu mai stiam despre ce era explicatia, a trebuit sa stau pana a termint cu explicatia ca sa-mi aduc aminte ce povesteam,nici in ziua de azi nu stie ca mie mi s-a taiat firul,iar eu nici nu mai stiu daca mi-am adus sa nu aminte :)

    Raspunde la acest comentariu
  10. Crina
    Crinatrimis la 24/4/2014

    Eu am avut probleme cu hemoroizii in sarcina. Am cumparat PrestoGel

    Raspunde la acest comentariu
  11. andreea
    andreeatrimis la 17/9/2013

    Buna!trebuie sa calculezi de la prima zi de ciclu 14 zile in care se spune cu aproximatie ca ai posibilitati mai mari de a ramane insarcinat,calculand zilele nu esteba 14 zi dar oricum esti in perioada fertila si ai sanse sa fi ramas deci iti dau sfatu de a face un test de sarcina!bafta

    Raspunde la acest comentariu
  12. miruna
    mirunatrimis la 19/6/2013

    Buna Ziua! Am o problema la care ma gandesc zilnic .....p 27 mai am avut ciclu si p 1 iunie sa terminat..am intretinut relatie sexuale p 14 iune neprotejat si a dat drumu in mn ...e posibil sa fi ramas...urgent vreau raspunsu!!!imi doresc enorm d mult

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII