10 motive pentru a manca mai multe rosii

10 motive pentru a manca mai multe rosii

10 motive pentru a manca mai multe rosii

  • Stiai ca rosiile sunt cele mai populare legume cultivate in lume? Ele sunt plante rezistente de vara, care dau un randament ridicat, atunci cand sunt ingrijire in mod corespunzator. Rosiile sunt o sursa bogata de vitamina A si C, si acid folic.

10 motive pentru a manca mai multe rosii

Stiai ca rosiile sunt cele mai populare legume cultivate in lume? Ele sunt plante rezistente de vara, care dau un randament ridicat, atunci cand sunt ingrijire in mod corespunzator. Rosiile sunt o sursa bogata de vitamina A si C, si acid folic. Rosiile contin o gama larga de nutrienti si antioxidanti, inclusiv acid alfa-lipoic, licopen, colina, acid folic, beta-caroten si luteina.

In continuare vei gasi zece motive pentru care ar trebui sa adaugi mai multe rosii in dieta ta.

1. Pastreaza pielea sanatoasa

Rosiile sunt bogate in licopen. Licopenul si antioxidantii ajuta la protejarea pielii impotriva deteriorarii luminii UV, pastrand in acelasi timp semnele de imbatranire la cel mai mic nivel.

2. Oase mai puternice

Rosiile au un nivel ridicat de calciu si vitamina K, care sunt atat de bune pentru repararea si consolidarea oaselor. Licopenul a fost demonstrat ca imbunatateste masa si lupta in combaterea osteoporozei.

3. Previne cancerul

O serie de studii realizate au constatat ca rosiile, cu nivelul lor ridicat de licopen, reduc sansele de a face diferite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de san, cancerul pulmonar, de prostata si cancerul de stomac. Licopenul este un antioxidant natural care lucreaza pentru a incetini rata de crestere a celulelor canceroase. Cancerul apare atunci cand exista stres oxidativ si inflamatie.

4. Promoveaza somnul

Adaugarea rosiilor in dieta ta ar trebui sa te ajute sa dormi mai bine, dar si sa iti imbunatatesti calitatea somnului.

5. Imbunatateste vederea

Rosiile sunt bogate in vitamina A, care este, de asemenea, importanta pentru o vedere buna.

6. Pierderea in greutate

Rosiile sunt sarace in calorii, dar bogate in nutrienti, energie si continut de apa, astfel incat acestea ajuta la reducerea poftei de mancare. Rosiile, de asemenea, ajuta la constipatie datorita continutului de fibre si apa.

7. Protejeaza prostata

Studiile au aratat ca tumorile de prostata au crescut mult mai lent la sobolanii care au fost hraniti cu rosii.

8. Scade nivelul de zahar din sange

Rosiile sunt bune pentru sanatatea inimii. Acestea reduc colesterolul si  tensiunea arteriala datorita nivelurilor ridicate de vitamina B, acid folic, niacina si potasiu. De asemenea, scad riscul de atacuri de inima si alte probleme ale inimii.

9. Reduc daunele provocate de fumat

Rosiile pot reduce daunele cauzate de fumat. Ele contin acid cumaric si acid clorogenic, care lucreaza pentru a proteja organismul de agenti cancerigeni, care sunt produsi de fumul de tigara.

10. Pastreaza sistemul imunitar puternic

Rosiile sunt o sursa excelenta de vitamina C, care ajuta la stimularea sistemului imunitar. 
 

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Interesant de citit:
Secretul alimentatiei

Doctorul elvetian Paul Kutschoff, a fost primul care a demonstrat, in anul 1930, ca organismul uman are nevoie de minimum 50% hrana vie intr-o zi, pentru ca sa functioneze optim ... citeste

Alimente ce ne protejeaza de arsurile solare

Pe masura ce vremea se incalzeste, cazurile de arsuri solare sunt tot mai intalnite. Poate fi placut sa te relaxezi la soare, dar rezultatul dureros in urma unei arsuri solare nu este deloc… ... citeste

10 Alimente bogate in magneziu

Este mult mai usor pentru unii sa ia o vitamina decat sa consume fructe si legume, insa preferabil este sa le consumam chiar daca unele nu prea ne plac! Se stie ca putem gasi magneziu in cacao, nuci,… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII