Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?

Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?

Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?

  • Patutul bebelusului este unul dintre cele mai importante obiecte care trebuie sa figureze pe lista de cumparaturi atunci cand o familie se pregateste sa intampine venirea pe lume a unei mici minuni. Odata cu patutul trebuie achizitionate si diverse accesorii care sa asigure confortul bebelusului si, de multe ori, alegerea lor este o adevarata bataie de cap, parintii ezitand intre produse variate.

Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?

Dimensiunea
Fermitatea
Umplutura
Aerisirea
Husa
Certificarea

Patutul bebelusului este unul dintre cele mai importante obiecte care trebuie sa figureze pe lista de cumparaturi atunci cand o familie se pregateste sa intampine venirea pe lume a unei mici minuni. Odata cu patutul trebuie achizitionate si diverse accesorii care sa asigure confortul bebelusului si, de multe ori, alegerea lor este o adevarata bataie de cap, parintii avand de ales intre produse variate. 

Salteluta este accesoriul cel mai important, pentru ca de calitatea ei depinde odihna celui mic si, implicit, linistea parintilor. Alegerea ei poate fi dificila, insa daca tii cont de cativa pasi, vei depasi rapid ezitarile in privinta gasirii saltelei perfecte pentru patutul copilului tau. In plus, exista magazine specializate, care ofera toate detaliile necesare achizitionarii unei saltele perfecte pentru copilul tau.
 


First smile - Saltea cocos cu hrisca

Iata ce trebuie sa urmaresti atunci cand vrei sa cumperi o saltea pentru patut:


Dimensiunea

Ai grija ca inainte de a cumpara salteaua sa masori patutul in interior. Salteaua trebuie sa fie cu un centimetru mai mica decat dimensiunile patutului pentru a putea fi fixata corespunzator in el. Unele patuturi au deja saltea in dotare, insa adesea parintii prefera sa o inlocuiasca. Dimensiunile trebuie sa fie insa aceleasi, pentru ca noua saltea sa intre in patut.

Fermitatea

Salteaua trebuie sa fie ferma, nu foarte tare, astfel incat sa reduca riscul de sufocare. Saltelele prea moi si pufoase pot fi periculoase, mai ales pentru bebelusii foarte mici. Testeaza fermitatea presand cu palmele in centrul saltelei si pe margini. O saltea ferma revine imediat la forma initiala, fara ca urma palmei sa ramana pe ea.
 


Baby Dreams - saltea Gryco cocos

Umplutura

Este un element esential, de care trebuie sa se tina cont in alegerea saltelei. Saltelutele umplute cu burete sau cu spuma speciala sunt mai ieftine insa fermitatea lor este adesea indoielnica. O alta optiune o reprezinta saltelele cu arcuri, mult mai ferme si mai rezistente. In alegerea lor trebuie sa tii cont de numarul de arcuri, de grosimea acestora, de numarul de inele etc. O a treia varianta de umplutura, folosita din ce in ce mai mult de producatori este cea organica. Aceasta presupune folosirea de materiale naturale, in straturi adecvate, in combinatie cu spuma sau cu arcurile, astfel incat sa asigure confortul bebelusului. Pe piata exista diverse optiuni de umpluturi ecologice, antialergice etc, producatorii intrecandu-se in tot felul de descoperiri menite sa asigure confortul si sanatatea somnului bebelusului.
 


Mamo Tato - saltea antialergica

Aerisirea

Nu uita sa verifici daca salteaua are un sistem de aerisire corespunzator, ce permite aerului sa circule, astfel incat sa limiteze dezvoltarea microbilor in interior. De obicei, saltelele sunt prevazute cu mici gauri pe lateral, care permit circulatia adecvata a aerului.

Husa

Materialul cu care este acoperita salteaua trebuie sa fie subtire, cat mai natural si sa poata fi usor indepartat pentru a fi spalat. De obicei husele sunt prevazute cu fermoar in acest sens. De asemenea, materialul din care este confectionat husa ar trebui sa aiba si un strat impermeabil sau sa fie astfel conceput incat sa nu permita patrunderea lichidelor in interior.
 


Hauk - saltea playpark

Certificarea

Verifica daca salteaua este certificata, adica daca indeplineste standardele de siguranta legiferate prin diverse documente, a caror specificatie trebuie sa apara pe eticheta, pentru a avea un plus de siguranta in privinta folosirii ei.

Dupa ce ai achizitionat salteaua perfecta pentru patutul copilului tau, nu uita si de celelalte accesorii, cum ar fi protectiile pentru patut sau lenjeria. eMag iti ofera o gama variata de astfel de produse, din care le poti alege pe cele potrivite pentru copilul tau.



Accesorii saltea Bebe Mix 

 

Jane - salteluta Matrix, pentru landou

Mai multe despre somnul bebelusului cititi in continuare:

 

Opt moduri de a da putere copiilor să aibă un an școlar grozav - sfaturi practice

Opt moduri de a da putere copiilor să aibă un an școlar grozav - sfaturi practice

Trecand parca pe nesimtite, lunga vacanta mare aproape a trecut. Prea repede, ca in fiecare an. Si, odata cu primele lumini mai blande anuntand toamna, vin si pregatirile: incepe scoala!Fiecare…

La drum in vacanta, cu copiii: cum ii tinem ocupati si fericiti

La drum in vacanta, cu copiii: cum ii tinem ocupati si fericiti

Vacantele cu copiii constituie, fara doar si poate, una dintre cele mai frumoase surse de amintiri ale unei familii. Ce copil, odata ajuns om mare, nu-si aminteste cu drag de nazbatiile facute in…

5 Aparate electrocasnice accesibile care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie

5 Aparate electrocasnice accesibile care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie

Remarca sexistă conform căreia locul unei femei e la bucătărie poate căpăta valențe pozitive uneori. Atunci când femeile moderne sunt primite cu…


Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

 Primele 365 de zile din viata de mama
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus: alaptarea. Probleme, bucurii si povesti de succes din timpul acestui timp special. 

Clubul scutecelor (1-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

 autor: redactor desprecopii.com Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII