Noul plan al dietei Atkins

Noul plan al dietei Atkins

Noul plan al dietei Atkins

  • Dieta Atkins este cea mai faimoasa dieta, cu cel mai mare succes din timpurile moderne... dar regulile ei stricte ii fac pe multi oameni sa renunte. Acum va oferim NOUL PLAN al dietei Atkins – care va permite sa mancati acei carbohidrati care erau candva interzisi si TOTUSI sa pierdeti in greutate. Corpul pe care sa-l puteti arata cu mandrie pe plaja este la numai cateva saptamani distanta!

Noul plan al dietei Atkins care va permite sa mancati carbohidrati interzisi

Noul plan al dietei Atkins permite o gama mai larga de alimente decat inainte
Medicul Robert Atkins a aratat ca pierderea in greutate nu inseamna ca trebuie sa va infometati, cata vreme stati departe de impulsul de a manca prea multi carbohidrati – sau carbohidrati rai – ceea ce programeaza corpul sa produca si sa stocheze mai multe grasimi.

Cand tineti dieta Atkins, iata ce se intampla: corpul arde grasimile imediat in loc sa le stocheze; iar dumneavoastra nu mai tanjiti dupa alimente nesanatoase deoarece nivelul zaharului din organism este stabilizat, eliminand astfel nevoia de astfel de alimente; iar cel mai important este faptul ca nu mai sunteti controlat de alimente si sunteti liber sa va continuati viata.

DE CE SA RENUNTAM LA CARBOHIDRATI?

Cand mancati alimente care contin carbohidrati, organismul le transforma direct in glucoza care este transportata de sange, numita si zahar din sange, folosit pentru a da energie organismului.

Cand mancati carbohidrati rafinati – dulciuri, prajituri, paste albe, paine alba, orez etc. – nivelul zaharului din sange creste rapid.
In consecinta, pancreasul secreta cantitati excesive ale hormonului numit insulina, care absoarbe o parte din surplusul de zahar din sange, transferandu-l din sange catre muschi si ficat, unde este stocat ca rezerva de combustibil. Ceea ce nu este utilizat pentru a furniza energie organismului este apoi stocat sub forma celulelor grase.

Acest aflux de insulina face ca nivelul zaharului din sange sa fie o povara, impreuna cu nivelul energiei si cu dispozitia. Nivelul redus al zaharului din sange este un semnal ca organismul are un nivel redus de combustibil si are nevoie de noi resurse, pe care le acopera mancand.

Alimentele dupa care tanjeste organismul sunt cam aceleasi – zaharoase, carbohidrati cu amidon – instaurand astfel un ciclu al dependentei.
Mai mult – insulina semnaleaza si ea organismului sa arda carbohidratii pentru a produce combustibil si sa stocheze grasimile, eliberand astfel prea multa insulina in mod regulat, ceea ce poate contribui la problema dumneavoastra de greutate.
Pentru a rupe acest cerc vicios, trebuie sa reduceti semnificativ doza de carbohidrati in timp ce incepeti sa ardeti grasimile, apoi sa reintroduceti carbohidratii buni care elibereaza lent energie si au un impact minim asupra zaharului din sange.
In cadrul dietei Atkins, este important numarati gramele nete de carbohidrati pe care le mancati, pentru a va asigura ca limitati doza. Acest lucru este usor, datorita etichetelor de pe ambalajele alimentelor – si datorita meniului pe care il prezentam in continuare.

SUNT SUPRAPONDERALA?

Cea mai buna cale de a stabili daca aveti o greutate mai mare decat ar fi normal este sa va determinati indicele de masa corporala (Body Mass Index – BMI), care poate determina un interval al greutatii sanatoase.
Exista un calculator excelent la https://www.nhs.uk/Tools/Pages/Healthyweightcalculator.aspx, insa puteti intreba si medicul. Altfel, puteti sa calculati si dumneavoastra luand greutatea in kilograme si impartind-o la inaltimea in metri patrati.

Sau, daca preferati, impartiti greutatea in livre (pounds) la inaltimea in inch patrati x 703. Rezultatul ideal este intre 18,5 si 24,9.

CUM SA CALCULEZ NIVELUL NET AL CARBOHIDRATILOR?

Carbohidratii rafinati fac ca nivelul zaharului din sange sa creasca rapid.
Pentru a calcula valoarea neta a carbohidratilor corespunzatoare unui aliment, tot ce trebuie sa faceti este sa priviti la informatiile de pe ambalaj. Aflati continutul total de carbohidrati si apoi scadeti cantitatea de fibre.
De exemplu, patru fire de asparagus au 2,5g de carbohidrati si 1 g de fibre. Asta inseamna un nivel net al carbohidratilor de 1,5 g.

Pentru a va ajuta, va prezentam valoarea neta a carbohidratilor pentru toate alimentele din planul saptamanal. Acestea sunt prezentate si in cartea Dr Atkins New Carbohydrate Counter, care contine multe valori nete ale carbohidratilor.

DE CE SUNT ATAT DE BUNE PROTEINELE?

Proteinele sunt punctul principal al abordarii dietei Atkins si macro-nutrientii pe care se bazeaza toate dietele umane.
Proteinele mentin metabolismul normal, sunt esențiale pentru producerea enzimelor si a hormonilor, ajuta la cresterea si regenerarea tuturor tesuturilor si mentin mai mult timp senzatia de satietate.

Mancarea proteinelor adecvate este esentiala pentru atingerea scopurilor dumneavoastra de sanatate. Proteinele sunt alcatuite din aminoacizi, considerati a fi caramizile din care sunt construite proteinele. Organismul primeste proteine in principal din carnea de pui, vita, miel, porc si din alte produse animale, inclusiv din vietatile care inoata (pesti si fructele de mare).
De asemenea, luam proteine din produsele animale ca oua, lapte si branza. Proteinele se regasesc si sub forma vegetala, mai ales in soia, si in seminte sau nuci si alune.

Fata de carbohidrati, proteinele au un efect mai mic asupra nivelului insulinei (ce stimuleaza stocarea grasimilor), un efect mai puternic asupra glucagonului (care stimuleaza eliberarea grasimilor) si o crestere considerabila a ratei metabolice.
Regulile dietei Atkins sugereaza cel putin 170 g (cantarite inainte de gatit) de proteine la fiecare masa. Adultii mai varstnici au nevoie de cel putin 15 la suta mai multe proteine decat cei mai tineri, deoarece corpul lor foloseste proteinele mai putin eficient.

TREBUIE SA MA INGRIJOREZE GRASIMILE?

  • Grasimile sunt adesea considerate personajul negativ din drama nutriționala, insa grasimile naturale – inclusiv cele saturate – sunt vitale pentru sanatate.
  • Grasimile sunt un nutrient esențial si o sursa de energie alternativa.
  • Grasimile ne protejeaza organele de rani si celulele de frig. Ele ajuta corpul sa transporte si sa absoarba unele dintre vitaminele solubile in grasimi care se gasesc in alimente – un strop de ulei de masline sau putin unt ajuta la transportarea catre celule a nutrientilor solubili in grasimi – cum sunt vitaminele A, D, E si K.
  • Proteinele sunt esentiale si pentru senzatia de satietate si placerea mesei – ele sunt savuroase si va ajuta sa tineti dieta, deoarece mesele sunt astfel gustoase si mai satisfacatoare.

Ideea de baza este ca atunci cand controlati doza de carbohidrati, va puteti bucura de alimente precum avocado, masline, carne si fructe de mare fara a va simti vinovati si fara a va afecta sanatatea.
Pe masura ce includeti treptat in dieta mai multi carbohidrati si va bazati mai putin pe arderea grasimilor pentru a obtine energie, veti modera lent doza de grasimi.

CUM FUNCTIONEAZA NOUL PLAN AL DIETEI ATKINS?

Unul dintre aspectele definitorii ale noului plan al dietei Atkins este ca fiecare persoana il poate adapta la gusturile si nevoile proprii.

Dieta are patru faze. Daca doriti sa asteptati ceva mai mult pentru a pierde in greutate, parcurgeti fazele descrise in continuare. Insa daca doriti sa pierdeti rapid in greutate, puteti ramane un timp mai indelungat in faza de inductie restrictiva. Iata care sunt cele patru faze:

1. Faza de inductie restrictiva
In aceasta faza mancati numai o cantitate minima de carbohidrati – in jur de 20 g de carbohidrati net pe zi (pentru a calcula, vedeti explicatia de mai sus) – si veti experimenta o scadere destul de rapida in greutate pe masura ce organismul trece de la arderea carbohidratilor la arderea grasimilor. Ar trebui sa ramaneti in faza asta timp de doua saptamani, dar o puteti mentine pana la maxim sase luni, in functie de cat de multe kilograme doriti sa pierdeti.

2. Faza de continuare a pierderii in greutate
In aceasta faza adaugati lent o mare varietate de alimente cu carbohidrati cu cate 5 g pe saptamana si veti descoperi exact cat de multi carbohidrati puteti manca in timp ce pierdeti inca in greutate. Veti ramane in faza asta pana cand va raman intre 2,5 si 5 kg de pierdut inainte de a ajunge la greutatea dumneavoastra ideala.

3. Faza de pre-mentinere
In aceasta faza mariti doza de carbohidrati cu 10 g pe saptamana, cata vreme continuati sa pierdeti in greutate sau in centimetri. Pierderea in greutate este mai lenta, dar este exact ceea ce doriti daca aveti ca scop sa va controlati permanent greutatea.
In timpul acestei faze, veti atinge greutatea dorita. Dupa ce ati mentinut-o timp de o luna, sunteti gata sa treceti la faza de mentinere permanenta – care este mai putin o faza in sine si mai mult un mod permanent de alimentatie.

4. Faza de mentinere permanenta
Aceasta nu este o faza in sine, ci un mod permanent de alimentatie. Va recomandam ca daca atingeti greutatea dorita, sa o urmariti cu atentie, pentru a nu lua niciodata mai mult de 2,5 kg peste aceasta greutate.
Daca luati mai mult in greutate fara a va fi schimbat dieta, este nevoie sa incepeti sa faceti mai multa miscare, sau sa reduceti usor doza de carbohidrati.

CUM SA ECHILIBRATI NIVELUL CARBOHIDRATILOR

In aceasta faza initiala, noul plan al dietei Atkins va permite sa mancati 20 g de carbohidrati net pe zi.
Pentru a calcula valoarea neta a carbohidratilor din alimente, verificati-i eticheta pentru a afla nivelul total de carbohidrati, din care scadeti cantitatea de fibre (valorile nete ale carbohidratilor sunt si ele date).
Nu uitati, in afara dozei zilnice de 20 g de carbohidrati puteti manca multe alimente care contin proteine precum carne de pui, vita, porc sau peste.

Iata un exemplu al modului in care va puteti lua doza zilnica de 20 g de carbohidrati:
Salata mixta (3 cesti) = 3 g
Oua (doua) = 1 g
Legume gatite (1 ceasca) = 4 g
Branza, 85 – 15 g = 3 g
Avocado (jumatate) = 2 g
Masline (10) = 2 g
Suc de lamaie (1 lingura) = 1,5 g
Smantana (1 lingura) = 0,5 g
Sos de salata (2 linguri) = 2 g
Inlocuitor de zahar(2 lingurite) = 1 g
TOTAL = 20 g
Nota Bene: Masuratorile in cesti sunt conforme masurile americane (disponibile in magazinele cu obiecte de menaj). Echivalentele sunt: 1 ceasca= 240ml sau 1/2 ceasca = 120ml.

Cititi in continuare:

Alte 5 diete cu rezultat garantat recomandate de Supereva.ro


  Forum unde comentam cu placere si ne sustinem

 Diete si iar Diete ...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII