11 solutii cand parul nu e la inaltine (bad hair day)

11 solutii cand parul nu e la inaltine (bad hair day)

11 solutii cand parul nu e la inaltine (bad hair day)

  • Ai o intalnire importantă la birou sau ai intarziat la muncă si pe deasupra, nici părul nu-ti stă bine. Dintr-o dată, produsele tale de ingrijire a părului si-au pierdut puterile magice, iar rutina ta zilnică de coafat nu mai reuseste să imblanzească buclele rebele. Nu te teme – ai ajutorul la indemană, dacă urmezi sfaturile de mai jos.

Transformă stresul coafurii in ceva ce tine de trecut, folosind solutiile rapide aflate de la stilistii celebritătilor de top!

1. Fă-ti o tunsoare inteligentă.

Cea mai bună strategie de a infrunta zilele in care părul iti stă rău este in primul rand să eviti să se intample asa ceva. Stilistul londonez Nicky Clarke explică: „tunsoarea este cea care contează, deci făti-vă una care se potriveste tipului de păr, formei fetei si stilului tău de viată“.

De exemplu, va fi un cosmar să realizezi un look cu părul lins ca al lui Jennifer Aniston, dacă părul tău este ondulat natural – mai ales dacă te lupti si cu vremea ploioasă sau cu umiditatea ridicată. De asemenea, nu are rost să adopti un stil greu de intretinut dacă iti permiti in fiecare dimineată numai 10 minute ca să-ti aranjezi părul. Combină un stil care ti se potriveste cu unul cu aspect regulat si vei fi uimită cat de usor iti este acum să ai grijă de părul tău.

2. Găseste samponul si balsamul care ti se potrivesc.

Această solutie pare tare simplă, dar produsele pot salva o coafură sau o pot distruge. Stilistul Andrew Collinge arată că „produsele de ingrijire a părului au acum o capacitate mult mai mare de a satisface nevoile specifice ale diferitelor tipuri de păr“.

Deci, desi samponul hidratant este perfect pentru părul uscat, vei avea nevoie de un sampon care controlează grăsimea, dacă ai părul gras. Cand iti speli părul, aminteste-ti să clătesti bine orice urmă de balsam, precum si orice reziduuri care pot lăsa părul incurcat, tern si greu de aranjat.

3. Indepărtează resturile.

Coaforul Errol Douglas consideră că reziduurile de produse din păr sunt printre cele mai mari vinovate de zilele in care părul iti stă rău. „Trag părul in jos, iar aranjarea părului devine mai dificilă“, spune el. Douglas recomandă folosirea unui produs de detoxifiere la fiecare cateva spălări pentru a rezolva problema.

4. Nu folosi căldura.

Există numeroase moduri de a-ti aranja părul, de la aranjarea sa cu uscătorul la bigudiurile incălzite, ondulatorul de păr sau placa de indreptat părul. Problema este că toate folosesc căldura, ceea ce poate face părul să devină uscat si fragil, deci alege produse de coafat ce reduc efectele căldurii.

Alocă-ti timp pentru a-ti aranja părul cum trebuie, deoarece este crucial pentru a preveni zilele in care părul iti stă rău. Va trebui să te asiguri că părul este complet uscat inainte de a iesi din casă, altfel risti să se incretească sau să se onduleze. Dacă este posibil să fii in criză de timp dimineata, spală-ti părul de cu seară – vei vedea că este mai usor de aranjat decat părul proaspăt spălat – si il poti uda chiar inainte de a-l coafa.

5. Inviorează părul.

Dacă problema este că ai părul tern si moale, răsfată-te cu un tratament balsam profund si incearcă o clătire finală in apă minerală sau apă rece de la robinet pentru a-i aplatiza cuticulele si a-i da strălucire. Ar trebui să inviorezi culoarea naturală cu o vopsea semipermanentă, intr-o nuantă care să-l imbrace, să-l netezească si chiar să-i dea o strălucire deosebită.

6. Luptă cu buclele rebele.

Pentru a domoli suvitele care nu te ascultă, stilistul expert Charles Worthington recomandă „să nu chinuiesti părul prea mult si să eviti folosirea periei“. El sugerează o investitie intr-un pieptene cu dinti rari sau folosirea degetelor pentru a separa buclele si a obtine un stil mai definit. Dacă nu ai timp să iti speli părul dimineata, incearcă să-l stropesti cu apă, apoi să-l amesteci cu mainile pentru a inviora buclele si a scăpa de ciufuleală.

7. Evită ciufuleala din cauza patului.

Conform lui Charles Worthington, poti evita să te trezesti dimineata „coafată cu perna“ dormind pe o pernă cu fata de satin. „Satinul permite părului să alunece lin pe el, spre deosebire de bumbac, care produce mai multă frecare si distruge cuticulele firului de păr“, explică el.

8. Aplicati tusele finale.

După ce ai coafat părul, iti trebuie ceva care să-l fixeze. Nicky Clarke spune că ceara este the produsul de ingrijire perfect pentru părul cu permanent, aspru sau cu bucle naturale. El adaugă că „părul subtire si lung are de castigat prin folosirea unei mici cantităti de ser pentru a-i da fermitate si a-l fixa“. In final, putin spray fixativ te ajută să mentii aspectul de proaspăt coafat.

9. Experimentează cu diferite coafuri.

Dacă incerci diferite coafuri, vei avea posibilitatea de a alege dintre mai multe variante atunci cand părul nu arată asa cum ti-ai dori. Dacă ai părul mai lung, Errol Douglas sugerează să-l prinzi in coadă. „Este cel mai bun mod de a masca o zi in care părul iti stă foarte rău.

Dacă ai părul suficient de lung, trebuie doar să-l prinzi intr-o lungă coadă la ceafă si să adaugi putin fixativ pentru a controla firele rămase libere“, spune el. Dacă ai părul mai scurt, el recomandă să folosesti o ceară strălucitoare si să o aplici pe păr pornind dinspre fată pentru a obtine un aspect neted.

10. Incearca o tunsoare mai scurta.

Vei arata mai tanara si mai proaspata la fata. Alege din albumul Tunsorilor pentru Par scurt de aici - o tunsoare cu care vrei sa iti schimbi imaginea. Indrazneste!

11. Fii pregătită.

Ultimul sfat, dar nu mai putin important, este să fii pregătită pentru ce e mai rău – o zi in care părul iti stă rău si nu poti face nimic. Dacă ai niste accesorii de păr la modă, acestea ii vor adăuga imediat glamour, creand o diversiune de la coama ta imposibil de aranjat. Accesoriile sunt si o metodă necostisitoare grozavă de a innoi coafura.

Mai citeste:

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Par frumos

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII