10 intrebuintari ale uleiului de masline

10 intrebuintari ale uleiului de masline

10 intrebuintari ale uleiului de masline

  • Multe lucruri pe care le avem în dulapurile din bucătărie au alte utilizări în afară de gătit, inclusiv uleiul de măsline. Acesta este un ingredient cu atat de multe alte utilizări!

10 intrebuintari ale uleiului de masline

Multe lucruri pe care le avem în dulapurile din bucătărie au alte utilizări în afară de gătit, inclusiv uleiul de măsline. Acesta este un ingredient cu atat de multe alte utilizări!

Uleiul de măsline este bun pentru digestie, stimuleaza metabolismul, este plin de vitamine, minerale si proteine, si poate fi de asemenea utilizat pentru a menține pielea, unghiile, și părul intr-o stare buna de sănătate.

La ce putem folosi uleiul de masline:

1. Demachiant

Uleiul de masline extra virgin este ideal ca demachiant: curata si hidrateaza pielea, lasand o senzatie moale si placuta. Se toarnă niște apă pe față și apoi se adaugă putin ulei de masline extravirgin pe un tampon de bumbac sau direct pe piele și masand indeartati machiajul cu atenție. Apoi, utilizați apă calda pentru clătire și ștergeți pielea cu un prosop.

2. Ulei de baie

Trebuie doar să adăugați in aa de baie un pic din uleiurile dvs. esențiale preferate și 3-4 lingurite de ulei de masline. Veți avea o baie  relaxanta, iar uleiul de măsline va va hidrata pielea.

3. Inlocuitor al gelului de ras

Folosiți ulei de masline in loc de crema/gel de ras. Uleiul de măsline ajută la hidratarea pielii și păstreaza senzația de uscat după ras.

4. Bun pentru scalp

Aplicați doar cateva lingurite de ulei de masline pe parul deja umed, masati scalpul și până la capetele parului. Lasati-l timp de treizeci de minute înainte de clătire.

5. Trateaza respiratia urat mirositoare

O altă utilizare a uleiului de măsline este de a trata respiratia urat mirositoare. Se amestecă 1 linguriță de ulei de măsline cu 1 linguriță suc de lămâie și se consumă pe stomacul gol.

6. Pentru lustruirea mobilei

Pentru mobila din lemn, ulei de masline poate fi un polish uimitor: adăugați o linguriță de ulei de măsline la ¼ cana de suc de lamaie. Si gata aveti polish!

7. Lubricant pentru usi care scartaie

Putin ulei de măsline pe balamale și ușile vor fi tacute 100%!

8. Sirop de tuse

La primul semn de durere în gât, înghiți o lingura de ulei de masline. Uleiul de măsline ajută la calmarea mancarimii gâtului, precum si la menținerea parteii din spate a gâtului și amigdalele lubrifiate.

9. Tratament pentru durerea de urechi

Uleiul de masline este, de asemenea, perfect de utilizat atunci când va dor urechile! Folosiți un vas cald de apă să încălziti o sticlă de ulei de măsline. Cand uleiul de măsline este încălzit (nu se fierbe si nu se pune în cuptorul cu microunde), se pun cateva picaturi în ureche.

10. Pentru iluminat

Dacă vi s-au terminat lumânările si aveti pană de curent, puteți utiliza uleiul de masline pentru a alimenta o lampă. Puteți face, de asemenea propria lampa prin completarea unui borcan de sticlă, bol sau un alt recipient neinflamabil, cu ulei de măsline și introducerea unui fitil.

Interesant de citit:
10 moduri creative de a folosi lămâia

Nu trebuie sa aruncati bani pe produse chimice toxice pentru a va curata casa, trata o raceala, sau rasfata pielea. Sucul de lamaie este o alternativa simpla, naturala, care poate inlocui nenumarate… ... citeste

3 metode naturale de purificare a aerului în casă

Oamenii isi petrec in jur de 90 la suta din viata in interior, ne informeaza Agentia de Protectie a Mediului. Din pacate, calitatea aerului din interior este, uneori, de doua pana la cinci ori mai… ... citeste

30 de idei care castiga spatiu intr-o baie mica

Cei mai multi dintre noi trebuie sa fi inventivi si sa creeze suficient spatiu de stocare pentru baile mici. Exista atat de multe lucruri si atat de putin loc... Asa ca am adunat pentru voi cateva… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII