Supa miraculoasă de usturoi - unii spun că e de 100 de ori mai eficientă decât antibioticele

Supa miraculoasa de usturoi - unii spun ca e de 100 de ori mai eficienta decat antibioticele

Supa miraculoasă de usturoi - unii spun că e de 100 de ori mai eficientă decât antibioticele

Un studiu american a demonstrat că usturoiul este de până la 100 de ori mai eficient decât antibioticele recomandate în combaterea bolilor. Umilul usturoi poate avea un efect antioxidant puternic, de aceea usturoiul a fost utilizat pe scara larga pentru a vindeca gripa si raceala.

Usturoiul are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, ceea ce îl face să fie considerat un antibiotic natural. Acesta conține compuși activi, cum ar fi alicina, care au demonstrat capacitatea de a combate unele tipuri de bacterii și microorganisme. Cu toate acestea, efectele antibacteriene ale usturoiului pot varia în funcție de modul în care este pregătit și utilizat.

Supa miraculoasa de usturoi - de 100 de ori mai eficienta decat antibioticele!

Un studiu realizat la Universitatea Washington din SUA - sugerează că usturoiul poate fi semnificativ benefic în combaterea bolilor. Cu toate acestea, afirmația că usturoiul este de până la 100 de ori mai eficient decât antibioticele recomandate nu este susținută de dovezi științifice solide.

Zi de zi, tot mai mulți oameni se orientează către remediile naturale pentru a-și menține sănătatea. Deși antibioticele pot fi utile în tratamentul infecțiilor, există situații în care acestea pot să nu fie întotdeauna eficiente, deoarece virusurile și bacteriile pot dezvolta rezistență la ele. Allicin, un compus prezent în usturoi, are potențialul de a combate anumite tipuri de virusuri și bacterii.

Usturoiul este recunoscut pentru capacitatea sa de a contribui la prevenirea bolilor de inimă, reducerea nivelului de colesterol și prevenirea blocării vaselor de sânge. Totodată, usturoiul este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante puternice, ceea ce l-a făcut să fie folosit în mod tradițional pentru tratarea simptomelor gripei și a răcelii.

Iată rețeta pentru o supă de usturoi miraculoasa:

🔹Ingrediente:

    50 catei de usturoi curățati și curățate
    2 linguri de unt
    2 lingurite de ulei de masline
    2 cepe rosii mari, tocate
    1 lingurita cimbrișor tocat
    6 cani (250 ml) de supa de pui (ca bază)
    1 buchet ierburi proaspete - patrunjel, cimbru, frunze de dafin (puteți adăuga condimente uscate)
    3 cesti de pâine veche, se taie în cuburi
    1 cană de smântână grasa

🔹Pași:

1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Taie vârfurile (1/3) cateilor de usturoi. Pune ulei de măsline pe usturoi și înveleste totul în folie de aluminiu. Coace în cuptorul incins timp de 90 minute și apoi se lasă să se răcească.

2. În timp ce usturoiul este în căldura cuptorului, topeste doua linguri de ulei de măsline și unt într-o oală pe foc mediu. Caeste ceapa roșie timp de aproximativ 10 minute. Desfa usturoiul din folie și pune-l peste ceapa. Se amestecă și se adaugă cimbrul cubulete, supa de pui și buchetul de ierburi proaspete (sau uscate).

3. Coboara temperatura și se adaugă mici cuburi de pâine și apoi se lasă întregul amestec la foc mic, până când pâinea este moale.

4. Scoate buchetul de plante și pune amestecul rezultat intr-un blender mixand până când se omogenizeaza. Pune-l înapoi în oală și adaugă smântână și un pic de sare, dacă este necesar, plus piper dupa gust. Supa miraculoasa este gata!

Afla mai multe beneficii uimitoare ale usturoiului:

1. Sucul de usturoi vindeca acneea

Zdrobeste doi catei de usturoi si aseaza-i pe zona problema. Rezultatele vor fi vizibile după câteva minute.

2. Usturoiul vindeca herpesul

Ai herpes? Nu intra în panică. Doar pune o bucata de usturoi și ține direct pe rană de aproximativ 10 minute. Fa acest lucru de 4-5 ori pe zi.

3. Usturoiul ajută in tratarea inflamației urechii

Se amestecă usturoiul zdrobit cu ulei de măsline fierbinte într-o lingura si se lasa sa stea timp de o oră. Pune câteva picături din aceasta tinctura în ureche de două ori pe zi. Inflamatia va fi vindecata în câteva zile.

4. Usturoiul previne caderea parului

Aceasta se datorează faptului că este bogat in vitamina B6. Multe studii au arătat rezultate pozitive in urma folosirii vitaminei B6 ca agent de creștere a părului. Este simplu de utilizat, maseaza parul cu ulei de usturoi de câteva ori pe săptămână și lasa sa actioneze timp de 10 minute.

5. Usturoiul previne tusea

Doi catei de usturoi tocati fin, se adaugă în 100 ml apa clocotita. Așteapta câteva minute și apoi bea ca un ceai. Simptomele vor fi eliberate cu ajutorul acestui antibiotic natural.

6. Usturoiul catifelează pielea

Alicina din usturoi nu este benefica doar pentru sănătatea internă, dar și pentru pielea ta. Ea are efecte anti-imbatranire si aduce beneficii pielii netezind-o. De asemenea, este cunoscuta pentru ca ridica nivelurile antioxidante ale pielii și corpului. Adauga putin usturoi zdrobit in masca de fata.

🔹 Citeste 9 lucruri pe care nu stii despre usturoi

Despre retetele speciale cu usturoi

Retete cu usturoi care va feresc de raceala si gripa

5 alimente care iti vor detoxifia natural ficatul

Lupta impotriva gripei cu supa Dracula 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII