Calculii biliari: cum scapam de ei in mod natural

Calculii biliari: cum scapam de ei in mod natural

Calculii biliari: cum scapam de ei in mod natural

  • Calculii biliari pot fi mici ca un fir de nisip sau mari ca o minge de golf. La o persoana se poate dezvolta o piatra mare sau o multitudine de pietre mai mici. Multe personae cu litiaza biliara nu prezinta niciun fel de simptome. Altii depasesc problema pietrelor relativ usor, experimentand simptome minore precum balonarea abdominala, intoleranta la alimentele grase, eructatii, gaze intestinale si indigestie; pe cand altii sufera ceea ce se numeste atac biliar. Iata cum putem scapa de calculii biliari in mod natural,

- despre calculii biliari si cum scapam de ei in mod natural, veti citi:
Ce este vezica biliara
Cum se formeaza calculii biliari
Factori care cresc riscul producerii calculilor biliari
Cum putem miscora riscul de a face calculi biliari
Cum se pot elimina natural calculii biliari
Alte tratamente naturiste de care e bine sa stii

Ce este vezica biliara

Vezica biliara este un organ micut in forma de para, situat in partea dreapta a corpului, chiar sub ficat. Functia sa principala este de a stoca si secreta bila/fierea.

Bila este un lichid de culoare galben-brun, este produsa de catre ficat, si ne ajuta la digestia grasimilor. Ficatul nostru produce pana la trei cesti de bila pe zi. Vezica biliara poate stoca pana la o ceasca de bila, atunci cand ea asteapta alimente grase.

Cum se formeaza calculii biliari

Atunci cand mancam, vezica biliara se contracta si impinge bila in intestinul subtire unde ajuta la digestia grasimilor.

Bila este compusa din apa, colesterol, grasimi, saruri biliare, proteine si bilirubina. In anumite conditii, substantele din bila, in special colesterolul si pigmentul biliar (bilirubina) se pot intari, devenind astfel pietre, calculi biliari.

Calculii biliari pot fi mici ca un fir de nisip sau mari ca o minge de golf. La o persoana se poate dezvolta o piatra mare sau o multitudine de pietre mai mici. Multe personae cu litiaza biliara nu prezinta niciun fel de simptome. Altii depasesc problema pietrelor relativ usor, experimentand simptome minore precum balonarea abdominala, intoleranta la alimentele grase, eructatii, gaze intestinale si indigestie; pe cand altii sufera ceea ce se numeste “atac biliar”. Atacurile biliare au loc de obicei in urma unei mese bogata in grasimi. Simptomele unui astfel de atac includ dureri severe in partea superioara a abdomenului, ce pot dura de la 30 minute la cateva ore.

De asemenea, cei ce sufera de atacuri biliare mai pot prezenta dureri in partea din spate, intre omoplati sau sub umarul drept. Atacul biliar este adesea insotit de greata sau varsaturi. Trebuie sa solicitati asistenta medicala daca apar simptome precum transpiratie, frisoane, febra,  o culoare galbuie a pielii sau albul ochiului este proeminent.

Factori care cresc riscul producerii calculilor biliari

Sunt mai multi factori care cresc riscul producerii calculilor biliari. Printre persoanele cu un risc crescut de a suferi de calculi biliari se afla femeile insarcinate sau care fac terapie cu hormoni, iau anticonceptionale, persoanele ce au depasit 60 ani, americanii nativi si mexicani, persoanele supraponderale si persoanele care urmeaza diete gresite sau care pierd repede in greutate.

Este important sa recunosti daca vezica ta biliara este incarcata cu pietre, spatiul in care bila este stocata este foarte micut iar aceasta poate dauna digestiei grasimilor. Insa, bila neutilizata se poate intoarce inapoi in ficat provocand congestia ficatului. Daca se intampla aceasta situatie, trebuie evaluata sanatatea ficatului inainte de curatarea vezicii biliare.Cu

Cum putem miscora riscul de a face calculii biliari

Tratamentul traditional pentru calculi biliari este sa-ti indepartezi (chirurgical) vezica biliara. Sunt mai multe lucruri pe care le poti face pentru a reduce riscul producerii calculilor biliari si al atacului biliar.

Reduceti consumul de grasimi saturate ce se gasesc de obicei in carnea rosie si in cea de porc in schimbul cresterii cantitatii consumului de fructe proaspete si legume.
Incepeti o dieta si un program de exercitii fizice, dar evitati dietelor gresite care pot creste riscul producerii calculilor biliari. Atat dieta cat si sportul va pot ajuta sa reduceti riscul producerii calculilor biliari.
Daca folositi anticonceptionale sau urmati o terapie de substitutie hormonala, consultati medicul in vederea verificarii riscului de formare a pietrelor sau faceti teste regulate pentru a vedea daca s-au format calculi biliari.
Conform studiilor, cofeina mareste fluxul bilei si ar putea fi benefica deoarece reduce riscul formarii calculilor biliari. Daca te hotarasti sa adaugi putina cafea dietei tale din acest motiv, ai grija sa folosesti doar boabe de cafea cultivate ecologic.
Vitamina C - supliment alimentar. Organismul are nevoie de vitamina C pentru a converti colesterolul la acizii biliari din corp.
S-a demonstrat ca lecitina ajuta la descompunerea si transportarea moleculelor de grasime si ar putea ajuta si la dizolvarea calculilor biliari. Studiile arata ca lecitina ne protejeaza impotriva formarii calculilor biliari.
Șofranasul  poate fi folosit pentru a subtia fluidele corporale, ajutand si la digestia uleiurilor.
Daca consideri ca ficatul iti este saturat sau daca pe o perioada lunga de timp ai avut simptome minore ale prezentei calculilor biliari, este foarte important sa-ti sprijini si sa cureti ficatul inainte de formarea culorii vezicii biliare. Incearca sa folosesti plante cum ar fi laptele de ciulin, papadie sau o formula de curatare a ficatului.

Cum se pot elimina natural calculii biliari

Homeopatii sunt de parere ca acesti calculii biliari pot fi eliminaţi pe cale naturală, fără bisturiu.

Sucul de lamaie si calculii biliari

Cel mai cunoscut şi bun remediu naturist este uleiul de măsline cu suc de lămâie. Înainte de a-l bea, însă, trebuie să te pregăteşti! În ziua respectivă nu te atinge de grăsimi, prăjeli, afumături, patiserie, medicamente şi toate acele lucruri care fac rău ficatului. Oricum, după ora 14.00 nu trebuie să mai mănânci nimic.

Sare de magneziu si calculii biliari

Un alt ajutor importat este sarea de magneziu (sulfat de magneziu). Aceasta se administrează dizolvată în apă (o lingură la 200 ml), scopul fiind de a dilata, mai întâi, canalul biliar şi a-l pregăti pentru eliminarea pietrelor. Se beau două astfel de pahare la interval de două ore, pe seară. După alte două ore de la ultimul pahar băut, se administrează uleiul cu lămâie (200 ml ulei de măsline amestecat cu 200 ml suc de lămâie, împărţit în două porţii care se beau la interval de o jumătate de oră). În acest timp, stai întins în pat, cu o sticlă de apă caldă lipită de abdomen, pentru a favoriza şi mai mult dilatarea canalelor. Pietrele se vor elimina simplu şi fără durere. Este o adevărată cură de detoxifiere a ficatului.

Sucul de ridiche neagra si calculii biliari

Un alt remediu naturist care topeşte calculii biliari de dimensiuni mici este sucul de ridiche neagră. Se bea câte un pahar de suc în fiecare dimineaţă, timp de 1-2 săptămâni. O jumătate de oră după  ce bei sucul e recomandat să stai culcat în pat, pe partea dreaptă.

Unele ceaiuri medicinale au şi ele puterea de a preveni formarea calculilor şi de a ajuta curăţarea bilei. Cele de rostopască şi de păpădie se beau în cure de două săptămâni, înainte de masă. Fructele de ienupăr, mestecate ca atare, sunt de asemenea recomandate suferinzilor de litiază biliară. Pentru a preveni formarea calculilor, ţine o dietă bogată în fibre şi săracă în grăsimi şi fă sport cel puţin o jumătate de oră pe zi.

Alte tratamente naturiste de care e bine sa stii:

Remedii homeopatice utile in concediu sau vacanta

Remedii homeopatice utile in concediu sau vacanta

Daca nu ai plecat inca in vacanta si esti in plin proces de pregatire a bagajelor, cu siguranta ai trecut pe lista cu lucruri care nu trebuie uitate si o trusa de prim ajutor clasica - pansamente,…

Branca Ursului - planta care vine in ajutorul fertilitatii

Branca Ursului - planta care vine in ajutorul fertilitatii

BRÂNCA-URSULUI (Heracleum sphondylium) este o plantă recomandată pentru normalizarea activităţii secretorii a glandelor sexuale atât la bărbaţi, cât…

Gripa si raceala invinse natural

Gripa si raceala invinse natural

Gripa, virozele sau racelile sunt afectiuni carene dau tarcoale in sezonul rece, afectandu-ne puterea de concentrare si de munca. In momentul in care tratamentele medicamentoase nu dau rezultate, iar…

  Comunitate, grup de suport, forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


redactor: redactor DC Alina Ciobanu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2015
referinte: revista Natural Life, Fares.ro, WebMD.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII