Cunoaste-ti copilul! Ce spune joaca despre etapa de dezvoltare in care se afla

Cunoaste-ti copilul! Ce spune joaca despre etapa de dezvoltare in care se afla

Cunoaste-ti copilul! Ce spune joaca despre etapa de dezvoltare in care se afla

  • Joaca este un ajutor pentru părinții care își doresc să-și cunoască mai bine copiii, deoarece află foarte multe despre emoțiile și gândurile copilului, descoperă ceea ce copiii nu știu să exprime în cuvinte, dar exteriorizează în modul unic pe care numai un copil o poate face: prin joacă.

    Educatia multidisciplinara si transdisciplinara sunt esentiale in educatia integrativa. Mai mult decat atat, un copil stimulat pe mai multe paliere de invatare, intelectual, multi-senzorial, si mai ales folosind elemente practice, devine un copil mai bine adaptat si integrat pe viitor.

Ce spune joaca despre etapa de dezvoltare în care se află copilul

Este esențial ca un copil să cuprindă în dezvoltarea sa cât mai multe elemente de joacă. Acestea îi oferă copilului un suport prin intermediul căruia își poate exterioriza emoțiile și capacitățile intelectuale în moduri diverse, și chiar imaginative.

Transpunerea în practică a conceptului de joacă sprijină copiii pe mai multe paliere. Copiii care încă nu vorbesc, fie că sunt timizi, fie că nu au dezvoltat vocabularul necesar, pot să arate foarte multe lucruri prin joacă.

Spre exemplu, atunci când un copil pregătește ziua de naștere a unei păpuși preferate, manifestă încredere în sine și responsabilizare.

Sau atunci când construiește o navă din blocuri lego, copilul arată o imaginație dezvoltată, dar și un spirit constructiv.

Parintele poate să-și asume rolul de spectator implicat la joaca copilului, participând atât cât este necesar, pentru a nu întrerupe procesul de dezvoltare printr-un anumit tip de joacă.

Joaca este un ajutor pentru părinții care își doresc să-și cunoască mai bine copiii, deoarece află foarte multe despre emoțiile și gândurile copilului, descoperă ceea ce copiii nu știu să exprime în cuvinte, dar exteriorizează în modul unic pe care numai un copil o poate face: prin joacă.

12 tipuri de joaca


  

Copiii nostri se mai joaca afara?

Se mai joaca inca copiii nostri afara? Am cerut parerea unui expert in educatie. Important este sa ii incurajam sa se joace afara si sa le oferim aceasta alternativa sanatoasa la acele ore statice - pe care le petrec in casa ... cu tot felul de telefoane, tablete  si laptopuri... citeste in continuare aici.

39 de jocuri in aer liber

Activitatile in aer liber de mai jos - sunt pentru copiii de toate varstele, de la prescolari la copii in scoala primara, gimnaziu si chiar liceu. Majoritatea adora sa se joace in aer liber, insa uneori au nevoie de o mana de ajutor cu privire la noi idei de joaca si activitati. Si nu uitati dragi parinti: Miscarea e sanatate! Aici vei gasi cele 39 de jocuri in aer liber.

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Cunoaste-ti copilul! Ce spune joaca despre etapa de dezvoltare in care se afla.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Discutii generale pentru familie si parinti

Discutii generale pentru familie si parinti

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
Concursuri la Desprecopii.com

Concursuri la Desprecopii.com

CONCURSURI si rezultatele concursurilor din comunitate. Intotdeauna ai ceva de castigat !
Check in - Prima data pe DC

Check in - Prima data pe DC

BINE AI VENIT! Noii veniti se pot prezenta aici, cei vechi sunt rugati sa ii indrume, in spiritul Comunitatii DC.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII