8 remedii naturale pentru insomnie

8 remedii naturale pentru insomnie

8 remedii naturale pentru insomnie

  • Insomnia este cea mai frecventa tulburare de somn intalnita, este un simptom, mai degraba decat o boala. Dintre toate persoanele care sufera de insomnie - mai mult de 60 de milioane pe an, în conformitate cu Departamentul de Sanatate si Servicii - relativ puțini oameni cu insomnie cronica discuta cu medicul lor.

8 remedii naturale pentru insomnie!

Insomnia este cea mai frecventa tulburare de somn intalnita, este un simptom, mai degraba decat o boala. Dintre toate persoanele care sufera de insomnie - mai mult de 60 de milioane pe an, în conformitate cu Departamentul de Sanatate si Servicii - relativ puțini oameni cu insomnie cronica discuta cu medicul lor.

Iata 8 remedii naturiste pentru insomnie:

Yoga și Meditația

Alege yoga blânda sau întinderile. Încearca întinderi usoare în pat, urmate de meditații. Închide ochii și, timp de 5 până la 10 minute,  acorda atenție doar respirației.

Bananele

Consuma o banana cu 30 de minute înainte de culcare, pentru a te ajuta sa te calmezi. Bananele contin triptofan, potasiu și magneziu, relaxandu-ti muschii.

Aromaterapia

Studiile au dovedit că lavanda ajută persoanele cu insomnie. Este, de asemenea, un mod ieftin si netoxic să ai un somn liniștit. Cauta un spray cu lavanda reală și parfumeaza perna înainte de culcare, sau cumpara un saculet umplut cu lavanda.

Salata verde sălbatica

Dacă ai suferit de anxietate, dureri de cap, dureri musculare sau articulare, s-ar putea să fi deja familiarizat cu salata verde sălbatica. Este, de asemenea, eficienta in calmarea, reducerea anxietatii, și poate potoli chiar si sindromul picioarelor nelinistite. Atunci când utilizezi un suplimentalimentar, ia 30 până la 120 de miligrame inainte de culcare.

Laptele cald

Bea un pahar de lapte cald cu aproximativ 30 de minute inainte de culcare. Opreste electrocasnicele, citeste o carte, și aseaza-te confortabil.

Mușețelul

Musetel a fost mult timp un remediu sigur pentru a ajuta oamenii sa adoarma. Relaxeaza muschii si produce somnolenta.

Semințe de chimen

Chimenul este un condiment culinar cu proprietăți medicinale care ajuta la digestie. In medicina tradițională Ayrvedica, acesta a fost utilizat pentru a induce somnul. Uleiul de chimen, de asemenea, are un efect tranchilizant.

Suc de schinduf

Schinduful reduce anxietatea, insomnia și amețelile. Doar se amestecă împreună două lingurițe de extras din frunze de schinduf si o lingurita de miere - se consuma zilnic.

Interesant de citit:
Musetelul - medicul plantelor de camp

Musetelul sau Maticaria Recutita este o planta anuala din familia Asteraceae. Ea mai este numita si Chamomilla Chamomilla, Chamomilla recutita (numele acceptat in conformitate cu Flora Europaea),… ... citeste

Ce este insomnia si cum putem scapa de ea?

Probabil ca oricine a avut macar o data in viata o noapte rea, de somn, in care s-a invartit pe toate partile fara sa poata adormi. Suieratul vantului, latratul cainilor, o cina luata prea tarziu… ... citeste

Schinduful - afrodisiacul naturii

Schinduful este o planta erbacee anuala, originara din zona Marii Mediterane. Face parte din familia leguminoaselor. Tulpina ramificata, cilindrica, poate ajunge la maximum 75 cm inaltime.… ... citeste

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII