Eneagrama: Al patrulea portret, Individualista

Eneagrama: Al patrulea portret, Individualista

Eneagrama: Al patrulea portret, Individualista

  • Acesti oameni traiesc cu sentimentul frumusetii si al abandonului deopotriva. Traieste in ei sentimentul ca le lipseste ceva in viata. Este important pentru ei sa se simta special ca adulti, deoarece nu s-au simtit speciali in copilarie. In mod sigur, nu isi doresc sa fie oameni obisnuiti si se lupta cu lucrurile comune din viata lor.

AL PATRULEA PORTRET, Individualista

Slogan favorit: Ceva lipseste. Altii au acel lucru. Sunt diferita. 
Dorinta de baza: sa ma inteleg pe mine insami
Frica principala: sa fiu imperfecta

Acesti oameni traiesc cu sentimentul frumusetii si al abandonului deopotriva. Traieste in ei sentimentul ca le lipseste ceva in viata. Este important pentru ei sa se simta special ca adulti, deoarece nu s-au simtit speciali in copilarie. In mod sigur, nu isi doresc sa fie oameni obisnuiti si se lupta cu lucrurile comune din viata lor.


Adesea ei fac lucrurile cu stil. De obicei, sunt creativi, fie ca este vorba numai de asezarea mesei sau de alegerea hainelor.
Dincolo de suprafata lor se afla un sentiment melancolic al tragediei. Sentimentele lor sunt oscilante, iar ei raman foarte constienti de orice respingere sau de faptul ca sunt gresit intelesi. Orice indiciu de abandon le provoaca suferinte profunde.
Totusi, in mod ciudat, parca ii invita pe altii sa-i abandoneze. Ei pot vorbi de dorinta unei relatii profunde, dar incearca sa o respinga daca pare a se concretiza. Au frecvent o atitudine negativa fata de ceea ce le este aproape si o atitudine pozitiva fata de lucrurile indepartate, inaccesibile, greu de obtinut.

Invidia pe care o simt fata de altii porneste din incapacitatea lor de a se iubi pe sine si de a fi multumiti cu ceea ce au. Tot ce le este accesibil este nesatisfacator. Au senzatia ca prezentul nu este foarte real, insa viitorul ar putea fi, cine stie cum, auriu si fericit.

In fata emotiilor lor involburate, acesti oameni incearca sa le controleze. Iar cand sunt incapabili de a-si controla mediul interior, incearca cu disperare sa impuna ordinea.

Redescoperirea identitatii si uimirea care o insoteste apar in viata lor atunci cand se conecteaza la frumoasele lor origini si incep sa creeze legaturi cu oamenii, dar nu prin tristete, ci prin sentimentul propriei valori.

Provocarea cu care se confrunta este de a trai in prezent, de a lasa in urma tristetea lor grandioasa. Numai daca pot face asa ceva, vor adauga stil, constiinta si profunda creativitate in tot ceea ce fac.

Citeste despre alte portrete ale eneagramei in paginile urmatoare:

  • Eneagrama: Primul portret, revolutionara
  • Eneagrama: Al doilea portret, Cea care ajuta
  • Eneagrama: Al treilea portret, Castigatoarea
  • Eneagrama: Al patrulea portret, Individualista
  • Eneagrama: Al cincilea portret, Detectiva
  • Eneagrama: Al saselea portret, Loiala
  • Eneagrama: Al saptelea portret: Entuziasta
  • Eneagrama: Al optulea portret: Concurenta
  • Eneagrama: Al noulea portret: Pacifista

     Forum unde comentam cu placere

    Astrologie si Horoscop

    Despre stele si fortele din jurul nostru.

  • ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

    Subiecte tratate:
    Tema:Eneagrama

    Comentarii vizitatori

    Citeste toate comentariile

    Ce sentimente ti-a produs acest articol?

    Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

    Scrie un comentariu

    Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

    Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

    DA (este întrebare)
    NU (nu este întrebare)


    Cod:

    Ai o întrebare pentru alte mămici?
    ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII