O colectie bizara – Alexander McQueen, toamna - iarna 2009 - 2010

O colectie bizara – Alexander McQueen, toamna - iarna 2009 - 2010

O colectie bizara – Alexander McQueen, toamna - iarna 2009 - 2010

  • Apropierea cu pasi rapizi a verii presupune pentru supereve reinnoirea garderobei in spiritul sezonului estival. Daca in privinta tendintelor vestimentare generale fiecare supereva se poate regasi sub o forma sau alta in varietatea colectiilor propuse de designeri, in ceea ce priveste accesoriile, trendurile sunt intotdeauna mult mai restrictive.

Designerul britanic Alexander McQueen a obisnuit publicul cu ideea ca prezentarea unei colectii vestimentare nu inseamna doar defilarea unor manechine care sa arate ce tinute aduce in prim plan un designer, ci presupune crearea unui adevarat spectacol, plin de simboluri. Toate colectiile sale au teme bine definite si transmit, dincolo de creatiile vestimentare propriu-zise, adevarate mesaje artistice. 

Ultima colectie a creatorului, prezentata in sala Marcel Cerdan a palatului Bercy a facut senzatie printre specialistii din lumea modei si nu numai. Intr-un moment de recesiune care isi face simtita prezenta in toate domeniile si care incepe sa afecteze si industria de lux a modei, McQueen pare sa-si fi adaptat showul, prin mai multe elemente, ideii de criza. Tinutele propuse sunt inspirate din colectiile anterioare ale designerului si par sa sugereze ca lumea modei trece printr-un moment de impas, in care ar trebui sa recicleze totul, recuperand ceea ce este posibil din trecut.

De fapt, ideea de reciclare pare sa stea la baza intregului show conceput de creator. Manechinele au defilat intr-o atmosefera destul de sinistra, in jurul unui decor format din bucati de scaune si de masini strivite, din lazi de tabla imitand tomberoanele, iar unele dintre tinute au fost confectionate din materiale reciclabile.

Colectia este dominata de alb si negru, in combinatii variate sau in variante monocromatice. Pe alocuri, pete de rosu intens sau imprimeuri arlechin in care predomina portocaliul au contrastat cu decorul foarte sumbru al prezentarii. 

Linii simple dar ferme, asimetrii studiate, contururi perfecte, volum supradimensionat  acestea sunt cateva dintre elementele cheie ale tinutelor create de Alexander McQueen pentru superevele anului 2010.

Dincolo de hainele propriu zise, colectia a atras atentia prin accesoriile purtate de manechine, palariile fiind unul dintre elementele cele mai comentate din intreaga prezentare. Create de Philip Treacy, palariile inedite dau impresia ca au fost confectionate din obiecte gasite intamplator in maldarul de lucruri aparent nefolositoare din mijlocul scenei  umbrele, colivii de canari, bucati de veioze, recipiente metalice, totul poate fi transformat intr-o palarie de efect, pare sa sugereze Treacy, in acelasi spirit ecologist si economic al recilarii.

Impresionante au fost si aparitiile inspirate din existenta unor personaje care au atras candva atentia publicului  o tinuta in alb si negru cu o palarie ce imita perfect o peruca, amintind de legendara Cruella de Ville, o tinuta inedita ce reediteaza imaginea omului cu masca de fier in varianta feminina sau cateva chimonouri asimetrice care amintesc de capricioasele gheise fac din colectia lui Alexander McQueen un adevarat specatacol.

Peste toate acestea, machiajul original al modelelor vine sa completeze mesajul transmis de McQueen  un ten perfect mat, gene si sprancene invizibile si o gura de clown care pare mai degraba lipita pe fata, decat conturata cu ruj. E de la sine inteles ca nu vom vedea pe strada un astfel de machiaj, insa rolul acestuia in spectacol a fost foarte bine gandit  creatorul a subliniat o data in plus tristetea momentului de criza pe care il traveram si nevoia de a oferi superevelor o alternativa viabila la tendinta de a-si restrange bugetul alocat vestimentatiei.

Dand la o parte elementele ce tin exclusiv de realizarea unui show de exceptie, tinutele create de Alexander McQueen pentru sezonul care urmeaza par a fi solutia ideala pentru superevele care vor sa isi  asorteze garderoba cu vremurile pe care societatea le traverseaza.

 

 

Mai cititi:

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII