Prajitura savuroasa cu lamaie

Prajitura savuroasa cu lamaie

Prajitura savuroasa cu lamaie

  • Pune faina, zaharul pudra si sarea intr-un procesor de alimente si amesteca scurt, aproximativ 2 secunde. Adauga bucatile de unt si proceseaza 8 - 10 secunde, pana cand amestecul este galben pal si faramacios. Se presara amestecul in tava pregatita si se apasa ferm cu degetele intr-un strat uniform. Se lasa la frigider timp de 30 de minute.

Prajitura savuroasa cu lamaie

Ingrediente crusta:

  • 1 1/4 ceasca faina
  • 1/2 ceasca zahar pudra, plus extra pentru final
  • un varf de cuțit de sare
  • 8 linguri unt nesarat, rece si taiat in 8 bucati

Ingrediente crema umplutura:

  • 7 galbenusuri de ou
  • 2 oua mari
  • 1 ceasca de zahar + 2 linguri
  • 2/3 ceasca suc de lamaie (de la aproximativ 4-5 lamai medii)
  • coaja de lamaie rasa fin (de la cele 4-5 lamai)
  • 1/2 lingurița sare
  • 4 linguri unt nesarat, taiat in 4 bucați
  • 3 linguri smantana grasa

Preparare crusta

Acopera o tava patrata cu hartie de pergament.

Pune faina, zaharul pudra si sarea intr-un procesor de alimente si amesteca scurt, aproximativ 2 secunde. Adauga bucatile de unt si proceseaza 8 - 10 secunde, pana cand amestecul este galben pal si faramacios. Se presara amestecul in tava pregatita si se apasa ferm cu degetele intr-un strat uniform. Se lasa la frigider timp de 30 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 350 de grade si se coace pana se rumeneste, aproximativ 25 de minute.

Preparare umplutura

Intr-o cratita medie amestecati impreuna galbenusurile si ouale intregi pana se combina. Se adauga zaharul, sucul si coaja de lamaie, si sarea, amestecand pana la omogenizare.

Adauga bucatile de unt si fierbe totul la foc mediu-scazut, amestecand constant cu o lingura de lemn, pana se ingroasa - pana devine un sos consistent dar subțirel (aproximativ 170 de grade pe un termometru de citit instant), aproximativ 6 minute.

Se toarna imediat sosul printr-o sita din otel fin, intr-un bol mediu. Se amesteca smantana si apoi se toarna peste blatul copt.

Se coace totul pana cand umplutura devine stralucitoare si opaca, iar centrul usor gelatinos la atingere, aproximativ 10 minute. Dupa ce este gata, se lasa la racit aproximativ 45 de minute. Se taie in patrate si se pudreaza cu zahar.

autor: bucatar supereva.ro - Toate drepturile rezervate (c) 2016

Va dorim Pofta Buna!

Interesant de citit:
Sufleu de lamaie

Incalziti cuptorul la 375°C, ungeti 8 forme de sufleu (ca cele din fotografie) cu unt apoi presararti zahar. Amestecati impreuna ¼ ceasca de zahar, faina, coaja de lamaie si galbenusurile de ou,… ... citeste

Prajitura cu ceai Earl Grey si lamaie

Pentru a pregati aluatul: ungeti cu ulei o tava de prajituri apoi presarati putina faina. Amestecati bine faina, 1/3 ceasca zahar pudra, 1 lingurita de frunze de ceai din saculetul de ceai… ... citeste

Clatite cu nuca de cocos, mango si sirop de lamai

Pentru a face aluatul de clatita, pune nuca de cocos intr-un blender si mixeaza-o timp de 1 minut sau pana cand acesta devine fin tocata. Adauga faina si praful de copt si mai amesteca cateva secunde… ... citeste

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII