Invata to let go. Despre ce conteaza cu adevarat in viata.

Invata to let go. Despre ce conteaza cu adevarat in viata.

Invata to let go. Despre ce conteaza cu adevarat in viata.

Una din teoremele in care am invatat sa cred - desi am fost o eleva dificila - este despre importanta lucrurilor care CONTEAZA SAU NU IN VIATA.

Desigur, te poti infasura in zeci si sute de metri de bandaj protector, te poti dota cu rachete de distrugere a sufletelor si poti pastra un catastif urias de greseli ale celor din jur, incercand sa le platesti pe toate, rand pe rand...Ochi de tristete pentru ochi de tristete, cuvant pentru cuvant, dezamagire pentru dezamagire.

Despre lucrurile care CONTEAZA cu adevarat

Una din teoremele in care am invatat sa cred - desi am fost o eleva dificila - este despre importanta lucrurilor care CONTEAZA SAU NU IN VIATA.

Desigur, te poti infasura in zeci si sute de metri de bandaj protector, te poti dota cu rachete de distrugere a sufletelor si poti pastra un catastif urias de greseli ale celor din jur, incercand sa le platesti pe toate, rand pe rand...Ochi de tristete pentru ochi de tristete, cuvant pentru cuvant, dezamagire pentru dezamagire, lacrima pentru lacrima.

Chiar merita?

Dar...raspunzandu-mi cu sinceritate absoluta la intrebarea Chiar merita? ...am invat sa le let go cum spun englezii. Ei uite, chiar sa las sa treaca - si spunand asta realizez ca nu exista un echivalent la fel de expresiv in limba romana. Pentru ca to let go - nu inseamna a uita - ci a lasa mai degraba loc si spatiu in suflet doar lucrurilor care conteaza. Desigur, e nevoie de o anume perspectiva si detasare, sa poti lasa de la tine sa treaca anumite conflicte, anumite frustrari sau anumite sentimente personale...si totusi, ai incercat vreodata?

Te poti deci inarma cu energia de a nu uita si cu dorinta de a avea ultimul zambet. Intrand insa in acest joc, uiti si ignori o sumedeniue de lucruri si sentimente care conteaza. Te preschimbi fara sa iti dai seama intr-un razboi, intr-un camp de lupta fumegand, din care nu poti iesi decat prafuita si insetata.  Cauta mai bine sa dai la o parte buruienile si iedera care creste peste sufletul tau. Lasa oxigen si soare pentru sentimentele care zac de ani de zile in adancurile tale.
Iarta-ti prietenii pentru greselile marunte, iarta-ti soacra pentru gafele si prostioarele ei ieftine, iarta-ti sotul pentru neindemanarea si limitarea lui... iarta-ti tie inperfectiunea si frustrarile. Mergi mai departe senina, cu siguranta vei inflori in lumina soarelui.

Lasa sa treaca ...

De accea imi re-amintesc uneori insami acest sofism: lasa sa treaca, ridicate deasupra lor.  Conteaza numai pentru ei, si nu pentru mine. De fapt micul razboi pe care tocmai era sa il porti azi, nu poate fi decat o poveste amuzanta - daca va fi povestit peste vreo 20 de ani.

Despre fericire mai cititi:

Gandeste optimist si vei fi mai fericita

O cana de ceai pentru suflet

Arta de a face daruri

Despre echilibru ai mai putea citi si

Mame echilibrate sau despre toleranta si indulgenta

Invata-ti copilul aceste 7 legi spirituale care il vor ajuta sa atinga succes si implinire

autor: Mirela Popescu Zoita,
Redactor Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Fericire

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII