Tratamentul infertilitatii asociate cu endometrioza

Tratamentul infertilitatii asociate cu endometrioza

Tratamentul infertilitatii asociate cu endometrioza

 • Optiunile de tratament ale infertilitatii asociate cu endometrioza sunt variate, dar cei mai multi medici cred ca tratamentul chirurgical este mai bun decat cel hormonal sau medicamentos atunci cand scopul este imbunatatirea fertilitatii.

   

  Iata o trecere in revista a tratamentului endometriozei.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Endometrioza este mai frecventa la femeile infertile decat la cele fertile
Endometrioza - aspecte generale
Care sunt sursele de informatii credibile?

Endometrioza este mai frecventa la femeile infertile decat la cele fertile

Insa de obicei boala nu impiedica total conceperea unui copil. Cele mai multe femei care au endometrioza mai pot sa conceapa un copil, mai ales cele care au o endometrioza usoara sau medie. Se estimeaza ca pana la 70% dintre femeile care au endometrioza usoara sau medie pot concepe in trei ani fara a face vreun tratament.

Motivele scaderii fertilitatii nu sunt complet intelese, dar se pot datora atat factorilor anatomici cat si celor hormonali.

Prezenta endometriozei poate implica mase de tesut sau cicatriciale (aderente) in pelvis, ce pot perturba functionarea normala a structurilor anatomice, ca trompele falopiene, ce transporta ovulele de la ovare.

De asemenea, endometrioza poate afecta fertilitatea prin producerea de hormoni si alte substante care au efecte negative asupra ovulatiei, fertilizarii ovulului si sau implantarii embrionului.

Infertilitatea asociata cu endometrioza este mai frecventa la femeile cu forme grave ale bolii.

Optiunile de tratament ale infertilitatii asociate cu endometrioza sunt variate, dar cei mai multi medici cred ca tratamentul chirurgical este mai bun decat cel hormonal sau medicamentos atunci cand scopul este imbunatatirea fertilitatii.

Atunci cand este necesar, pot fi folosite impreuna cu chirurgia si tehnicile de reproducere asistata.

Endometrioza - aspecte generale

 • Endometrioza inseamna cresterea tesutului endometrial (celule care in mod normal cresc in interiorul uterului), dar in locatii aflate in afara uterului. Endometrioza este mai frecvent localizata pe alte organe ale pelvisului.
 • Cauzele exacte ale endometriozei nu au fost identificate.
 • Endometrioza este mai frecventa al femeile care sufera de infertilitate decat la femeile fertile, dar boala nu impiedica total conceperea unui copil.
 • Cele mai multe femei care au endometrioza nu au simptome, caz in care terapia nu este nici indicata, nici necesara.
 • Durerile pelvine in timpul menstruatiei sau al ovulatiei pot fi un simptom al endometriozei, insa pot fi prezente si la femeile care nu au boala.
 • Endometrioza poate fi suspectata de medic in urma simptomelor pe care le are femeia, uneori in urma examenului fizic, dar un diagnostic cert poate fi confirmat prin chirurgie, de obicei prin laparoscopie.
 • Tratamentul endometriozei include medicamente si interventie chirurgicala, avad ca scop indepartarea durerilor si tratamentul infertilitatii, daca este dorita obtinerea unei sarcini.

Care sunt sursele de informatii credibile?

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand un ingeras in viata noastra !

 

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica.

Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Redactor: echipa redactionala Desprecopii.com, Referinte: WebMD
Toate drepturile rezervate: Desprecopii.com (c) 2019

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Tratamentul infertilitatii asociate cu endometrioza.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Asteptand o minune in viata noastra !

Asteptand o minune in viata noastra !

Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!
Fertilizare in vitro (FIV)

Fertilizare in vitro (FIV)

Totul despre FIV: cum, unde, povesti de succes, si multe alte informatii
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
In unul sau in doi... mergem mai departe!

In unul sau in doi... mergem mai departe!

Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII