4 lucruri esentiale pe care copiii le invata prin sport

4 lucruri esentiale pe care copiii le invata prin sport

4 lucruri esentiale pe care copiii le invata prin sport

Disciplină

În sporturi și jocuri, copiii văd imediat rezultatele propriilor acțiuni: văd pe loc dacă au nimerit ținta, dacă s-au încadrat în timp, chiar și dacă au fost prinși sau nu la "leapșa". Iar acest lucru îi motivează să dea mai mult ca să vadă rezultate tot mai bune. Dacă au alături și un antrenor, acesta va ști să-i motiveze să se autodepășească și îi va ajuta să-și urmărească progresul.

Socializare

Activitățile sportive organizate sunt corelate, prin zeci de studii, cu un comportament social mai sănătos la copii. Acestea dezvoltă abilități importante: colaborare, rezolvare de probleme, responsabilitate, inițiativă și relații pozitive atât cu ceilalți copii, cât și cu adulții din jur (instructori, antrenori).

Încredere în sine

Atât din experiența mea ca antrenor cât și din nenumărate studii internaționale, vă pot spune că micuții care practică sporturi au de obicei mai multă încredere în ei. Sportul îi învață să se bazeze pe propriile abilități și să accepte atât critici constructive cât și aprecieri din partea antrenorilor și părinților.

Toleranță și integrare

Sporturile de echipă, mai ales în cadru organizat, construiesc prietenii și îi învață pe copii cum să-i accepte pe ceilalți. Într-o tabără de vară, de exemplu, se pot reuni copii din mai multe regiuni, cu diverse obiceiuri, preferințe și feluri de a fi. Prin sport, ei învață să se înțeleagă și să se respecte reciproc, oricât ar fi de diferiți.

Oportunitatea perfectă pentru a învăța prin distracție

Pentru vara aceasta, cea mai bună opțiune este Tabăra NERF, unde copilul tău se va distra alături de alți copii în jocuri dinamice de echipă, ca treasure hunt, tragere la țintă, concursuri de baschet sau joaca de-a spionii. În plus, își va face o mulțime de prieteni și va învăța multe lucruri utile, ca explorare montană, prim-ajutor, colaborare și comunicare în echipă.

Nu în ultimul rând, în Tabăra NERF copilul tău va descoperi noi jocuri și jucării înainte ca acestea să apară în magazine și va râde cu gura până la urechi alături de camarazi de vârsta lui.

Cum îți trimiți copilul în Tabăra NERF?

Cumpără-i copilului tău un blaster NERF pe care este afișat abțibildul de campanie. Păstrează bonul fiscal, înscrie codul pe http://www.tabaranerf.ro/ și acumulează minimum 200 de puncte. Poți câștiga un loc dublu pentru copilul tău și un prieten de-al lui în Tabăra NERF, plus 500 de alte premii instant: blastere și echipamente NERF.

Tabara NERF - cea mai tare vacanta pentru copilul tau!

Cand sportul devine distracție curată!

În Tabăra NERF, mișcarea în aer liber va fi o bucurie pentru cei mici. Ei vor participa la activități amuzante, dinamice, care îmbină joaca cu blastere NERF și probele sportive de echipă: ștafetă, cucerirea steagului, tras la țintă, jocuri de spionaj, baschet, dans și multe altele. Iar pentru că programul a fost conceput de specialiști - psihologi, animatori și antrenori sportivi - distracția vine cu multe beneficii pentru dezvoltarea personală a copilului: condiție fizică, precizie, coordonare, spirit de echipă, comunicare și socializare citeste despre aceasta tabara speciala aici.

 

autor: Lixandru Viorel, Antrenor Jiu-Jitsu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2016

 

Comenteaza / Pune o intrebare

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!