Atributele culorilor in ezoterism si in ritualurile magice traditionale

Atributele culorilor in ezoterism si in ritualurile magice traditionale

Atributele culorilor in ezoterism si in ritualurile magice traditionale

  • Culorile joaca un rol esential in toate tipurile de ritualuri magice, meditatie si in toate formele de practici rituale. Culorile sunt foarte puternice din punctul de vedere al energiilor spirituale, emotionale si fizice, avand influente pe toate planurile. Culorile isi trag puterea din elementele nepieritoare ale naturii care sunt considerate absolute, deci puterea lor se aplica in toate domeniile realitatii.

Culorile joaca un rol esential in toate tipurile de ritualuri magice, meditatie si in toate formele de practici rituale. Culorile sunt foarte puternice din punctul de vedere al energiilor spirituale, emotionale si fizice, avand influente pe toate planurile. Culorile isi trag puterea din elementele nepieritoare ale naturii care sunt considerate absolute, deci puterea lor se aplica in toate domeniile realitatii.

Interpretarea atributelor oculte ale culorilor variaza foarte mult printre discipline si culturi; acest mic ghid isi bazeaza explicatiile atributelor pe spectrele luminii albe, primare, secundare si tertiare. Este esential ca terapeutul sa aleaga o culoare pentru o anumita activitate pe baza nivelului sau de confort si al intuitiei pentru culoarea aleasa.

Atributele prezentate in continuare pot fi folosite pentru concentrare, invocare si vizualizare in timpul ritualului si al mediatiei. Este important sa va amintiti ca asocierile de mai jos se aplica ritualurilor magice traditionale care reprezinta o disciplina spirituala in sine. Este recomandat sa evitati aplicarea etichetelor sau sa presupuneti anumite semnificatii ale culorilor in realitatea mundana sau obisnuita deoarece perceptia asupra culorilor este mult diferita pe plan spiritual.

Din punct de vedere spiritual, culorile sunt vibratii ale luminii, entitati si energii cu actiuni specifice si distincte, cu exceptia negrului, care este considerat in realitatea de zi cu zi o culoare, insa din punct de vedere spiritual reprezinta absenta luminii sau a culorii, ori umbra.

Culorile vizibile exista pe o mica arie a intregului spectru al luminii, insa atributele spirituale ale culorilor exista si pentru culorile vizibile (monocromatice) si spectrale (invizibile ochiului uman).

Categorii de culori

Alb: lumina, toate culorile combinate
Negru: din punct de vedere spiritual nu este o culoare, ci reprezinta absenta luminii.
Culori considerate primare: rosu, albastru, galben
Culori considerate secundare: oranj, purpuriu, verde
Culori considerate tertiare: galben/oranj, rosu/oranj, rosu/purpuriu, albastru/purpuriu, albastru/verde, galben/verde

Asocieri si meditatii spirituale

Albul
Din punct de vedere spiritual, albul este culoarea radiatiei spirituale care straluceste puternic din centrul sinelui si din fata tuturor. Albul este clar si transparent, cuprinzand atributele tuturor culorilor, fara a se identifica vreuneia. Albul este pur si, asemenea apei pure nu are miros, insa patrunde prin toate lucrurile. Albul este spiritul celor ce nu se manifesta, care este prezent peste tot si nicaieri nu iese la iveala, caci este nevazut. Perceptia albului invoca starea de creatie a tuturor lucrurilor, iar albul reintoarce toate lucrurile la aceasta stare.
In ritualurile magice, albul este considerat frecvent a reprezenta forta divinitatii, interventia necunoscuta sau divina, si invoca energia puritatii si creatia cu intentie ritualica.

Negrul
Din punct de vedere spiritual, negrul nu este o culoare insa este rezultatul absentei luminii. Negrul este antiteza spiritului si poate fi inteles cel mai bine ca umbra, iluzie sau intuneric absolut. Energia negrului exista numai datorita luminii, ca si in cazul celorlalte lucruri. Negrul este abis, desertaciune, iluzie fara amagire. Negrul nu exista cu adevarat si de aceea nu poate fi distrus ci numai alungat de catre lumina. Negrul este mereu gata sa revina atunci cand se retrage lumina. De la caderea omului in dizgratie, calitatile iluzorii ale negrului par reale si se crede ca exista deci se poate manifesta sub forma de cruzime, ura, indiferenta, violenta, calitatea care le uneste pe toate fiind desertaciunea.
Din cauza caracteristicilor sale iluzorii, negrul nu poate exista in prezenta luminii si de aceea personajele divine asociate cu lumina, precum ingerii, zeii sau spiritele naturii asociate cu focul, soarele sau energiile stralucitoare alunga imediat intunericul, fiindca exista o lege universala conform careia negrul inceteaza sa mai existe imediat ce flacara unei lumanari se aprinde intr-o incapere.

Negrul este un exemplu ideal de diferenta intre culorile vizibile si cele spectrale sau spirituale. Culoarea vizibila negru serveste ca simbol in invocarea vibratiei sau influentei a ceea ce reprezinta conform ritualului sau meditatiei. Culoarea vizibila negru este examinata in teoria culorilor in relatie cu alte culori vizibile ale spectrului luminii. Negrul nu exista in planul luminii spectrale, insa ca un adevarat paradox, exista sub forma de desertaciune, nimicnicie, umbra, iluzie si absenta luminii.

Asocierile culorilor primare:

Rosul
Culoare asociata cu energia masculina, rosul reprezinta Tatal, culoarea vointei. Rosul inseamna actiune si activitate de comanda. Rosul este iradiant si emana putere. Rosul este plin de mandrie si are o natura exploziva.

Albastrul
Culoare asociata cu energia feminina, albastrul reprezinta Mama, culoarea reflexiei si a emotiei interioare, a tainelor, a educarii, creatiei si formarii. Albastrul este culoarea lacurilor, a oceanului si a cerului. Albastrul este pasiv si tolerant din fire.

Galbenul
Galbenul este androgin, el reprezinta Copilul, culoarea intelectului si a invatarii, a meditatiei. Galbenul stie sa dea si sa ia, poate actiona imediat sau poate astepta, in functie de situatie. Galbenul este culoarea exprimarii artistice. Natura galbenului este cel mai bine reprezentata de calea luminii aurii reflectate de soarele ce rasare din apa marii linistite.

Asocierile culorilor secundare

Oranjul
Este opusul albastrului si reprezinta combinarea energiilor culorilor galben si rosu. Oranjul este o culoare indrazneata, a succesului material si al triumfului mondial. Oranjul reprezinta victoria, campionii. Este indraznet, insa nu impetuos. Prin natura sa, oranjul este impregnat de sentimente pozitive si buna dispozitie.

Purpuriul
Este opusul galbenului, combinarea energiilor culorilor albastru si rosu. Culoarea cea mai putin preferata in practicile oculte, purpuriul inseamna stare rea, boala, putrefactie si coruptie. Purpuriul reprezinta zadarnicia si furia neputincioasa.

Verdele
Este opusul culorii rosu si combinarea energiilor culorilor galben si albastru. Verdele este iubire, comuniune si acceptare, este culoarea magiei naturale si are puternice asocieri cu Pan, puternicul zeu al naturii si fertilitatii. Verdele este culoarea tuturor spiritelor padurii si ale junglei, a druidismului, a samanismului si a vrajitoriei naturale Wiccan. Verdele reprezinta abandonarea voioasa, extazul, exaltarea si bogatia primaverii.

Asocierile culorilor tertiare

Cuolorile tertiare sunt combinarea energiilor celor secundare; ele sunt si mai departe de lumina si au puteri mai mici in activitatile magice.

Galben-oranj: Calculare, diplomatie, realizare mentala.
Rosu-oranj: jucaus, inselator, energie necontrolata insa fara intentii rele.
Rosu-purpuriu: putere condusa de cruzime si prostie, risipa, decadere.
Albastru-purpuriu: inactiune, raceala, otravire fizica, mentala si spirituala.
Albastru-verde: mister, profunzime, curatenie, viata, tainuire, intelepciune, caldura, ingrijire
Galben-verde: o noua viata, prospetime, combinatie puternica de energii ale fortelor vietii, potential letala daca este folosita fara mila in slujba razbunarii.

 Cititi in continuare:

 Forum unde comentam cu placere

Astrologie si Horoscop

Despre stele si fortele din jurul nostru.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Astrologie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII