5 pasi pentru a supravietui infidelitatii

5 pasi pentru a supravietui infidelitatii

5 pasi pentru a supravietui infidelitatii

  • Infidelitatea se intampla, adeseori. 25% din oameni recunosc o relatie extramaritala, conform The Journal of Comparative Family Studies (unii experti spun ca cifra ar fi mai mare).

5 pasi pentru a supravietui infidelitatii:
Rupe legatura cu celalalt iubit
Devino transparent
Cere, Spune
Luati o pauza, Impreuna
Retrezeste Pasiunea

Cand tu sau partenerul tau deraiati, poti si poate ca ar trebui sa lupti pentru dragostea ta.

Infidelitatea se intampla, adeseori. 25% din oameni recunosc o relatie extramaritala, conform The Journal of Comparative Family Studies (unii experti spun ca cifra ar fi mai mare). Consilierii nu mai recomanda metodele extreme de coping, precum ignorarea inselaciunii sau separarea imediata. Deci, fie ca ai fost prins cu pantalonii in vine, sau ea a fost, intreaba-te pe tine insuti daca relatia merita sa fie salvata. Daca da, acest sfat te poate ajuta (si chiar te ajuta) sa treci peste aceasta epava pentru a avea un cuplu mai puternic si mai fericit.

Rupe legatura cu celalalt iubit

Incepe cu ceea ce este evident: Pune stop pe bune aventurii. Primul si cel mai important pas este sa elimini celalalt barbat sau cealalta femeie din vietile voastre, spune Scott Haltzman, un psihiatru din Naples, Florida, si autor al Secretele Supravietuirii Infidelitatii.

Nu il crede pe cuvant cand spune ca a sfarsit-o cu amanta sa sau sa te astepti ca el sa aiba incredere ca tu ai pus capat la tot. Amandoi trebuie sa va ocupati impreuna de aceasta despartire. Chiar daca va fi un moment incarcat emotional si, eventual, ireal ceea ce trebuie sa faci este sa stai jos impreuna cu partenerul tau si sa scrii catre amant-amanta un e-mail sau o scrisoare care spune foarte clar ca orice contact intre voi trebuie sa ia sfarsit, ca el sau ea nu mai poate face parte din viata voastra. Haltzman sugereaza formulari precum “Partenerul meu scrie aceasta scrisoare impreuna cu mine. Nu ne mai putem vedea. Trebuie sa lucrez la relatia mea. Te rog sa nu ma mai contactezi.”

In acest mod persoana care a fost inselata isi recapata o parte din putere, iar persoana care a inselat arata ca prioritatile ei au revenit la normal.

Devino transparent

Sunte sanse ca amantul/amanta sa raspunda la mesaj sau sa intre cumva in contact cu persoana din cuplu (pana la urma, aceasta persoana nu a respectat nici inainte limitele relatiei tale). De aceea este esential ca atat tu, cat si partenerul tau sa fiti de acord cu ceea ce Haltzman numeste “transparenta totala”, iar acest fapt insemna impartasirea oricarui lucru.

Trebuie sa va permiteti sa va uitati unul la mesajele celuilalt, la inregistrarile telefonice, e-mailuri, conturi sociale si la parolele bancare, chiar si la rezultatele testelor STD, atat timp cat partenerul care a fost inselat considera ca este necesar. Suna extrem de intruziv? Poate ca este. Insa Haltzman spune “toate eforturile tale ar trebui sa fie indreptate catre restabilirea increderii, o parte din acest proces fiind constituita de aratarea faptului ca nu ai nimic de ascuns.”

Pastreaza-ti totusi in minte faptul ca “trebuie sa iesi din modul detectivului care il prinde pe celalalt ca a gresit si sa te transformi intr-un partener care lucreaza pentru a face lucrurile sa mearga bine,” spune Saltzman.

Deci, daca partenerul tau primeste un mesaj de la fosta amanta, iar tu il vezi prima, nu il acuza imediat ca s-a intors la ea. Sau daca fostul tau amant te contacteaza, nu ascunde de frica acest lucru. In schimb, puteti discuta calm pana cand increderea este restaurata.

Cere, Spune

Fii pregatit sa intrebi si intreaba (sau sa raspunzi si raspunde) o multime de intrebari importante (si sfasietoare). Conform lui Haltzman, un mod sanatos de a discuta despre infidelitate este ca partenerul care a fost inselat sa obtina toate detaliile pe care le doreste, cine, ce, cand, unde, de ce, cum si cat de des. “Este posibil ca ei sa doreasca sa stie cat de departe a patruns intrusul in vietile lor: Partenerul care a inselat i-a cumparat cadouri sau a invitat-o pe acea persoana in casa pe care ei o detin?” spune el.

Daca tu esti persoana care intrebi, incearca sa ramai la intrebari cu al caror raspuns te vei simti confortabil. (Intreaba-te: Pot fi cu partenerul meu daca aflu aceasta informatie? Voi descoperi ceva folositor sau nu?”) Daca tu esti persoana care raspunde, raspunde direct si sincer la fiecare intrebare, chiar daca acestea sunt atat de specifice incat iti cer sa spui pozitia sexuala pe care ati folosit-o sau daca in acel proces au fost implicate jucarii. Intr-adevar. Aceasta se intampla deoarece, intocmai ca un anchetator al locului crimei, partea inselata nu va putea sa considere cazul inchis si sa mearga mai departe pana cand nu aude toate faptele pe care le-a considerat importante.

Fiind atat de cinstit, inselatorul arata si ca a terminat cu mintitul (ceva ce el sau ea a facut din belsug in timpul aventurii). Insa nu esti nevoit sa oferi detalii pe care partenerul tau nu le cere, iar daca esti intrebat/a cu privire la propriile sentimente, poti filtra raspunsul. Nu exista nici un motiv pentru care sa provoci durere prin spunerea unui lucru precum “Ea era mai fierbinte decat tine.” Saltzman spune ca “este mult mai important sa impartasesti faptele.”

Luati o pauza, Impreuna

O luna de miere in urma unei aventuri suna ciudat (si pare ultimul lucru de care ai avea nevoie acum), insa aceasta va conduce la inceperea imediata a vindecarii, spune Willard F. Harley, Jr. psiholog si autor al cartii Nevoile lui, Nevoile ei. Asa ca lasa in urma pentru o perioada prelungita de timp vorbitul despre aventura, precum si pe prietenii tai, familiile voastre si job-urile in favoarea unui timp dedicat exclusiv cuplului vostru. “Acesta este un pas emotional, nu unul rational,” spune Harley. “Daca doresti sa ramai impreuna cu partenerul tau, va trebui sa fii deschis fata de el.” Aceasta excursie te va ajuta, de asemenea, si sa scapi de comentariile celorlalti asupra a ceea ce s-a intamplat, comentarii carre ti-ar putea intuneca judecata si dorinta de a face lucrurile sa mearga bine in cuplul tau.

Harley recomanda excursiile care nu permit mintii sa rataceasca prea mult, asa cum sunt croazierele. Ideea este sa petreceti timp impreuna.Evitati gasirea unui alt cuplu cu care sa stati sau discutiile despre aventura (sau orice alt lucru care v-ar putea face sa va doriti sa fugiti de relatie). “Doar fiti impreuna si incercati sa faceti totul cat mai romantic posibil,” spune el. Cat in privinta sexului, puteti reveni inapoi la el de indata ce sunteti amandoi pregatiti si nu mai exista furie sau lipsa de sinceritate. Exista ceva de spus pentru a face un efort sa va reconectati fizic, iar in momentul in care faceti acest lucru, amandoi va veti simti mult mai bine in legatura cu uniunea voastra.

Retrezeste Pasiunea

In cele mai multe cazuri de divort, inselatul in sine nu este singurul factor care produce despartirea. Margaret Klaw, autor al Keeping it Civil, avocat si partener la Berner Klaw & Watson, LLC, in Philadelphia, spune “Aud ‘Intr-adevar, a existat inselaciunea, insa mariajul se terminase de ani buni.’” Deci cum iti poti transforma propria relatie intr-una din care sa faci parte din nou?

“Nu te intoarce la vechiul tau program (de dinainte de excursie),” spune Harley. In schimb, dedica timpului pentru cuplu cel putin 15 ore pe saptamana (doua ore pe zi sau mai tot week-end-ul), timp in care va puteti reconstrui romantismul si sa veniti in intampinarea nevoilor fizice si emotionale ale celuilalt. Faceti activitati care va plac amandurora, (incercati restaurante noi sau lucruri la moda), si mentineti activa onestitatea si transparenta.

Daca dupa toate astea, nu simtiti ca relatia voastra se imbunatateste, luati in considerare terapia sau consilierea de cuplu pentru a va ajuta cu gestionarea sentimentelor si dati-va seama care ar fi urmatoarea cea mai buna miscare a voastra.

Jurnalul unei femei inşelate

Jurnalul unei femei inşelate

Ţi s-a întâmplat vreodată să ajungi acasă cu 10 minute prea devreme? 10 minute. Cât fumezi două ţigări sau bei o cafea în grabă, ori îţi tragi sufletul…

Există divorțuri frumoase? Statistici despre divorturi

Există divorțuri frumoase? Statistici despre divorturi

Exista si divorturi frumoase? Intrebarea mi-a venit intr-o zi, in timp ce navigam aleatoriu prin haosul virtual al internetului. Am corelat-o aproape instantaneu cu faptul ca in ultima vreme am…

Torturi traznite pentru divort

Torturi traznite pentru divort

Taierea tortului este un act simbolic in mod normal asociat cu inceputul casatoriei. Dar, din ce in ce cupluri spun "nu" si celebreaza sfarsitul unei casatorii iubitoare sau nu chiar, in acelasi…

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII