Sa stii cand sa pleci...

Sa stii cand sa pleci...

Sa stii cand sa pleci...

  • Prima deziluzie in dragoste este groaznica. Pentru ca tot ceea ce ai primit in dar, ti se ia un cel mai brutal mod posibil. Idolii in care ai invatat sa crezi si la care te inchinai, se surpa deodata si sunt spulberati de vant. Ramai doar tu cu vantul nimicitor, vant ce te invaluie si te impiedica sa gandesti, sa gasesti solutii, adapost. Incotro o apuci, care este calea si cine te ajuta? ...

Prima deziluzie in dragoste este groaznica. Pentru ca tot ceea ce ai primit in dar, ti se ia un cel mai brutal mod posibil. Idolii in care ai invatat sa crezi si la care te inchinai, se surpa deodata si sunt spulberati de vant. Ramai doar tu cu vantul nimicitor, vant ce te invaluie si te impiedica sa gandesti, sa gasesti solutii, adapost. Incotro o apuci, care este calea si cine te ajuta? Fereastra salvatoare poate fi un parinte, un prieten, jobul. De fapt tu ai nevoie de timp. Timpul care sa vindece, care sa cicatrizeze, stergand voit raul. Ajungi sa reinveti sa zambesti, sa te bucuri de un cer senin de vara, de un film fain, de o prajitura savurata incet.

Iti amintesti ca ti-ai facut o promisiune, tie insati. Sa nu mai lasi niciodata lucrurile sa ajunga aici. Sa nu mai suferi niciodata din dragoste. Usor de zis. Greu de facut. A doua oara cand te loveste flama, constati ca esti si mai putin pregatita decat prima oara. Surprinzator accepti si mai multe necunoscute, si mai multe intrebari. Te consolezi ca esti mai coapta, nu mai ai doar 20 de ani, el la fel, e un om trecut prin viata. Stie mai multe, si nu are motiv sa te minta. Oare?

Privind in urma, realizezi de abia acum: jocul era cu mult mai periculos. Doar ca nu ai remarcat, aveai nevoie de o noua dragoste. Care a inceput la fel ca prima, furtunos, insistent, puternic, te lasa fara suflu. Mereu voia sa fiti impreuna, mereu gasea activitati in comun, tot timpul impreuna. Gata. Asta era. Depuneai armele. De data asta va fi bine. Dintr-o data, scenariul incepe sa se repete, cu similaritati fatale. Si iarasi, Dzeu a intervenit, poate a considerat ca nu meriti lectia dureroasa. Te-a ajutat sa descoperi minciunile, ticluite asa de atent, a ridicat cu rabdare val dupa val ca tu sa vezi realitatea hada. Bruta. Nemiloasa. Te scuturi ca dupa betie, treci la sentimente confuze. De data asta ochii iti sunt deschisi, urechile ciulite si gura neferecata.

Incerci sa il confrunti, probabil te astepti sa recunoasca macar ca si act final, de inchidere a piesei. Nu si nu. O tine pe a lui, ca e altceva, ca nu stie sa explice pentru ca nici el nu stie cum sa ii spuna, ce nume sa ii atribuie. Astepti inclestata cateva zile in plus sa ii demostrezi   injunghiindu-l cu pumnalele-i murdare. Ramane surprins, clar te subestimase, nu te vedea in stare sa fii persuasiva in jocul asta. Nu stie ce sa mai zica si cum sa mai zica in asa fel incat sa iti arate ca el este un tip bun, urmarit de ghinion. Nu mai musti momeala.

Procesul a fost dur, revenirea dificila, dar te feliciti singura si fara umbra de modestie  ca de data asta ai stiut exact cand a fost momentul sa pleci. Cand draga si scumpa decenta comuna ti-a ordonat sa faci stanga imprejur, sa parasesti lupta, sa renunti pentru ca nu exista invingatori, ci doar oameni umiliti cu suflete pustiite, ai ascultat. Ai renuntat. Nu e usor sa renunti, nu este lasitate, nu este frica. Este doar minimul de respect pe care ti-l poti acorda in astfel de episoade.

Guest autor la Supereva: Lacramioara. Lacramioara este autor in popularul blog Despredragoste.com

Va recomandam sa mai cititi:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Adelina
    Adelinatrimis la 28/5/2014

    Am ajuns si eu in asemenea situatie si nu stiu cum sa procedez mai departe avem doar 2 ani de la casatorie si am aflat ca ma inselat de 2 ori de o tipa miam dat seama singura cind am gasit mesajul lor de dragoste am ajuns sai vad sarutinduse imbratisinduse dupa care a urmat multe minciuni din partea lui se jura ca nu are nimic cu ea in una din certurile noastre mia zis si de a doua tipa . Acum mai suntem impreuna pentru ca avem un copil de 2 luni doar eu stiu cum rezist alaturi de el e groaznic sa sfii tradat si injosit.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Corina
    Corinatrimis la 8/10/2013

    Exact aşa am păţit eu,după o relaţie d 15 ani plus un copil făcut din dragoste la acel moment,in vârstă de 8ani.Ma minţit timp de nouă luni,cred poate si mai bine,având pe alta,eu încercând de mult timp sa il fac sa imi spună dacă are ceva pe suflet sa vb cu mine...până azi când am descoperit si le-am legat toate cap la cap...si timp de o saptamana de la descoperire m-ă minţit fără nici o neruşinare...si m-am gândit ca nu pot sta cu un om care ma minte zilnic si ma folosea doar când avea nevoie,tot timpul eram ca o piedică pt el,un deranj,si cum zicea el in unele mesaje trimise tarfei "dacă nu era fata"...deci iubire,dragoste nu a mai fost din partea lui pt mine de mult timp si nu mi-am cerut mult decât sa ma iubească:((

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII