Cand bebelusul are pielea sensibila: 6 sfaturi de retinut

Cand bebelusul are pielea sensibila: 6 sfaturi de retinut

Cand bebelusul are pielea sensibila: 6 sfaturi de retinut

Cand bebelusul are pielea sensibila: 6 sfaturi de retinut.

In primul rand trebuie sa stii ca bebelusii in general au o sensibilitate crescuta a pielii si chiar daca bebelusul tau nu sufera de vreo afectiune cutanata sau nu are probleme deosebite legate de piele, ar tebui sa ai grija in permanenta de modul in care ii asiguri igiena si de produsele pe care le folosesti in acest scop.

Iata cateva lucruri de care ar trebui sa tii seama pentru ca pielea sensibila a bebelusului tau sa fie bine ingrijita:

Cand bebelusul tau are pielea sensibila – 6 sfaturi de retinut:
Nu face excese!
Evita factorii nocivi!
Alege produse de calitate!
Evita produsele antibacteriene!
Evita produsele parfumate!
Testeaza produsele!

Bebelusii au pielea sensibila

In primul rand trebuie sa stii ca bebelusii in general au o sensibilitate crescuta a pielii si chiar daca bebelusul tau nu sufera de vreo afectiune cutanata sau nu are probleme deosebite legate de piele, ar tebui sa ai grija in permanenta de modul in care ii asiguri igiena si de produsele pe care le folosesti in acest scop.

Baita nu trebuie sa devina o obsesie

Baita este necesara, insa nu trebuie sa devina o obsesie. Doua trei baite pe saptamana sunt in mod normal suficiente pentru un bebelus, iar daca bebelusul tau are piele sensibila este indicat ca timpul de baita sa fie redus.

Evita factorii nocivi!

Soarele, apa sarata a marii sau apa dezinfectata din piscina, vantul, unele alimente care contin substante toxice, toate acestea pot afecta pielea sensibila a bebelusului in diferite moduri. De aceea, daca stii ca bebelusul tau are o pielesensibila, predispusa la alergii si iritatii, incearca sa elimini pe cat posibil toti acesti factori externi, protejandu-l prin diverse metode, cum sunt si cele enuntate in randurile de mai sus.

Alege produse de calitate!

Nu ai nevoie de foarte multe produse cosmetice pentru ingrijirea pielii bebelusului, insa ai grija ca cele pe care le folosesti sa fie de calitate. Citeste cu atentie etichetele, evita produsele care contin foarte multe chimicale, mai ales parabeni si ftalati, substante extrem de nocive pentru organism. Iadeal este sa folosesti produse cosmetice special concepute pentru bebelusi, care sa contina cat mai multe ingrediente naturale.

Evita produsele antibacteriene!

Chiar daca microbii reprezinta un stres, deocamdata nu este nevoie sa apelezi la produse antibacteriene, pentru ca acestea contin substante chimice mai putrnice, pe care pielea sensibila a bebelusului este posibil sa nu le tolereze.

Evita produsele parfumate!

Substantele care au parfumul produselor cosmetice sunt de obicei iritante si alergene cauzand reactii immediate la nivelul pielii. De aceea este de preferat sa alegi produse cosmetice fara parfum.

Testeaza produsele!

Orice produs cosmetic pentru bebelusi trebuie mai intai testat. Fa un test punand o mica cantitate pe bratul bebelusului si observa daca produsul produce schimbari ale pielii pentru a vedea cum reactioneaza aceasta la folosirea lui. Daca observi ca produsul irita pielea, nu il folosi!

Pe masura ce creste, pielea bebelusului va deveni mai rezistenta si mai putin sensibila la factorii externi, ingrijirea ei devenind un proces absolut firesc, pe care copilul si-l va insusi in mod firesc. Tot ce trebuie sa faci pentru ca acest lucru sa se intample negresit, este sa ai rabdare si sa alegi acum tot ceea ce este mai bun pentru bebelusul tau. 

Pe Desprecopii.com se fac regulat testari de produse de calitate pentru bebelusi - asa ca vino si tu oe Forumul Desprecopii si vei afla cand sunt urmatoarele testari de produse pentru bebelusi.

 

Baita bebelusului: un ghid practic, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute

Absolut necesara pentru igiena si pentru mentinerea sanatatii, baita bebelusului inseamna totusi mai mult decat atat. Experinta mea de mamica a doi copii extrem de diferiti, nu doar prin sex si prin cei 10 ani care ii despart, ci si printr-o sumedenie de trasaturi de personalitate, ma face sa cred ca baita este, dincolo de un obicei cotidian ce tine de igiena, o modalitate de a intensifica atasamentul copilului fata de parinti si o ocazie extraordinara pentru acestia de a se bucura de minunea de a fi parinte. Citeste un ghid practic despre baita bebelusului, dincolo de ritualuri sofisticate si idei preconcepute.

Despre baita si ingrijirea bebelusului merita citit si:

Prima baie a bebelusului meu
Baita impreuna cu copilul - DA sau NU?
Cele 5 nevoi esentiale ale unui bebelus
80 de sfaturi si invataturi de la babe
Leziuni cutanate comune la nou-nascuti 
Iritatia produsa de scutece
Traditii romanesti: prima scalda sau prima baita

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII