Cat este de nesanatos sa...

Cat este de nesanatos sa...

Cat este de nesanatos sa...

  • Cat este de nesanatos sa...testezi un ruj, sa mananci la birou sau sa mergi la sala de fitness? Iata cateva sfaturi pentru toate superevele.

Cat este de nesanatos sa...testezi un ruj, sa mananci la birou si sa mergi la sala de fitness? Iata cateva sfaturi pentru toate superevele.

Testarea fardurilor

Crezi sau nu, cel putin 75% din fardurile pentru testare sunt contaminate cu fungus, staphylococus si bacteria E.coli. "Este improbabil ca aceste mici doze sa cauzeze infectii", ne marturiseste Profesorul Elizabeth Brooks. "Insa nu le-as pune pe fata." Testeaza rujul, conturul de ochi si fardurile pe dosul palmei, deoarece ochii si gura sunt cele mai predispuse la infectii.
 
Refolosirea sticlei de apa

Inainte de a te duce sa umpli din nou sticla de apa, mai gandeste-te o data. Un studiu efectuat la Universitatea din Calgary a descoperit un nivel inalt de bacterii in sticlele de plastic care au fost reumplute si nespalate corespunzator. Si nu doar atat: au fost descoperite si urme de bacterii fecale, probabil din cauza nespalarii regulate pe maini. Solutia cea mai sigura? Ramai la paharele de unica folosinta sau pune sticlele in masina automata de spalat vase dupa fiecare folosire.

Sala de fitness

Bacteria care cauzeaza infectii ale pielii si Sindromul Socului Toxic este cel mai des gasita pe echipamentul din sala de fitness. "Daca nu ai rani deschise, pielea va tine aceasta bacterie la distanta", ne spune Philip Tierno, autorul "The secret Life Of Germs". "Insa evita sa stergi echipamentul cu acelasi prosop cu care iti stergi transpiratia." Si nu in ultimul rand, nu purta aceeasi pereche de pantaloni doua zile la rand, cel putin usuca-i imediat dupa ce te-ai schimbat.

Pedichiura

Majoritatea saloanelor de infrumusetare sunt extrem de curate, insa dermatologul Phoebe Rich ne da cateva sfaturi. Verifica daca locul in care iti asezi picioarele in apa este curat, (pielea si parul din scurgere pot crea mediul ideal pentru bacterii) si nu de epila cu lama inainte de o pedichiura (pielea va fi mai sensibila iar bacteriile pot intra cu usurinta in ea). 

Pranzul la birou

"Majoritatea persoanelor care lucreaza la birou ating cel putin 30 de lucruri intr-un singur minut", ne spune Profesorul Charles Gerba, microbiologist. Acest lucru inseamna ca mainile tale sunt pline de bacterii, iar daca un coleg stranuta sau tuseste, acesta poate imprastia bacterii pe tastatura sau agenda ta. Dragut, nu? Vrei sa te mentii curat si in siguranta? Inainte de a manca spala-te pe maini si nu manca niciodata direct de pe birou. Acesta are mai multe bacterii decat capacul de la toaleta!

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Despre sanatatea familiei mai cititi

Dictionarul vitaminelor
Lista neagrã a substantelor chimice care otrãvesc alimentele
Anticonceptionalele hormonale - Mit si Realitate
Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?
Telefonul mobil in atentie
Antibioticele si cancerul de san
Anti-perspirantele si cancerul de san
Atotputernicul arbore genealogic
Sexul si alimentele din bucatarie
Vergeturile si tratamentul lor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII