Parul bebelusului: O frizura pentru bebe...

Parul bebelusului: O frizura pentru bebe...
-
De ce au unii copii mai mult par decat altii? De ce unii se nasc cu o
claie de par si altii vin pe lume doar cu un pufulet incolor? Dermatologii
sustin ca este vorba de o predispozitie ereditara si le recomanda parintilor
sa-si priveasca propriile fotografii de pe vremea cand erau bebelusi. Nu va
panicati si asteptati linistita ca bebelusul sa isi arate cu timpul preferinta
pentru o anume frizura. Iata mai multe intrebari si raspunsuri despre parul
bebelusilor.
Parul bebelusilor prezinta mosteniri genetice
Daca ambii parinti au venit pe lume cu o claie de par, atunci progenitura lor are sanse mari sa aiba nevoie de pieptan inca din primele zile de viata. Pentru parintii copiilor cheli, iata si o consolare: faptul ca micutul are sau nu par la nastere nu spune nimic despre cat par va avea el mai tarziu. Abia in jurul celei de-a treia aniversari e posibila o prognoza in acest sens.
Cum evolueaza parul bebelusului?
De exemplu un copil care are parul drept, nu va avea niciodata bucle. Parul se "indeseste" odata cu cresterea copilului, prin cresterea diametrului firului de par de la 0,06 mm la cca. 0.09 mm.
Dar culoarea? Se va inchide la culoare parul blond? Exista posibilitatea ca parul saten sa se mai deschida la culoare? Ambele situatii sunt posibile, spun dermatologii. Preziceri timpurii referitoare la culoarea parului furnizeaza genele si sprancenele. Un copil cu gene si sprancene negre si parul brunet, nu va putea fi niciodata blond. Parul bebelusului in primul an de viata In primul an de viata podoaba capilara cunoaste mari transformari. Imputinarea parului este mai dramatic resimtita de parintii copiilor cu par mult, decat de cei ai bebelusilor fara par. Asta deoarece, incepand cu a treia luna de viata, parul cade relativ masiv si destul de brusc. Acest fapt nu este ceva patologic. Parul bebelusilor are un alt ciclu de crestere decat cel al adultilor. Ciclul dureaza cateva luni (crestere, faza de tranzitie si faza de acalmie). De aceea exista perioade in care parul cade in cantitati mari. Iar apoi cand creste, nu o face uniform, ci firele de parrasar mai mult in crestet. Asa se constituie "frizura motata": in varful capului par mult, pe partile laterale putin, iar pe ceafa, mai nimic.
In aceasta faza, trebuie sa ai rabdare: in curand vor fi acoperite si golurile. Experinta arata ca parul sanatos are nevoie de mai mult timp, iar o frizura pe cinste apare, adesea, si pe capsoarele care au fost lipsite de par timp indelungat. De ce avem par deci? Multi se intreaba: de ce evolutia omului a ingaduit pastrarea parului de pe cap? Mai ales ca ne simtim foarte bine fara par pe restul corpului. In primul rand, parul reprezinta o protectie impotriva frigului dar si a caldurii. Caci, pe de o parte, prin cap, care are o suprafata mare la om, se pierde multa caldura, iar pe de alta parte, creierul trebuie ferit de supraancalzire. Ca sa va amuzati cititi: 80 de sfaturi si invataturi de la babe |
Alaptarea bebelusului
Stimularea nou-nascutului
Sanatatea tinerei mame dupa nastere
Diete sanatoase pentru mami
|
Asa ca, parinti ai bebelusilor fara par, nu uitati ca bascuta si palarioara de soare sunt accesorii garderobei lor!
autor: Desprecopii.com,
Redactor Cristina Dinu, Articol aprobat de Colegiul Medicilor
Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate, Desprecopii.com
2008
Pentru suport, prietenie si atitudine, va
recomandam urmatoarele forumuri:
![]() |
Parintii intreaba, parintii raspund! |
![]() |
Clubul scutecelor (0-4 ani) Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani. |
Mai cititi:
Comunitatea Desprecopii
Peste 200.000 de membri inregistrati!
Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Parul bebelusului: O frizura pentru bebe....

Intrebari si raspunsuri
Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!Forumuri Recomandate

Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori
Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus: alaptarea. Probleme, bucurii si povesti de succes din timpul acestui timp special.
Discutii generale
LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
Ultimile 4 comentarii
este recomandat ca bebelusii sa fie tunsi de la 18 luni, daca parul este deja mare sau 24 luni, iar apoi se tund varfurile cca.1-2 cm. scalpul lor trece prin anumite procese de aceea este astfel indicat.
chiar daca e contrast, se poate ca un copil cu genele si sprancenele negre sa fie blond (cunosc o fetita de 4 ani in acest fej). argumentele nebazate pe cercetari sau din realitate nu-si au rostul.
Nu este deloc adevarat ca daca tunzi copilul nr. 0 sau 1 i se indeseste parul!Este o falsa parere, ba mai mult ramine si copilul traumatizat (mai ales daca este fetita).Copilul seamana cu cei din familie.
am o fetita de 14 luni si nu stiu care este varsta la care se tunde. se spune ca este bine ptr. regenerare.
Scrie un comentariu
Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII