Sorbet cu lamaie si rozmarin

Sorbet cu lamaie si rozmarin

Sorbet cu lamaie si rozmarin

  • O reteta perfecta pentru zilele calduroase de vara. Bucatarul SuperEvei recomanda cu incredere aceasta reteta de sorbet tuturor! Insa aveti grija la copii, reteta contine alcool!

Servire: 8-10 portii

Ingrediente:

  • 340g zahar
  • 350ml apa
  • 40-50g rozmarin proaspat (taiat fin)
  • 1 lamaie
  • 3 linguri vodka

Preparare:

Intr-o cratita combinati zaharul cu apa si amestecati pâna ajunge la punctul de fierbere; reduce-ti caldura la mic si lasati sa fiarba 5 minute. Acum opriti caldura, adaugati rozmarinul, puneti un capac la cratita, si asteptati aproximativ 10 minute sau aâna cand amestecul se raceste.

Strecurati cu ajutorul unei site compozitia de frunzele de rozmarin, adaugati sucul unei lamai, vodka, si amestecati bine.

Metoda de congelare

Turnati compozitia intr-un recipient, acoperiti-o si puneti-o la congelator. Cand este pe jumatate inghetata luati o furculita, amestecati putin si puneti recipientul inapoi la rece. Cand a inghetat bine, asezati serbetul din congelator intr-un mixer, amestecati pana se inmoaie si apoi puneti-l inapoi la congelator pana cand doriti sa il serviti.

Important!

-Vodka (sau orice alt tip de alcool) este secretul unui serbet moale. Alcoolul in sine nu ingheata, si adaugat un pic in serbet va avea aceeai proprietate. Vodka este o alegere excelenta, deoarece nu afecteaza gustul serbetului.
-serbetul poate fi pregatit cu 3 zile in avans
-poate fi servit cu fructe sau sos de fructe

Va dorim pofta buna!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII