Dieta miraculoasa de 5 zile

Dieta miraculoasa de 5 zile

Dieta miraculoasa de 5 zile

  • Dieta miraculoasa de 5 zile este un program alimentar creat de nutritionistul Adele Puhn. Filozofia de baza a dietei este ca administrand nivelul zaharului din sange veti elimina pofta de alimente dulci inutile ca zaharul, prajiturile, cafeina si alcoolul.

Dieta miraculoasa de 5 zile este un program alimentar creat de nutritionistul Adele Puhn. Filozofia de baza a dietei este ca administrand nivelul zaharului din sange veti elimina pofta de alimente dulci inutile ca zaharul, prajiturile, cafeina si alcoolul. Dupa ce stabilizati nivelul zaharului, nu veti mai fi supusa fluctuatiilor extreme ale nivelului energiei, care declanseaza adesea alimentatia in exces sau cedarea in fata unor alimente nepotrivite.

Elementele de baza ale dietei ce regleaza nivelul de zahar

Dieta este conceputa cu atentie pentru a regla nivelul zaharului din sange astfel ca poftele sa dispara. Dieta miraculoasa nu tine de fapt 5 zile, insa cinci zile este timpul necesar pentru stabilizarea nivelului zaharului.

Puhn explica in detaliu exact care sunt alimentele pe care ar trebui sa le mancati si la ce ore. Dieta contine trei mese principale si trei-patru mici gustari zilnic.

Exista reguli stricte privind orele de masa:

  • micul dejun trebuie sa fie luat in treizeci de minute de cand v-ti dat jos din pat.
  • pranzul trebuie luat inainte de 1 pm, iar cina nu mai tarziu de 7 pm
  • trebuie sa luati gustari cat de des este necesar intre mese astfel incat sa nu treaca mai mult de trei ore fara sa mancati. Asta inseamna ca veti lua una-doua mici gustari intre micul dejun si pranz precum si una-doua gustari dupa-amiaza.

Micul dejun este format dintr-o combinatie de proteine si carbohidrati complecsi in timp ce pranzul si cina contin proteine si legume. Gustarile dintre mese sunt fructe si legume cu indice glicemic redus ca mere, salata si pepene.

Cei care tin dieta trebuie sfatuiti sa evite anumite alimente care au un indice glicemic ridicat, precum iaurtul, bananele, strugurii si chiflele. Alimentele cu indice glicemic ridicat trebuie evitate, de exemplu este de evitat sa mancati o chifla la micul dejun, paste la pranz sau struguri la gustare.

Toate regulile programului ditetic de reducere a nivelului zaharului trebuie urmate exact, altfel va trebui sa reincepeti programul ca sa functioneze. Dupa ce nivelul zaharului este stabilizat, uneori mai puteti sa va rafatati cu cate ceva.

Dieta celor 5 zile sustine ca 75% din greutatea pierduta este fiziologica, in timp ce restul de 25% este legat de modele emotionale si comportamentale. Creatoarea ei le ofera celor care tin dieta instrumente cu care pot ataca ambele directii astfel ca ei sa poata pierde in greutate, sa-si ridice nivelul energiei si sa-si imbunatateasca starea de sanatate.

Alimente recomandate

Albusul de ou, pieptul de pui, carnea de curcan, salata cerde, castravetii, rosiile, ardeii, telina, merele, portocalele, pepenele, capsunile.

Exemplu de program dietetic

Micul dejun
 - Omleta de albusuri cu ovaz

Gustarea de dimineata
 - Mar

Pranzul
 - Salata cu carne de pui

Gustarea de dupa-amiaza
 - Pepene galben

Cina
 - Curcan cu legume

Recomandari privind exercitiile fizice

Dieta celor 5 zile se concentreaza pe ajustarea dietei pentru a stabiliza nivelul zaharului din sange, iar exercitiile fizice nu sunt mentionate in cartea care o descrie.

Preturi si cheltuieli

Cartea The 5-Day Miracle Diet se vinde in SUA cu 17,45 dolari.

De asemenea, doritorii pot cumpara suplimentul 5-Day Miracle Diet Companion pentru 4,99 dolari, care include pagini din ziare, evaluari saptamanale, controale lunare, sfaturi si retete pentru reglarea nivelului zaharului din sange.

Avantaje

  • Elimina carbohidratii rafinati si dulciurile.
  • Trateaza factorii psihologici legati de supraalimentare.
  • Micul dejun este asociat cu ameliorarea controlului greutatii.
  • Autoarea este un nutritionist atestat.
  • Programul poate fi adaptat celor care au un regim de viata vegetarian si celorcu rezistenta la insulina si dependenta de carbohidrati.
  • Contine exemple de meniuri.

Dezavantaje

  • Este restrictiva si necesita eliminarea multor alimente.
  • Este dificil de urmat.
  • Titlul cartii este inselator fiindca de fapt nu este vorba despre o dieta ce dureaza 5 zile.
  • Necesita urmarirea indicelui glicemic al alimentelor pe care decideti sa le mancati.
  • Unii cititori pot considera limbajul prea stiintific al cartii ca fiind coplesitor.
  • Are un continut prea redus de calorii si carbohidrati pentru persoanele active fizic.
  • Este nepotrivita din punct de vedere nutritiv si nu poate fi mentinuta ca abordare pe termen lung in controlul greutatii.
  • Cele mai multe persoane vor recupera kilogramele pierdute dupa ce revin la alimentele interzise.

Concluzii

Dieta de reglare a nivelului zaharului din sange este de fapt o dieta cu continut redus de carbohidrati si continut caloric redus. Desi probabil nu va va ajuta sa imbunatatiti controlul zaharului din sange, in principiu pierderea in greutate pe care o veti obtine prin acest program este cel mai probabil sa fie legata de reducerea numarului de calorii.

Dieta celor 5 zile este foarte restrictiva si necesita eliminarea unei mari varietati de alimente, fiind dificil de urmat pe termen lung. In cele mai multe cazuri acest tip de program alimentar duce la recuperarea greutatii pierdute dupa ce incepeti sa urmati o dieta mai echilibrata.

5 diete cu rezultat garantat recomandate de Supereva.ro


  Forum unde comentam cu placere si ne sustinem

 Diete si iar Diete ...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII