Dieta celor 21 zile

Dieta celor 21 zile

Dieta celor 21 zile

  • Gazda unui talk show laureat cu Emmy, Montel Williams, este autorul cartii Living Well: 21 Days to Transform Your Life, Supercharge Your Health, and Feel Spectacular (Viata buna: 21 de zile ca sa va transformati viata, sa va schimbati radical sanatatea si sa va simtiti extraordinar) . In aceasta carte incearca sa-si converteasca cititorii la un stil de viata mai sanatos adoptand o dieta de baza si niste obiceiuri legate de bunastarea fizica.

Gazda unui talk show laureat cu Emmy, Montel Williams, este autorul cartii Living Well: 21 Days to Transform Your Life, Supercharge Your Health, and Feel Spectacular (Viata buna: 21 de zile ca sa va transformati viata, sa va schimbati radical sanatatea si sa va simtiti extraordinar) . In aceasta carte incearca sa-si converteasca cititorii la un stil de viata mai sanatos adoptand o dieta de baza si niste obiceiuri legate de bunastarea fizica.

Dupa ce a fost diagnosticat cu scleroza multipla, Williams a anceput sa exploreze metode dietetice de vindecare. El a ajuns la concluzia ca baza unei stari bune de sanatate anseamna eliminarea alimentelor junk food si pastrarea unei doze foarte ridicate de fructe si legume proaspete in alimentatie.

Folosind aceste principii simple prezentate in carte, Williams si-a redus simptomele sclerozei multiple cu 30-40% si a putut sa anceteze sa ia medicamente antidepresive.

Elementele de baza ale dietei de 21 de zile

Williams spune ca nu-i place cuvantul „dieta” si ca prefera sa-si numeasca planul „regim alimentar”. El sustine ca acest regim reprezinta o schimbare a stilului de viata si este ceva ce trebuie sa faceti pentru tot restul vietii.

El ai sfatuieste pe toti cei care ai urmeaza programul sa elimine tot ce anseamna junk foods si alimente procesate. Ancercati sa reduceti cantitatea de gunoi produs de om pe care o introduceti an corp si va veti simti mai bine, spune Williams.

Baza regimului alimentar al lui Montel Williams presupune sa mancati cat mai multe fructe colorate si legume verzi. El este un sustinator al delicateselor verzi, o combinatie de fructe si legume cu frunze verzi.

Montel ancepe fiecare dimineata cu o bautura verde, an care variaza ingrediente precum mere, portocale, piersici, spanac, salata verde, sfecla si mango. Williams spune ca delicatesele verzi sunt „culmea nutritiei” si a energiei si ai dau putere an fiecare zi.

Dieta de 21 de zile recomanda si adoptarea unei diete de tipul celei mediteraniene ce include o doza ridicata de ulei de masline, cereale integrale, nuci alune si seminte, precum si un consum mai ridicat de peste an locul carnii rosii.

Cartea include si jurnale de alimentatie si de exercitii fizice, create pentru a va ghida prin procesul schimbarii stilului de viata si a va urmari progresele.

Alimente recomandate

Fructele, legumele, delicatesele verzi, sucurile verzi, cartofii dulci, orezul brun, quinoa (planta anrudita cu stirul), nucile si alunele, semintele, avocado, somon, carne slaba de curcan, carne slaba de vita, ulei de masline, ulei de rapita, ciocolata de casa, goji.

Exemplu de plan dietetic

Micul dejun
 - Suc verde (de castraveti, telina, sfecla mangold, napi, mere vezi si lamai verzi)

Gustarea de dimineata
 - Delicatesa verde cu banane, portocale si laptuci

Pranzul
 - Supa de miso rosu (miso este un condiment preparat din orez, orz si soia)
 - La care adaugati somon salbatic de Alaska

Gustarea de dupa-amiaza
 - Amestec de seminte de floarea soarelui, caju, stafide si goji

Cina
 - Pui fript amestecat an tigaie cu varza chinezeasca
 - Orez brun fiert

Recomandari privind exercitiile fizice

Ca fost practicant de bodybuilding, Montel Williams stie cat de importante sunt exercitiile fizice, ansa acum le practica pentru el ansusi, an loc de a se pregati de competitii.

Cartea The 21 Day Diet include un plan detaliat de exercitii care presupun o combinatie de mers in ritm sustinut, antrenament de forta si exercitii de flexibilitate.

Preturi si cheltuieli

21 Days to Transform Your Life, Supercharge Your Health, and Feel Spectacular costa 15 dolari an SUA.

Avantaje

  • Incurajeaza consumul ridicat de fructe si legume proaspete.
  • Abordarea holistica a vindecarii si starii de bine.
  • Poate fi mentinuta ca stil de viata si de alimentatie.
  • Poate ajuta la tinerea sub control a multor boli.
  • Retetele si sugestiile de alimente sunt atragatoare si satisfac pofta de mancare a barbatilor.
  • Incurajeaza exercitiile fizice.

Dezavantaje

  • Poate necesita mai mult timp pentru prepararea mancarii.
  • Williams nu este un profesionist an tratarea bolilor.
  • Unii cititori ar putea sa nu aprecieze abordarea simplista a lui Williams.

Concluzii

Cei care urmeaza dieta celor 21 de zile au o abordare care revine la principiile de baza ale dietei si sanatatii ce infatiseaza situatia generala si evidentiaza importanta uneio doze ridicate de legume si fructe proaspete. Desi Montel Williams nu este medic, el pune accentul pe concepte nutritionale solide ce ofera o baza buna a unui stil de viata sanatos pentru intreaga viata.

5 diete cu rezultat garantat recomandate de Supereva.ro


  Forum unde comentam cu placere si ne sustinem

 Diete si iar Diete ...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Maria
    Mariatrimis la 31/3/2014

    Conform normelor gramaticale în vigoare, la începutul cuvantului se scrie cu î, nu cu â. Drept urmare avem a începe, NU a âncepe. Avem în, NU ân.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII