Acneea la bebelusi: cum o tratam cu ulei de nuca de cocos

Acneea la bebelusi: cum o tratam cu ulei de nuca de cocos

Acneea la bebelusi: cum o tratam cu ulei de nuca de cocos

Cauzele acneei la bebelusi nu au fost identificate, chiar daca este o conditie comuna a pielii. Acneea bebelusilor este definita ca niste mici pete rosii sau cosuri care se dezvolta pe fata sau pe corp. De obicei, acneea va trece de la sine, chiar si fara tratament. Aceasta conditie nu trebuie confundata cu milia, care prezinta mici umflaturi albe pe fata - deoarece milia nu are lagatura cu acneea bebelusului.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce este milia?
Cum arata acneea la bebelusi?
Acneea poate fi prezenta de la nastere
Este posibil sa vedeti urme de acnee pe pielea bebelusului
Cum folosim ulei de nuca de cocos pentru acneea bebelusului?
Pot tratamentele de acasa sa elimine acneea bebelusului?
Cand sa cer sfatul medicului?

Ce este milia?

Milia prezinta mici umflaturi albe care se pot dezvolta pe fata bebelusului. Ele apar atunci cand celulele moarte ale pielii sunt prinse in buzunare mici ale pielii si pot aparea la cateva saptamani de la nastere. Milia nu are legatura cu acneea bebelusilor si nu necesita tratament.

Cum arata acneea la bebelusi?

Ca si acneea la adolescenti si adulti, acneea la bebelusi apare, de obicei, ca niste pete rosii sau cosuri. Pustulele albe se pot dezvolta, de asemenea, iar pielea rosie poate inconjura umflatura.

Bebelusii pot dezvolta acnee pe toata fata, dar este mai frecventa pe obraji si chiar pe spate.

Acneea poate deveni mai pronuntata daca bebelusul este agitat sau plange. Tesaturile groase pot, de asemenea, sa irite acneea, la fel ca si saliva care sta prea mult pe fata.

Acneea poate fi prezenta de la nastere

In cele mai multe cazuri insa, se va dezvolta in termen de doua pana la patru saptamani dupa nastere. Poate dura cateva zile sau cateva saptamani, desi unele cazuri se pot mentine timp de cateva luni.

Este posibil sa vedeti urme de acnee pe pielea bebelusului

Deoarece bebelusii au o piele sensibila, ei pot suferi cu usurinta anomalii care pot cauza semne rosii pe piele, ce pot fi umflate sau pot provoca mancarime. In timp ce acneea nu va determina intotdeauna o infectie suplimentara, poate fi inconfortabila pentru bebelus, mai ales daca provoaca mancarime. De asemenea, bebelusul poate incerca sa atinga eruptiile, ceea ce poate duce la infectii. Utilizati ulei de nuca de cocos pentru a usura situatia.

Cum folosim ulei de nuca de cocos pentru acneea bebelusului?

Luati putin ulei de nuca de cocos in palme si frecati usor cu degetul pentru a-l incalzi. Aplicati-l acum pe acneea bebelusului si lasati-l sa actioneze un timp, pana intra in piele. Puteti spala mai tarziu cu apa calda sau nu.

Pot tratamentele de acasa sa elimine acneea bebelusului?

In timp ce asteptati ca acneea bebelusului sa treaca, exista lucruri pe care le puteti face pentru a mentine pielea micutului cat mai sanatoasa.

Mentineti fata bebelusului curata

Spalati zilnic fata bebelusului cu apa calda. Cautati un sapun usor si hidratant. Cand aveti indoieli, cereti recomandarea medicului pediatru.

Nu frecati pielea

Frecarea pielii cu un prosop poate agrava situatia. In schimb, spalati usor pielea si stergeti prin tamponare cu un prosop curat si finut.

Evitati lotiunile

Lotiunile si cremele pot agrava situatia, iar acneea se poate inrautati. Daca vi se pare ca pielea este foaret uscata, folositi putin ulei de cocos in schimbul lotiunii.

Nu stoarceti

Evitati ciupirea sau stoarcerea acneei. Acest lucru va irita pielea bebelusului, pot agrava acneea si de asemenea, mcutul poate ramane cu cicatrici.

Fiti rabdatori

Acneea bebelusului este de obicei inofensiva si ar trebui sa treaca intr-o perioada scurta de timp.

Cand sa cer sfatul medicului?

Nu exista tratament pentru acneea la bebelusi, dar trebuie sa consultati medicul pediatru daca aveti orice indoiala.

La unii bebelusi, ceea ce presupuneti ca este acnee poate fi de fapt o reactie alergica sau o eczema. Daca este suspectata o reactie alergica, medicul va investiga modul de determinare a alergenului. Eruptiile cutanate ar trebui rezolvate odata ce alergenul este gasit si eliminat din mediul copilului. Eczemele pot fi tratate cu produse fara prescriptie medicala, sau un medicament cu prescriptie usoara, daca medicul considera ca este necesar sau prin eliminarea alergenilor alimentari si prin administrarea probioticelor.

Acneea bebelusului

Desi poate parea cam ciudat, bebelusii pot face si ei acnee. Cunoscuta sub denumirea de acnee neonatala, aceasta afectiune cutanata apare la peste 40% dintre bebelusi. Se manifesta inca din primele saptamani de viata, de obicei din a doua sau a treia saptamana, si persista pana in luna a sasea. De obicei, parintii se ingrijoreaza prea mult din cauza acneei neonatale. Din fericire este ceva trecator si, in plus, bebelusul nu este deranjat de bubite, asa ca ar trebui sa va calmati.... citeste mai departe AICI

 

 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. DESCARCA ACEASTA APLICATIE DE AICI.   

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII