Cum respira fatul in burtica mamei?

Cum respira fatul in burtica mamei?

Cum respira fatul in burtica mamei?

Cum respira fatul in uter?

Bebelusul din burtica mamei face schimb de oxigen si dioxid de carbon cu mama prin intermediul placentei si al cordonului ombilical. Sangele mamei circula prin placenta si transporta substante nutritive catre copil. Placenta este atasata de peretele uterin si de cordonul ombilical, care sunt atasate de copil. In realitate, mama respira pentru copil. Mama inspira si respira aer oxigenat, care trece prin sistemul sau circulator catre copil, prin intermediul placentei si al cordonului ombilical. Dioxidul de carbon se intoarce de la copil prin cordonul ombilical si prin placenta catre mama, care expira si elimina deseurile din organism.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum respira bebelusul in burtica mamicii?
Respiratia normala
Respiratia prin intermediul placentei si al cordonului ombilical
Practica respiratiei si surfactantul
Prima respiratie a bebelusului

Cum respira bebelusul in burtica mamicii?

As vrea sa stiu daca bebelusul poate respira in burtica mamei - se intreaba o mamica prin sectiunea de intrebari a aplicatiei Odiseea Sarcinii.

Ei bine, bebelusul din burtica mamei nu respira pe gura si nas cat timp este in uter. Nasterea este momentul in care bebelusul respira pentru prima data. Pana la iesirea din uter, copilul se dezvolta intr-un mediu plin de lichid amniotic. Spre deosebire de plamanii mamicii, care se dilata si se contracta in timp ce respiri, plamanii unui copil nenascut sunt subdezvoltati, neumflati, si plini de lichid amniotic. In schimb, fatul in dezvoltare primeste toate beneficiile respiratiei, inclusiv oxigenul, cu ajutor de la mama.

Respiratia normala

Plamanii si sistemul tau circulator, care include circulatia sangelui, transporta oxigen si substante nutritive pentru organismul tau si ajuta la eliminarea deseurilor din organism. Respiratia normala, inhalarea si expirarea, foloseste plamanii pentru a transporta aerul oxigenat la vasele de sange, ajungand apoi in circulatia sangelui.

Acelasi proces elimina dioxidul de carbon din sange si furnizeaza substante nutritive organismului. Sistemul circulator al copilului tau este inca in dezvoltare in timp ce el se afla in uter, fapt pentru care cordonul ombilical si placenta, care conecteaza copilul de mama, efectueaza munca ce in mod normal apartine plamanilor.

Respiratia prin intermediul placentei si al cordonului ombilical

Copil nenascut face schimb de oxigen si dioxid de carbon cu mama sa prin intermediul placentei si al cordonului ombilical. Sangele mamei circula prin placenta si transporta substante nutritive catre copil. Placenta este atasata de peretele uterin si de cordonul ombilical, care sunt atasate de copil. In realitate, mama respira pentru copil. Mama inspira si respira aer oxigenat, care trece prin sistemul sau circulator catre copil, prin intermediul placentei si al cordonului ombilical. Dioxidul de carbon se intoarce de la copil prin cordonul ombilical si prin placenta catre mama, care expira si elimina deseurile din organism.

Practica respiratiei si surfactantul

Desi copilul tau nenascut nu respira aer, invata practica repiratiei inca din uter. La aproximativ noua saptamani de sarcina, fatul incepe sa se angajeze in miscari ce seamana cu respiratia. Fatul devine mai priceput in practica respiratiei atunci cand, ocazional, spre sfarsitul sarcinii, inhaleaza si expira lichid amniotic. Practica respiratiei pregateste fatul pentru a respira rapid si eficient dupa nastere. Pe masura ce sarcina inainteaza in termen, organismul mamei produce surfactant in cantitati tot mai mari in lichidul amniotic. Copilul nenascut are nevoie de mult surfactant in interiorul plamanilor sai pentru a mentine deschisi sacii de aer ai plamanilor si pentru a preveni colapsul acestora.

Prima respiratie a bebelusului

Copilul tau ia prima gura de aer atunci cand plange prima data dupa nastere. Unii copiii plang de unii singuri, in timp ce altii au nevoie de putin ajutor de la doctor sau asistente. Copilul nou-nascut suspina atunci cand experimenteaza brusca schimbare a mediului ce are loc odata cu nasterea. Cordonul ombilical este taiat iar nou-nascutul incepe sa-si foloseasca proprii plamani. Acum ca omuletul respira de unul singur, inhaleaza si expira, pe masura ce plamanii sai se umfla si lichidul amniotic se scurge, ii ajunge mai mult sange la plamani si vase de sange in timp ce oxigenul se misca prin corp si dioxidul de carbon este eliminat..

In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului

La Desprecopii, mamicile invata sa comunice cu bebelusul din burtica. Asta pentru ca, desigur, bebelusul din burtica este o fiinta vie: este sensibil la atingere, la gusturi si mirosuri, aude si chiar vede. El reactioneaza la stimulii exteriori, iar asta il ajuta sa se dezvolte in continuare si se se pregateasca pentru viata de afara. Iata mai multe date fascinante despre miscarile si simturile bebelusului din burtica mamei citeste mai departe despre miscarile si simturile bebelusului aici.

Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere 


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII