De la „second hand” la „Eco”sau Heather Mills si criza de imaginatie

De la „second hand” la „Eco”sau Heather Mills si criza de imaginatie

De la „second hand” la „Eco”sau Heather Mills si criza de imaginatie

  • Nebunia  Eco a facut ravagii in ultima vreme in toate domeniile. De la alimente la produsele cosmetice, de la parfumuri la hainele pe care le imbracam, totul trebuie sa fie musai  Eco daca vrem sa fim la moda.

Nebunia  Eco a facut ravagii in ultima vreme in toate domeniile . De la alimente la produsele cosmetice, de la parfumuri la hainele pe care le imbracam, totul trebuie sa fie musai  Eco daca vrem sa fim la moda. De la o necesitate impusa de factori reali si gravi, tendinta  Eco s-a transformat peste noapte intr-o adevarata moda care si-a gasit imediat adepti, nu neaprat printre cei care vor sa salveze planeta, ci mai ales printre cei dornici sa fie in permanenta in pas cu moda.

Hainele din materiale ecologice au devenit, se pare, un adevarat punct forte al colectiilor designerilor care vor cu orice pret sa iasa in evidenta. Conceptul in sine a inceput sa isi piarda consistenta tocmai pentru ca intr-un timp foarte scurt, totul a devenit  Eco . De aceea designerii au simtit nevoia unei redefiniri a notiunii, pentru a mai putea profita macar o perioada de pe urma ei. Asa a gandit probabil si Heather Mills, fosta sotie a solistului Beatles, Paul McCartney, cand si-a lansat ultima colectie intitulata Be@one. Colectia, pretinsa Eco a fost prezentata recent la un eveniment de caritate organizat in colaborare cu Celebrity Catwalk, la Hollywood.

Suferind de o criza de celebritate, in raport cu trecutul care o leaga de celebrul cantaret, Heather este probabil inca in faza de cautare a propriei afirmari desi, la varsta ei, ar fi fost cazul ca talentul sa se fi manifestat deja daca ar fi fost cazul. Nu stim daca incercarile lui Heather intr-ale designului vestimentar se datoreaza dorintei de a face concurenta fiicei lui Paul, Stella McCartney, celebra si extrem de apreciata in lumea modei si nici nu stim daca Heather chiar crede ca cineva ar putea sa ia in serios creatiile ei vestimentare. Dar, cel putin dupa ultima colectie, indoielile legate de pretinsul talent de designer ale fostei doamne McCartney capata proportii considerabile. Vrand cu orice pret sa vina cu ceva nou, dar neavand probabil suficienta inspiratie, Heather Mills redefineste in ultima sa colectie vestimentara conceptul de vestimentatie  Eco , propunand superevelor sa cumpere haine second hand.

Toate piesele  colectiei nu sunt altceva decat haine vechi, reconditionate. Pana aici nu suna chiar atat de grav  reciclarea ar putea salva si ea planeta pana la un punct... Insa este suficient sa iti arunci o privire peste pretioasele exemplare  Eco pentru a realiza ca, de fapt, locul multora dintre ele este la cosul de gunoi sau, eventual, intr-un cufar vechi, si nicidecum pe strada sau in vitrina unui magazin care se respecta. O rochie de mireasa transformata intr-o rochie pe care nu stim daca sa o incadram in categoria casual sau haute couture... O alta rochie care se vrea a fi o tinuta cocktail oscileaza mai degraba intre o tinuta de marioneta si o costumatie de cabaret ieftin... O pereche de pantaloni sfasiati haotic care ar trebui sa reprezinte probabil o tinuta office... Acestea sunt doar cateva dintre piesele de  rezistenta ale colectiei.

Nu stim daca Heather Mills purta, la prezentare, haine din propria colectie  Eco . Teoretic asa ar fi trebuit, pentru a da un exemplu viitorilor cumparatori (cati vor fi existand...). Cert este ca dorinta starletei de a parea o sofisticata lady cu alura interbelica nu prea s-a indeplinit. Este suficient sa privim cu un ochi critic combinatia de texturi lucioase, total neinspirata, si de culori pe care nu stim dupa ce criterii le-a ales creatoarea: negru  albastru  fuchsia. Si peste toate acestea, elementul care pune definitv eticheta  Asa nu! pe tinuta creatoarei  ciorapii negri.

Daca ne raportam la calitatea scazuta a colectiei, tinuta lui Heather nu pare a fi totusi chiar un dezastru. In fond, la o asa colectie... nu se putea ca tinuta sa fie altfel decat lamentabila. Ceea ce ne depaseste insa este conexiunea profunda pe care Heather a facut-o intre conceptul  Eco si hainele second hand. Intelegem, criza bantuie peste tot, dar chiar si prin imaginatia creatorilor de moda? Oricum, un lucru e cert... Stella McCarney poate sa stea linistita... Presupusa ei rivala, desi mult mai in varsta, mai are multe de invatat pentru a deveni un designer de valoare. 

Mai cititi si:

Fashion Icons
Kira Plastinina  copilul minune al modei
Kylie - expozitie de stil
Coco Chanel  mitul care a dărâmat mituri
John Galliano  un creator controversat

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII