O poveste din Moldova

O poveste din Moldova

O poveste din Moldova

  • "Numele meu e Tudor Marian , sunt preot paroh in comuna Silistea, sat Carligu mare, Jud Buzau, si am intrat in acest forum cu speranta sa gasesc oameni cu inimi deosebite care vor binevoi sa ajute copilasii din parohia pe care o reprezint! Sunt copii cu nevoi speciale printre ei, copii foarte saraci, copii care nu au vazut jucarii decat la televizor, care nu au ce sa manance de cele mai multe ori!" Cred ca evoluam. Viata mi-a rezervat atat mie cat si miilor de utilizatori al acestui spatiu mirific numit atat de simplu desprecopii, un semn al vietii moderne. Iata o actiune reusita a comunitatii Desprecopii!

Numele meu e Tudor Marian , sunt preot paroh in comuna Silistea, sat Carligu mare, Jud Buzau, si am intrat in acest forum cu speranta sa gasesc oameni cu inimi deosebite care vor binevoi sa ajute copilasii din parohia pe care o reprezint! Sunt copii cu nevoi speciale printre ei, copii foarte saraci, copii care nu au vazut jucarii decat la televizor, care nu au ce sa manance de cele mai multe ori! Indraznesc sa va cer ajutorul, si sa va rog ca in cazul in care aveti jucarii, hainute, electrocasnice care nu va mai folosesc sau orice altceva util copiilor sa ne trimiteti pe adresa parohiei! Dumnezeu sa va lumineze si sa va daruiasca toate cele de folos!

Asa a inceput o poveste atat de obisnuita poate, daca am sta si ne-am uita in zecile de sate, a unui suflet de roman, miruit a sta intre drept credinciosii unui sat din Moldova. Am vazut multi preoti stand intre enoriasii carora soarta le-a harazit deopotriva un drum impreuna. Niciodata nu am stiut care parte a soartei este mai aproape de adevar?  Citit topicul de la care a pornit campania: Parohia Glodeanu va cere ajutorul! 

Soarta unui om ce si-a croit drumul vietii pamantesti in a fi parinte spritual, sau soarta unor suflete de oameni la care a ajuns acest parinte?
Sau poate mai degraba este o soarta comuna? Greu de spus. Hazard? Nu cred.

Desigur ar putea multi sa spuna: E doar o coincidenta de situatie, o intamplare, un hazard.
Le-as da dreptate daca de fiecare data cand situatia m-a pus in fata cuvintelor rostite de un preot nu m-ar fi infiorat.

 Dar sa revin la povestea mea. Incercam sa mi-l inchipui cand am citit :
Avem copii cu varste intre 2 si 13 ani! nu am o evidenta exacta cati baieti si cate fete! o sa imi fac o evidenta! Cazul cel mai dificil e al unui baiat in clasa a patra care a fost dat in plasament si acum a revenit la tatal lui. Locuiesc intr-o casa deplorabila! Am reusit sa facem rost de doua paturi uzate si un aragaz insa mai sunt f multe lucruri care le lipsesc!Tatal copilului isi castiga existenta lucrand pe la diferiti crestini.Nu primeste nici un ajutor de nicaieri! Vreau sa-l ajut sa obtina ajutor social insa mai intai trebuie sa faca rost de buletin! Televizorul cred ca le-ar fi f util! In legatura cu distributia ajutoarelor ma ocup eu impreuna cu consiliul parohial

Actiuni umanitare la Desprecopii.com

 Comunitate, grup de suport
Ajutor Umanitar
Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.


Ajutoarele Desprecopii - au ajuns in sat si se impart in biserica!

Am vazut un parinte, nu neaparat cel spiritual ci mai degraba un parinte asa cum sunt eu, cum sunteti voi, unul cu grija copiilor lui si baieti si fete deopotriva, un parinte care stie ca unii dintre ei o duc mai greu.
Apoi m-a coplesit. Nu era un parinte ca si mine, era altceva, era peste mine, era un parinte si al unui tata de copil nevoias ce lucreaza pe unde poate, era ingrijit si in a face rost de pat, aragaz si chiar ajutor social si buletin. Clar este vorba de soarta!
Citind acestea, numele lui dispare de tot, nu mai este Tudor Marian, este altceva. Tudor Marian este probabil omul obisnuit, cel care are un tata si o mama. Acum trebuie sa ma concentrez destul de mult daca doresc sa spun :
E Tudor Marian.

Cred ca evoluam. Viata mi-a rezervat atat mie cat si miilor de utilizatori al acestui spatiu mirific numit atat de simplu Desprecopii, un semn al vietii moderne. Un preot a ajuns pe internet, a ajuns pe un forum dedicat copiilor si oamenilor obisnuiti si cu un semn a intors fata si sufletele catre cine?
Catre el? Nu!
Catre satul in care pastoreste? Nu!
Catre copiii de acolo? Da!
Catre oamenii nevoiasi de acolo? Da!
De ce el? De ce in acest mod? Cum este posibil?
Pentru mine este un mister. Asa cum sunt mistere toate zbuciumurile sufletesti din sectiunea umanitare. Asa cum, desi a trecut atata vreme, exista ceva ce misca sufletele celor care ajung si raman pe acest forum.
Ce sta oare in spatele acestora? Mister.
Umanitate? Precis.
Bogatie?
Da, o mare bogatie sufleteasca.

In primul rand apreciez prezenta unui preot pe DC si faptul ca s-a gandit sa faca ceva pentru niste copii necajiti. Asadar fetelor DC, haideti sa facem ceva.
Cred ca acest mesaj este unic. Nu am crezut vreodata sa citesc din partea administratiei unui forum  apreciez prezenta unui preot pe& . .  Ce se intampla oare? Ce legi guverneaza aceste intamplari, oare sunt doar intamplari? Mister.
 [& ]Va multumesc din suflet tuturor celor care va pasa de semeni!Sincer sa fiu am fost rezervat cand am deschis acest subiect insa pot spune ca inima imi este plina de bucurie acum cand vad ca mai exista totusi OAMENI intre noi! Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti!

Asa am fost si eu candva, rezervat. Mi-aduc aminte pe la inceputuri ca eram cu sufletul strans. Uite acum pentru inceput il descopeream pe Tudor Marian  omul. Omul care este rezervat  si omul caruia i se umple inima de bucurie descoperind ca de niciunde exista totusi OAMENI.
De aici incolo totul a devenit un tavalug, specific www.desprecopii.com as avea curajul sa spun, unde numele: tanti zavaidoc, alexandrina, selene bunny, madyrizi, ancadragoman, ana I, georgipuia, aka, simonapro, JuliaSM, carminabulina, Dodo-pui, dandusa, nushulica, nma, Rwheelwright, marybehappy, galliciana, ce pot sa insemne pentru cineva din afara? Nimic. Doar o insiruire de litere.
Pentru mine insa raman si ele un mister. Acelasi mister ce m-a framanat atatia si atatia ani, nestiind de ce se intampla? Cum de se intampla?
Daca ar fi unic as spune  hazard. Intamplare. O simpla, coincidenta de situatie. Dar din nou, si din nou?
Si uite asa putem sa spunem ca:

 A fost odata ca niciodata inca o poveste de viata ce incepe atat de banal:

 Numele meu e Tudor Marian , sunt preot paroh in comuna Silistea, sat Carligu mare, Jud Buzau, si am intrat in acest forum cu speranta sa gasesc oameni cu inimi deosebite care vor binevoi sa ajute copilasii din parohia pe care o reprezint!
Citit topicul de la care a pornit campania: Parohia Glodeanu va cere ajutorul! 

Iar eu ma uit lung in monitorul din fata mea, citesc si inima imi bate incet, alaturi de minunile ce-mi sunt harazite sa le traiesc. Voi cei de aici de pe acest forum!
Am sa inchei tot cu parintele Salistei:

Dumnezeu sa va rasplateasca inzecit darurile dumneavoastra si sa va calauzeasca sanatosi spre descoperirea Sa!
La care am sa spun:

 Doamne ajuta!

autor: Marius Pernes, Moderator Desprecopii.com

Nota administratorului DC:
Multumiri toturor membrilor care s-au implicat efectiv si emotional in aceasta campanie. Pentru merite umanitare, acesti membri au la profil o iconita speciala: o cireasa Donator Parohia Glodeanu

 Comunitate,
Ajutor Umanitar
Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

Actiuni umanitare la Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Comunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. DALCU ANDREEA ALINA
    DALCU ANDREEA ALINAtrimis la 23/9/2010

    A-s vrea sa va ajut si eu cu cate ceva dar a-s sa stiu daca acel pachet ajunge la adresa :sat silistea com carligu mare jud.buzau.parohia glodeanu. va multumesc .Doamne ajuta!

    Raspunde la acest comentariu
  2. Dodo-pui
    Dodo-puitrimis la 15/7/2010

    Marius,ai scris atat de frumos tot...dar totul din punctul meu de vedere e mai simplu...om,oameni,omenie.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII