Care este cel mai bun scutec din Romania in 2018:testat de mamici si Desprecopii.com

Care este cel mai bun scutec in 2018?

Care este cel mai bun scutec din Romania in 2018:testat de mamici si Desprecopii.com

Testarea anuala de scutece. Afla:

Care sunt cele mai bune scutece pentru bebelusi de pe piata in anul 2018?
Care scutec pastreaza funduletul bebelusului cel mai uscat?
Care scutec ofera cel mai bun raport calitate-pret?
Ce spun mamicile despre diverse marci de scutece pentru bebelusi?
 

Desprecopii.com a testat si in 2018 cele mai importante branduri de scutece pentru bebelusi din comert, pentru a afla care este cel mai bun scutec pentru bebelusi sau scutecul anului 2018. Acest studiu este independent si se bazeaza pe un proiect care s-a desfasurat pe parcursul a 21 de saptamani, din momentul in care am selectat mamicile si am cumparat scutecele si pana la publicarea acestui articol. 

Despre testarea de scutece

De ce am testat scutecele?
Rezultate finale testare scutece bebelus 2018
Cel mai bun scutec - Scutecul anului 2018
Cel mai bun raport calitate/pret 2018
Cel mai calitaiv scutec din 2018
Cum am testat scutecele?
Cateva observatii finale
Scutecele de unica folosinta sau textile?

Mai cititi: 
Metode distractive de renuntare la scutece
Ce are o mamica in Geanta Bebelusului (Geanta de scutece)

Modificari in procedura de testare

In comparatie cu testarile precedente iata cum am imbunatatit testarea (citeste despre procedura de testare aici):

  • Am scazut ponderea testului de absorbtie la rezultatul final si am marit ponderea notei oferite de mamicile care au testat
  • Am testat scutece marimea 4 in loc de 5
  • Am schimbat reteta solutiei de simulare a urinarii ca sa includa si un test de miros
  • Am marit numarul brandurilor de scutece testate

De ce am testat scutecele?

In primii 3 ani de viata, si uneori chiar mai mult, bebelusul schimba peste 5000 de scutece! Pentru a asigura confortul unui bebelus parintii romani cheltuie anual intre 750 si 1300 de euro doar pentru scutece. Pe langa scutece, romanii cheltuie un buget important si pe alte produse de igiena a bebelusului, cum ar fi: cremele impotriva iritatiilor de fundulet, servetele umede, sampoane de baita, lotiuni de par si de masaj etc.

In mod evident, concurenta existenta pe piata de scutece isi pune amprenta asupra alegerilor facute de parinti si, desigur, asupra stradaniei producatorilor de a oferi produse cat mai competitive, fie ca este vorba despre calitate (putere de absorbtie, confort, usurinta de manevrare etc.) sau despre pret.

Pentru ca alegerile nu sunt intotdeauna usor de facut, mai ales cand diferentele intre scutece sunt adesea greu de sesizat doar privind pachetul, Desprecopii.com a decis sa vina in sprijinul parintilor, investind inca o data intr-un proiect de anvergura in cadrul caruia si-a propus sa testeze cele mai folosite marci de scutece comercializate la ora actuala pe piata din Romania.

Ce scutece am testat?

Pentru testarea din acest an, am hotarat sa testam 15 tipuri de scutece, toate marimea 4. Intr-o ordine aleatoare am testat marci de scutece de la: Pampers, Huggies, Libero, Babylino, Pufies, Happy, dm babylove, Lidl lupilu, Carrefour Baby, Kiddy Baby, Sleepy, Fixies si Chicco

Pentru ca Pampers are de departe cel mai mare market share, dominand piata din Romania (in Romania numele de brand a devenit chiar sinonim pentru scutece), am considerat ca trebuie sa testam toate produsele pe care le ofera P&G din simplu motiv pentru ca ele concureaza intre ele!  In rest am incercat sa alegem variantele PREMIUM ale diverselor marci de scutece, in cautarea evidenta a celui mai bun scutec.

 

Rezultate finale la testarea scutecelor 2018

Iata mai cine sunt castigatorii testarii de scutece din 2018. Mai jos gasiti si rezultatele centralizate in urma testarii Desprecopii si a mamicilor din panelul Desprecopii.com.

Cel mai bun scutec - Scutecul anului 2018

Cel mai bun scutec al anului 2018: Pampers Pants

Topul 5 al scutecelor 2018 in functie de nota primita:

  1. Pampers Pants
  2. Pampers Active Baby Dry
  3. Pampers Premium Care
  4. dm babylove
  5. Libero 

Pampers Pants (sau Pampers chilotel) este cel mai bun scutec din Romania in 2018

Pentru suprematia CEL MAI BUN SCUTEC DIN 2018, am avut parte de o "lupta stransa" intre doua produse premium, ambele de la Pampers: Pampers Pants si Pampers Active Baby Dry. Este de fapt o reeditare a "luptei" de la ultima editie a testarii Desprecopii.com de acum 2 ani cand castig de cauza a avut Active Baby, datorita raportului calitate-pret ridicat. In acest an, mamicile au ales pentru usurinta in folosire (manevrabilitatea) si astfel, marele castigator este Pampers Pants!

Pampers Pants are toate calitatiile unui scutec de top (premium): materiale moi si de calitate, putere de absorbtie mare, pastreaza funduletul aerisit si uscat pentru o perioada lunga de timp (si chiar peste noapte), are o forma buna care previne scurgerile, si este usor de pus si de scos, oferind o combinatie perfecta intre un scutec si un chilotel.

Fixarea elastica in jurul taliei si a picioruselor bebelusului si materialul moale, subtire, ajuta ca scutecul Pampers Pants sa se adapteze usor la formele bebelusului, oferind si o libertare mare de miscare.

Desprecopii.com si mamicile Desprecopii.com apreciaza faptul ca P&G investeste in inovatie si aduce mereu imbunatatiri propriilor produse, chiar si in cazul in care domina autoritar piata. Cele 3 canale de absorbtie (in cazul produselor Premium Care si Active Baby), distribuirea uniforma a lichidului si izolarea acestuia de pielea bebelusului, indicatorul de umezeala, sunt doar cateva din inovatiile Pampers.

Cel mai bun raport calitate pret pt scutece

Cel mai bun raport calitate-pret pnetru un scutec in 2018: dm babylove

Topul 5 al scutecelor 2018 in functie de raportul calitate pret:

  1. dm babylove
  2. Pampers Active Baby Dry
  3. Pampers Premium Care
  4. Pampers Pants
  5. Puffies

dm babylove cel mai bun raport calitate pret pentru un scutec din Romania in 2018

In aceasta categorie avem o premiera: dm babylove ocupa prima pozitie devansand (este adevarat cu putin) alte branduri de la Pampers. In anii precedenti, Pampers castiga alaturi de alte branduri si aceasta categorie. 

Scutecele babylove ofera asadar CEL MAI BUN RAPORT CALITATE/PRET PENTRU UN SCUTEC DIN ROMANIA IN 2018. 

Scutecele babylove au o putere de absorbtie comparabila cu scutecele Pampers Pants dar la un pret mai bun. Dupa testare, scutecele babylove au reusit sa tina toata cantitatea de lichid, ba mai mult aceasta s-a transformat in gel si dupa aproximativ 30 de minute suprafata imbibata parea total uscata.

Scutecele babylove nu au miros (comparabil cu mirosul clasic Pampers pe care unele mamici il asociaza cu un miros chimic). Pampers ofera insa mai multa elasticitate si libertate de miscare.

Mamicile care au testat scutecele babylove au avut in general numai cuvinte de lauda! 

Pufies se claseaza pe locul 5 dupa dm babylove si cele 3 produse Pampers.

Cea mai calitaiv scutec din 2018

 

Pampers Premium Care, cel mai calitativ scutec in 2018

Totalizand rezultatele la testul de absobtie, combinate cu testarile mamicilor mai ales in categoriile Scurgeri, Durabilitate, Cat de uscat este funduletul, Aerisirea pielii, Iritatii, cat de moale este si cum se simte materialul, cat de subtire este, Manevrabilitate, forma am concluzionat ca Pampers Premium Care este cel mai de calitate scutec de pe piata din Romania in anul 2018.

Alaturi de Premium Care, si celelalte scutece de la Pampers (Active Baby si Pants), alaturi de Libero, Huggies, Puffes si dm Babylove intra in topul celor mai calitative scutece

 

Centralizator rezultate

Iata mai jos punctajul realizat pe fiecare brand in parte:

Centralizarea rezultatelor din panel si din testari

Ce scutece de bebelus am testat

Pampers Premium Care

Cel mai de calitate scutec al anului, cu cea mai mare putere de absorbtie, calitate maxima a materialelor. Un scutec inovativ, cu indicator de umezeala.

Rating

4.8 din 5
Mamici
5 din 5
Teste
4.5din 5
Pret

Total

9.57
4.8 din 5
 
Pampers Pants

Scutecul anului 2018! Calitate PREMIUM, putere mare de absorbtie, materiale de calitate, usor de manevrat, forma perfecta.

Rating

4.9 din 5
Mamici
4.8 din 5
Calitate
4.5 din 5
Pret

Total

9.61
4.8 din 5
 
Pampers Active Baby-Dry

Scutecul cu cel mai bun pret/calitate dintre scutecele de la Pampers. Castigatorul de la ultima editie nu a dezamagit nici in acest an.

Rating

4.7 din 5
Mamici
4,7 din 5
Teste
4.5 din 5
Pret

Total

9.58
4.75 din 5
 
Babylino

Ne-a placut mirosul (mai putin chimic, de musetel) si forma acestui scutec. Dar ne-a dezamagit puterea de absorbtie in ciuda marketingului: nucleu 3-D cu tehnologia Dry Matrix

Rating

2.6 din 5
Mamici
2.5 din 5
Teste
4 din 5
Pret

Total

6.13
3.1 din 5
 
Pufies Baby

Cu un raport pret/calitate bun si cu o putere de absorbtie buna, scutecele Pufies raman o optiune interesanta pentru mamici. Mamicile din panel au avut multe cuvinte de lauda.

Rating

4.5 din 5
Mamici
4.2 din 5
Calitate
4.7 din 5
Pret

Total

8.81
4.4 din 5
 
Happy

Happy se bucura de suficienta popularitate printre mamici pentru ca ofera un scutec foarte corect din punct de vedere calitate si pret. Nu sunt cele mai subtiri, dar nu sunt nici groase, nu sunt cele mai absorbante dar absorb corect. Un scutec corect!

Rating

4.4 din 5
Mamici
4.3 din 5
Calitate
4.5 din 5
Pret

Total

8.64
4.7 din 5
 
Huggies Ultra Confort

Huggies ramane un produs de calitate ridicata si nu ne-a dezamagit in testarea din acest an. Daca importatorul ar reduce pretul, sau ar fi mai des in oferte, ar putea intra pe podium.

Rating

4.2 din 5
Mamici
4.11 din 5
Calitate
3.8 din 5
Pret

Total

8.26
4.1 din 5
 
dm babylove

In toate testarile de pana acum am ignorat scutecele de la dm, desi multe mamici ne scriau ca sunt foarte multumite. Ei bine au avut dreptate. Scutecele babylove de la dm castiga in 2018, locul 1 : cel mai bun raport calitate pret

Rating

4.7 din 5
Mamici
4.5 din 5
Calitate
4.7 din 5
Pret

Total

9.2
4.6 din 5
 
Lidl lupilu

Un rebranding a scutecelor Toujours care in 2013, la testarea Desprecopii, au primit locul 1 la cel mai bun raport calitate pret. Nici in 2018, Lidl nu a dezamagit, oferind un produs de calitate (lupilu) la un pret avantajos.

Rating

4.5 din 5
Mamici
4.3 din 5
Calitate
4.4 din 5
Pret

Total

8.75
4.4 din 5
 
Carrefour Baby

Raport pret calitate bun. O varianta interesanta pentru mamicile care alterneaza mai multe scutece peste zi. La aceasta testare am avut impresia ca acestescutece au scazut calitatea. Poate doar o impresie...

Rating

4.0 din 5
Mamici
3.8 din 5
Calitate
4.2 din 5
Pret

Total

7.81
3.4 din 5
 
Libero Comfort

Libero face parte din categoria premium. Putere de absorbtie ridicata (rezista peste noapte), elastic moale, confort bun pentru bebe. Biodegradabile.

Rating

4.5 din 5
Mamici
4.4 din 5
Calitate
4.1 din 5
Pret

Total

8.84
4.4 din 5
 
Kiddy Baby

Nimic remarcabil, poate doar pretul avantajos. Caracterizat perfect de o mamica care a spus ca este genul de scutec care il cumperi in vacanta daca nu exista alte produse in magazin sau nu doresti sa dai bani pe un produs premium ca nu ai loc in bagaj la plecare.

Rating

3 din 5
Mamici
3 din 5
Calitate
3 din 5
Pret

Total

6.1
3 din 5
 
Sleepy

Promovate ca scutece ieftine dar cu forma si calitate asemanatoare cu produsele Pampers, scutecele au dezamagit in testele noastre. Parerile au fost extreme, intre "sunt impresionata"si "foarte proaste" cu foarte putine calificative de mijloc ceea ce ne-a condus la ideea ca unele mamici se pot impaca cu acest brand.

Rating

2.9 din 5
Mamici
3 din 5
Calitate
4 din 5
Pret

Total

6.4
3.1 din 5
 
Fixies

Putere de absorbtie mica, scurgeri laterale, calitate medie. Nici o mamica din panelul nostru nu a recomandat acest scutec pentru perioada de noapte. Este un scutec de "completare" daca se combina cu alte scutece. Nu recomandam!

Rating

3 din 5
Mamici
3 din 5
Calitate
4 din 5
Pret

Total

6.1
3 din 5
 
Chicco

Desprecopii.com recomanda des marca Chicco cand vine vorba de carucioare sau scaune de masina. Dar scutecele Chicco nu ne-au impresionat si categoric nu se ridica la nivelul calitativ al marcii. Putere de absorbtie mica, scurgeri, confort redus, calitate scazuta, nu recomandam!

Rating

2.6 din 5
Mamici
2.6 din 5
Calitate
4 din 5
Pret

Total

5.46
2.7 din 5
 

Cum am testat scutecele?

Testarea scutecelor a inclus 2 etape: testarea puterii de absorbtie in laborator si testarea in practica a scutecelor de catre un panel format din 20 de mamici. Spre deosebire de anii precedenti, scorul din testele de laborator a avut o pondere mai mica la scorul final.

Teste de laborator

Testele de laborator au fost efectuate de o echipa formata din angajati de la Desprecopii, un blogger si 2 mamici selectate din panel. Procedura de testare a fost prestabilita iar toate testele au fost facute cu mare atentie respectand in tocmai fiecare pas al protocolului de testare. In acest an am ales sa testam marimea 4 de scutece care sunt indicate in general pentru bebelusi cu greutatea cuprinsa intre 7 si 14 Kg.

Pentru a testa puterea si viteza de absorbtie am incercat sa simulam efectul a 4 urinari consecutive la interval de jumatate de ora. Am folosit un amestec de apa cu sare, pentru a simula efectul urinei. In amestec am pus si cerneala pentru ca efectul colorant sa fie cat mai vizibil. Noutatea in acest an a fost sa punem in amestec si un pic de otet pentru a observa cat de tare se absoarbe mirosul si cum se combina cu mirosul scutecului.

Initial am turnat in fiecare scutec cate 80 ml de lichid, am lasat 5 minute pentru a vedea puterea si viteza de absorbtie, iar dupa 5 minut am exercitat o presiune similara celei exercitate de funduletul unui bebelus care se misca, pe fiecare scutec, pentru a vedea puterea de absorbtie. Presiunea a fost facuta cu aceeasi greutate de fiecare data, rezultatul fiind inregistrat pe o banda de hartie igienica pe care am masurat-o cu rigla si am calculat o arie totala.

Dupa 30 de minute am repetat procedura, de aceasta data cu 75 ml de lichid, asteptand tot 5 minute pentru a vedea viteza de absorbtie si exercitand aceeasi presiune pentru a testa puterea de absorbtie.

Dupa alte 30 de minute am simulat a treia urinare cu inca 65 de ml de lichid si am reluat testarea. Testarea finala (a 4-a) a fost facuta cu o cantitate de 60ml de solutie dupa inca 30 de min. Intre testari, scutecele au fost inchise si impachetate intr-o carpa.

 

Poze de la testarea scutecelor 2018. Am simulat 4 urinari consecutive si am masurat puterea de absorbtie

Testele mamicilor din comunitatea Desprecopii.com / Panelul de mamici

Dar pentru ca niciun experiment de laborator nu este mai relevant decat experienta practica, reala, testele au fost completate de experienta mamicilor de bebelusi. Scutecele au fost testate de catre 20 familii, cu bebelusi. Fiecare marca de scutec a fost testata pe bebelusi timp de 3 zile si 3 nopti.

Mamicile au fost rugate sa ofere punctaje la urmatoarele categorii: calitate material, elasticitate, comfort, mobilitatea copilului, cat de uscat era funduletul, protectie impotriva iritatiilor, cat de usor este de manevrat scutecul.

Formularele completate au fost centralizate si punctajul total a fost cel care a dat verdictul final. Noutatea din acest an: am adaugat in formularul de testari rubrici noi legate de miros, calitatea materialului, elasticitate.

Pretul scutecului

Important de remarcat ca pentru a calcula nota finala a componentei PRET am luat in considerare  3 variabile: pretul cel mai bun posibil pentru un singur scutec, cat de des sunt scutecele in oferte (online si in supermarketuri) si varietatea pachetelor disponibile (poate nu in todeauna ne dorim sa cumparam pachete foarte mari). Din aceasta cauza, o marca de scutec care are un pret redus dar o varietate mica de pachete poate avea un scor similar cu un produs premium precum Pampers care desi este mai scump este des in oferte si are o varietate mare de pachete.

Cateva observatii finale

Pampers ramane in continuare cel mai bun brand de scutece din Romania, ocupand primele 3 locuri din clasament, cu Pamper Pants = cel mai bun scutec din Romania in 2018!

Chiar daca pretul produselor Pampers este in general mai ridicat, magazinele online si hypermarketurile vin mereu cu oferte. Recomandam parintilor sa urmareasca ofertele din magazine si sa achizitioneze oricare din produsele Pampers, calitatea lor fiind similara. Pampers este si preferatul mamicilor, singurele remarci mai putin pozitive fiind pretul si mirosul specific al scutecelor (pe care unele mamici il considera chimic).

Am putea spune ca marele castigator al acestei editii este scutecul babylove de la dm care se impune singur in categoria cel mai bun raport calitate/pret devansand produsele Pampers. Aici am luat in considerare pretul standard de vanzare si cele 3 componente care calculeaza scorul pretului. Pampers poate sa ofere un raport superior calitate-pret in cazul in care prindeti o oferta speciala in magazine.

lupilu de la Lidl  si scutecele de la Carrefour sunt si ele o alternativa interesanta oferind o calitate buna la un pret  bun. Scutecele Happy si Pufies au fost foarte bine primite si evaluate de mamici si pastreaza impreuna un mic segment din piata, un segment de mamici multumite cu aceste produse, chiar daca multe dintre mamici recunosc ca au in casa si Pampers. 

Brandurile de scutecele mai putin cunoascute raman un produs de nisa si nu le recomandam. Marea dezamagire sunt scutecele de la Chicco care nu se ridica la calitatea premium pe care o ofera in general brandul Chicco. 

Am mai putea remarca popularitatea scutecelor de tip chilotel Acest tip de scutec face munca de punere/scoatere/impachetare a scutecului mult mai usoara. 

Important: Aceasta testare are un caracter indicativ. Pentru a avea o testare corecta la nivel national este nevoie de un panel de minim 600 de mamici lucru care este logistic foarte greu de implementat.

 

scutece textile sau de unica folosinta

Scutece textile versus scutece de unica folosinta: argumente Pro si Contra

De cand au existat bebelusi, mamicile au folosit scutece textile pentru bebelusii lor. Desigur, mamicile foloseau scutece textile pentru bebelusi din simplul motiv ca nu aveau alta optiune. Intre timp insa, au re-aparut in atentie scutecele textile. Si, pentru ca ne intereseaza sanatatea bebelusului - merita sa luam in considerare aceasta trecere in revista a celor doua optiuni: scutecele de unica folosinta versus scutecele textile? Alegerea este a ta, draga mamico! Citeste in continuare aici.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema: Diverse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Vio
    Viotrimis la 14/3/2019

    Pampers pe primul loc :)) sau mai bine :((... Huggies clasice sunt cele mai bune de departe, Pampers (cel putin cele din Romania) pastreaza ud fundul bebelusului. Ceea ce ma face sa suspectez foarte tare faptul ca acest articol este doar o reclama mascata...

    Raspunde la acest comentariu
  2. Mioara
    Mioara trimis la 5/2/2019

    Mie personal mi se pare ca nu a ramas decat renumele de Pampers, altfel mi se par foarte proaste , pe o scara de la 1 la 5 le dau nota 2 maxim. Cantitatea de pipi pe care o absorb nu e foarte mare, de exemplu un pampers pus de seara pana dimineata e f plin si da si pe dinafara , bebe are hainutele ude de pipi. Mi se par mult mai bune scutecele Huggies

    Raspunde la acest comentariu
  3. Mihai
    Mihaitrimis la 15/6/2018

    De scutecele Bambo ati auzit? Se gasesc in Bebe Tei, dar si in lanturile de hyoermarketuri (Auchan, Carrefour). Timp de doi ani si jumatate au fost cele mai cumparate scutece de catre mine.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII