Dintisorii veseli sunt doar cei fara carii!

Dintisorii veseli sunt doar cei fara carii!

Dintisorii veseli sunt doar cei fara carii!

Cariile sunt cea mai frecventa cauza de pierdere a dintilor, chiar si la copii. Acestea sunt puternic influentate de stilul de viata, de alimentatie, de cat de bine avem grija de dinti, de prezenta fluorului in apa si in pasta de dinti.


Indiferent de locul in care acestea apar pe dinti, cea mai buna modalitate de a le preveni este de a invata copilul sa urmeze un stil de viata sanatos, o rutina stricta de spalare si curatare a dintisorilor, si de a merge in mod regulat la stomatolog.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Dintisorii veseli au nevoie de o dieta sanatoasa
Dintisorii de lapte nu trebuie neglijati
Cum prevenim aparitia cariilor?
Cea mai eficienta tehnica de periaj

Dintisorii veseli au nevoie de o dieta sanatoasa

Legumele si fructele promoveaza o buna sanatate dentara, astfel ca ele trebuie incluse in dieta copiilor. Vitaminele, mineralele si antioxidantii din aceste produse alimentare protejeaza dintii si gingiile.

Doua ingrediente sunt absolut necesare pentru a asigura dezvoltarea unor dinti si oase de buna calitate: CALCIUL si VITAMINA D (care este necesara pentru absorbtia calciului din alimente).

Cele mai bune surse de calciu sunt: laptele si produsele lactate, ouale, painea, legumele verzi, fructele. Vitamina D este numita si "vitamina soarelui" deoarece organismul uman poate produce si poate stoca aceasta vitamina cand este expus la soare. Sursele alimentare de vitamina D includ: laptele integral, untul, margarina, pestele. Se recomanda ca toti copiii pana la 18 luni sa primeasca vitamina D, zilnic, iar dupa aceasta varsta, pana la 12-15 ani, sa primeasca vitamina D in sezonul rece.

Dintisorii de lapte nu trebuie neglijati

Dintii de lapte sunt la fel de importanti ca si cei permanenti. Cariile evolueaza mult mai repede la copii decat la adulti, in consecinta, aratati chiar si cel mai micut punct negru dentistului - cu cat este descoperita mai devreme, cu cat este tratata mai repede si mai putin neplacut pentru copil.

Daca dintele de lapte nu este tratat la timp, va trebui sa fie extras, si, in acest caz, dintele definitiv ar putea sa iasa stramb.

Cum prevenim aparitia cariilor?

Parintii trebuie sa mearga cu copilul la primul control stomatologic imediat dupa apariţia primului dinte, sau cel tarziu la varsta de 1 an, pentru sfaturi si preventie. Apoi, la fiecare 6 luni se recomanda controlul periodic.

Acasa, rutina igienizarii orale trebuie mentinuta zilnic. Dintisorii veseli trebuie periati de 2 ori pe zi, iar periuta schimbata la fiecare 3 luni.

Pasta de dinti DONTODent ofera o ingrijire dentara eficienta de la descoperirea dintilor de lapte si a fost special creata pentru a proteja dintisorii de lapte de carii. In plus, la dm gasiti o gama variata de produse pentru ingrijirea dintisorilor, de la periute de dinti, pasta de dinti, ata si apa de gura, plus apa de gura cu efect de invatare - colorant de placa. DONTODent Learning Effect are o aroma delicata de mere si face vizibila placa, aratand unde trebuie insistanta perierea dintisorilor. Ideala de la 6 ani in sus. 

Dupa 3 anisori, apelati cu incredere la ata dentara pentru a curata zonele greu accesibile pentru periuta.

Un alt sfat important este sa se evite aportul suplimentar de zahar, bauturile dulci (sau acidulate), caramelele si alte bomboane care raman lipite pe dinti.

Cea mai eficienta tehnica de periaj

Cea mai eficienta tehnica de periaj este metoda periajului vertical deoarece: efectueaza o buna curatire a suprafetelor dentare si a spatiilor interdentare, si activeaza circulatia parodentara, evitand retractia gingiei si dezgolirea radacinii. Periuta se foloseste de sus in jos la dintii superiori si de jos in sus la dintii inferiori, miscare efectuata din articulatie.

Se periaza astfel fiecare grup de dinti, atat dinspre obraji, cat si dinspre limba si palat, pe fiecare grup cu 10 miscari verticale. Singura modalitate apare la perierea fetelor dinspre limba, cand pozitia periutei trebuie sa fie verticala, iar miscarea se efectueaza la fel: de sus in jos pentru dintii superiori, de jos in sus pentru dintii inferiori.

Se continua apoi cu perierea fetelor de masticatie a dintilor laterali, cu miscari orizontale, dinspre interiorul gurii spre inafara sau invers. Dupa perierea tuturor dintilor se face clatirea gurii cu apa. Se ia apa in gura, se inchid buzele, apa fiind trecuta cu putere printre dinti, apoi se elimina din gura. Clatirea se face de 4-5 ori. Daca efectuati aceasta tehnica corect, periajul nu are cum sa dureze mai mult de trei minute.
 

dm 

dm premiaza dintisorii veseli!

 Cumpara in perioada 05.09.2018 - 25.09.2018 oricare 2 produse de igiena orala pentru copii si primesti cadou o clepsidra marca DONTODent
 Posteaza pe contul de Instagram, un desen realizat de copilul tau, cu tema "Dintisorii veseli", insotit de hashtag-ul #dmdintisoriiveseli si poti castiga, prin tragere la sorti, un set de igiena orala pentru copii sau unul dintre cele 500 de tricouri dm!

Citeste mai multe despre igiena orala la copii si importanta produselor folosite >>aici

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII