Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine

Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine

Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine

  • Un somn bun este o mare parte din secretul unei zile pline de energie pozitiva si optimism. Iar daca ati putea alege alimentele potrivite care sa va ajute sa dormiti cel mai bine, nu ati face-o? Si daca ati sti ce alimente va pot afecta somnul, le-ati mai include in masa de seara sau in gustarea de dinainte de culcare?

Un somn bun este o mare parte din secretul unei zile pline de energie pozitiva si optimism. Iar daca ati putea alege alimentele potrivite care sa va ajute sa dormiti cel mai bine, nu ati face-o? Si daca ati sti ce alimente va pot afecta somnul, le-ati mai include in masa de seara sau in gustarea de dinainte de culcare? Iata in continuare o lista cu alimentele pe care este bine sa le mancati si cu cele pe care este mai bine sa le evitati pentru a dormi bine noaptea.

Recomandate: alimentele bogate in triptofan
Am auzit cu totii ca laptele cald are capacitatea aproape magica de a ne trimite in lumea viselor. Si stiti de ce este adevarat? Lactatele contin triptofan, o substanta care stimuleaza somnul. Alte alimente care contin triptofan sunt carnea de pui, bananele, ovazul si mierea.

Cedati poftei de carbohidrati
Alimentele bogate in carbohidrati se adauga la lactate crescand si ele nivelul din sange al triptofanului, substanta care stimuleaza somnul. Deci printre gustarile de noapte perfecte pentru a va face somn se numara un castron de cereale cu lapte, iaurt cu biscuiti sau covrigei, ori paine cu branza. Evitati totusi gustarile bazate exclusiv pe carbohidrati, care au un continut ridicat de zahar, deoarece perioada de nivel scazut al zaharului care urmeaza va poate perturba somnul.

Luati o gustare inainte de culcare
Daca va luptati cu insomnia, faptul ca aveti ceva mancare in stomac va poate ajuta sa dormiti. Insa nu considerati asta ca o invitatie sa „va umflati”. Ramaneti la gustarile mici. O masa imbelsugata isi va pune amprenta asupra sistemului digestiv, dandu-va o senzatie de disconfort si impiedicandu-va sa ajungeti la sforaieli.

Lasati deoparte burgerii si cartofii prajiti!
Daca mai aveati nevoie de un motiv ca sa evitati alimentele bogate in grasimi, cercetarile arata ca, pe masura ce consumati mai multe grasimi in timpul zilei, cu atat este mai probabil sa va odihniti mai rau.

Feriti-va de cafeina ascunsa
Nu este deloc o surpriza ca o ceasca de cafea pe care o beti seara va afecteaza somnul. Chiar si dozele moderate de cafeina perturba somnul. Insa nu uitati de sursele mai putin evidente de cafeina, precum ciocolata, cola, ceaiul verde si cafeaua decofeinizata. Ca sa dormiti mai bine, este bine ca dupa ora pranzului sa renuntati la orice contine cafeina.

Medicamentele pot contine cafeina
Si unele medicamente care sunt eliberate fara reteta contin cafeina, ca analgezicele, pastilele de slabit, diureticele si medicamentele impotriva racelilor. Toate acestea si alte medicamente pot contine o cantitate de cafeina egala sau mai mare cu cea dintr-o ceasca de cafea. Verificati eticheta medicamentelor pentru a vedea daca ele pot afecta somnul sau pot provoca insomnie.

Sariti peste paharelul de seara
Iata cum stau lucrurile cu alcoolul: va poate ajuta sa adormiti mai repede, dar este posibil ca in timpul somnului sa va treziti frecvent, sa va odihniti mai rau, sa va doara capul, sa transpirati sau sa aveti cosmaruri. Daca beti alcool seara, compensati fiecare pahar de bautura cu unul de apa, spre a dilua efectele alcoolului.

Feriti-va de alimentele grele si foarte condimentate
Faptul ca seara va intindeti in pat cu burta plina va poate duce la disconfort, deoarece sistemul digestiv incetineste dupa ce adormiti. Iar felurile foarte picante pot provoca arsuri sau boala refluxului gastroesofagian. Aveti grija sa terminati mesele copioase cu cel putin patru ore inainte de culcare.

Consumati cat mai putine proteine inainte cu culcare
Le cerem iertare celor care urmeaza dieta Atkins. Proteinele, o parte esentiala a dozei dumneavoastra zilnice de alimente, sunt o alegere neinspirata de gustare. Alimentele bogate in proteine sunt mai greu de digerat. Deci inainte de culcare, puneti deoparte gustarea cu nivel ridicat de proteine si optati pentru un pahar cu lapte sau niste carbohidrati care va ajuta sa dormiti, cum sunt biscuitii.

Nu mai beti fluide dupa ora 8 seara
DA, este importanta hidratarea corpului in timpul zilei insa este bine sa reduceti doza de fluide inainte de culcare. In mod sigur, somnul va va fi intrerupt daca va tot ridicati din pat ca sa mergeti la toaleta.

Nu va lasati pacaliti de o tigara relaxanta
Nicotina este un stimulent, avand efecte similare cafeinei. Evitati fumatul inainte de culcare sau daca va treziti in toiul noptii.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Despre sanatatea familiei mai cititi

Dictionarul vitaminelor
Lista neagrã a substantelor chimice care otrãvesc alimentele
Anticonceptionalele hormonale - Mit si Realitate
Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?
Telefonul mobil in atentie
Antibioticele si cancerul de san
Anti-perspirantele si cancerul de san
Atotputernicul arbore genealogic
Sexul si alimentele din bucatarie
Vergeturile si tratamentul lor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. ioana
    ioanatrimis la 18/8/2010

    Cafeaua solubila pe care o beau dupa-amiaza nu imi afecteaza in niciun fel somnul, nu cred ca o cafea bauta dupa pranz te impiedica sa dormi bine. Important este sa nu bei cafea chiar inainte de a dormi. Cat despre mancare, eu am observat ca intr-adevar dorm mai greu atunci cand mananc foarte mult sau greu seara.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII